21.02.11
18:35
общо взето вообще не знам какво да напиша и ми е доста трудно да започна...надявам се воденето на дневник да ме направи по-дисциплинирана и довърша нещо с което съм започнала,защото почти винаги стигам до средата...:(
изходната позиция е:159см,52кг,талия-71см,коремче обиколка-81см,ханш-99см,бедро-54см.
Днес ми беше първата фитнес тренировка по следната схема(която си я копирах от този сайт)
http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EbQ4BfKE
Храненето е най-големият пробелм,смятането на калориите направо ме плаши,изглежда ми че ще ми трябва много време за смятане,изчисляване,плануване на ккво да ям и какво не.Общо взето мисля да не спазвам строга диета,да ям нискомаслени и пълнозърнести храни,да не ям сладко,да не пия нищо друго освен вода.
Но да си напиша за днес-9:00-овесени ядки с прясно мляко(0,1%),11:00-сок от портокал,13:00-пържола с краставици,17:30-риба и вечерта към 20:00 ще е някакво плодче.
2л вода на ден,и това ми е максимума изпити с много зор
Целта е 47кг,талия-60-61см,стегнато коремче,ханш-90-91см,бедро-48-49см
Ами това е засега:)
казано от Rosina Baleva на 21.02.11, 18:35:
общо взето вообще не знам какво да напиша и ми е доста трудно да започна...надявам се воденето на дневник да ме направи по-дисциплинирана и довърша нещо с което съм започнала,защото почти винаги стигам до средата...:(
изходната позиция е:159см,52кг,талия-71см,коремче обиколка-81см,ханш-99см,бедро-54см.
Днес ми беше първата фитнес тренировка по следната схема(която си я копирах от този сайт)
http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EbQ4BfKE
Храненето е най-големият пробелм,смятането на калориите направо ме плаши,изглежда ми че ще ми трябва много време за смятане,изчисляване,плануване на ккво да ям и какво не.Общо взето мисля да не спазвам строга диета,да ям нискомаслени и пълнозърнести храни,да не ям сладко,да не пия нищо друго освен вода.
Но да си напиша за днес-9:00-овесени ядки с прясно мляко(0,1%),11:00-сок от портокал,13:00-пържола с краставици,17:30-риба и вечерта към 20:00 ще е някакво плодче.
2л вода на ден,и това ми е максимума изпити с много зор
Целта е 47кг,талия-60-61см,стегнато коремче,ханш-90-91см,бедро-48-49см
Ами това е засега:)
Здравей и успех с дневника.
Така като гледам целите ти са подобни на много други момичета :) Нормално всеки иска да изглежда добре.
Добре е че си започнала да тренираш. Това първата тренировка ли ти беше или просто сега смени програмата?
По кое време на деня тренираш?
Що се отнася до храната, на мен ми се струва малко.
9:00-овесени ядки с прясно мляко(0,1%), Да предположим че това е ОК
11:00-сок от портокал,. Този сок ако е купе по добре го замени с фреш или плод
13:00-пържола с краставици,
17:30-риба . Тук може да прибавиш някакви зеленчуци или салата
и вечерта към 20:00 ще е някакво плодче. А на този плод мястото му не е тук. Много хора казват че при отслабване плодовете трябва са се консумират в първата половина на деня.
Според мен нямаш нужда от диета и смятане на калории, все пак си 52 кг. Трябва ти повече движение ,хубава храна и желание за промяна.
Мнението беше редактирано от Rali на 22.02.11 13:53.
22.02.11
14:16
Ще се съглася с плода-не му е мястото в 20 часа,а до следобед най-късно!
И с 52 кг...(както е написано и в предния пост)..не се вкарвай в филми с броене на калорий ,просто си яж полезната,здравословната храна!
Съгласна съм, не се вкарвай във филми, сигурно си едно добре изглеждащо момиче. Според мен разгледай другите дневници, там можеш да намериш страхотни идеи за хранене, спортувай и най-важното е да осъзнаеш, че имаш цялото време на света да се храниш и спортуваш правилно. Не очаквай резултати за 7дни, забрави за такива “Диета за 14дни” или “Как да свалим 15кг. за 10дни”. Аааааа и не се тегли на кантар, ако искаш да следиш дали има резултат се мри със сантиметър /но мисля, че пак е крайно/ най-добрия критерий е огледалото. Пожелавам ти успех, а ще го постигнеш с много търпение и воля.
22.02.11
15:26
Благодаря ви много на всички (F)
плода се сетих че не трябва да го ям след 17:00 и хапнах един морков,обаче в 22:00 толкова изгладнях че опустуших и една малка ябълка (blush)
теглих се вчера и мисля да се изтегля чак след месец :)
тренирам в 14:00 до 15:00,другото ми възможно време за тернировка е сутрин в 8:30,но проблема ми е че незнам кога да закусвам ако тренирам толкова рано,а гладна няма да издържа тренировката,поне така симисля
ходила съм на фитнес преди 4 години долу горе за 2месеца,но сега съм решила да не казвам голяма дума фитнеса да ми е всекидневие,т.е за цял живот:P
днес си взех и л карнитин,но се чудя двата дни в които няма да тренирам да го пия ли (wasntme)
22.02.11
15:56
казано от Rosina Baleva на 22.02.11, 15:26:
днес си взех и л карнитин, но се чудя двата дни в които няма да тренирам да го пия ли (wasntme)
Да, задължително, в нормални дози (1 g поне). L-карнитинът работи ефективно не повече от 4-5 седмици, това също го имай предвид. Приемай го както трябва 1 месец, вместо да го пиеш в неработещи дози месеци наред. Имаш още да донагласяш хапването. Не се страхувай да ядеш, включително вечер. Старай се да организираш нещата така, че да хапваш на всеки 3-4 часа. Стратегическите хранения са сутрешната закуска, храненето преди тренировка и това след нея. Те определят до голяма степен резултатите. Не гладувай (това е най-грубата възможна грешка). Когато се чудиш какво да хапнеш междувременно, нека това да е някакъв белтък (яйце, месо) и/или малко ядки. Няма нужда да бягаш от мазнините като дявол от тамян, ти си Дама все пак. Без никакъв проблем можеш да включиш в менюто си разумни количества ядки, маслини и зехтин. Сладкото - ако имаш достатъчно воля, има си момент за него, когато правилното количество не е никакъв проблем. За водата - направи опит да пиеш поне по 30 ml за всеки 1 kg телесно тегло дневно, по възможност и повече. Не допускай жажда (дехидратация) по време на тренировка. Кантарът е фактор, така е, но не по-малко важни от него са шивашкият метър и... огледалото! Бъди спокойна и търпелива - това е повече от важно. Мнението ми е в малко телеграфен стил, но май нямаш нужда от романи в момента... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.11 15:57.
23.02.11
09:39
Аз да напиша едно алтернативно мнение ;)
Нискомасленни храни ..... това е най-лошото, което може да направиш за организма си. Ако настина спреш мазнините, много ще патиш. Те са нужни за производството на хормоните ти. Няма ли мазнини, се объркват хормоните. Обърканите хормони = нищо в тялото не работи както трябва и почват здравословните проблеми един след друг.
Моят съвет е просто да избягваш трансмазнините, а не всички мазнини.
А за стратегическите храненета, въобще не съм съгласен с Кольо Пияндето. Важно е следтренировъчното и вечерното хранене.
Имаше едно изследване , в което на група жени им бяха преместили калориите във втората половина на деня (най-много калории ядяха на вечеря), на другата група калориите бяха разделени равномерно през деня. И двете групи се хранят в отрицателен калориен баланс. И двете групи губят тегло, с тази разлика, че групата с вечерно хранене губи почти само мазнини , а групата с разпределени калории губи и много мускулна маса. Така ,че ако хапваш добре на вечеря, може въобще да не закускваш и по този начин дори да си подобриш резултатите ;)
23.02.11
09:53
Freelancer, варианти за храненето има, съгласен съм. Написаното от мен мнение е следствие от личния ми опит през последните няколко години. Иначе изследвания също има - много и най-разнообразни. За да имат стойност като информация, обаче, трябва да се вземат предвид всички условия, при които са проведени и абсолютно всички фактори, свързани с тестваните субекти... в противен случай вадим резултатите от контекста им и вероятността да ги интерпретираме погрешно е огромна. Надявам се, че ме разбра правилно. Теорията за елиминирането на закуската е абсурдна, но няма да навлизам в тази дискусия (дневникът има съвсем друго предназначение).
23.02.11
15:54
Аз само искам да добявя към мнението на Freelancer, че мазнините са необходими и за усвояването на мастно разтворимите витамини. А без тях почват проблеми за организма.
Но закуската не я пропускай. Тя е доста важна. По-скоро ако можеш пропусни вечерята или намали храната за вечеря до минимум. Така ще свалиш по-лесно някой и друг килограм. А ако съчетаеш бягане или каране на колело с упражнения за коремна преса, веднага след бягането / колелото ще сваляш по-бързо излишното в коремната област.
Мнението беше редактирано от ne mo на 23.02.11 16:02.
казано от nemo nemo на 23.02.11, 15:54:
По-скоро ако можеш пропусни вечерята или намали храната за вечеря до минимум. Така ще свалиш по-лесно някой и друг килограм.
А ти гладен заспивал ли си? Аз не съм. Мъчила съм се, но не съм успявала. Хайде стига с това пропускане на хранения. Първо ще свали няколко килограма, ами после? Трябва да махне обяда сигурно за да сваля.
Явно, има много хора, които ще помогнат за целите на момичето. Аз искам да дам мнението си тук за:
1. Съгласен съм, че мазнините, не трябва да се спират. Просто, трябва да се подбират, защото те са много важни(ненаситени)
2. Мнението за вечерята и закуската, ми се виждат направо абсурдни. Според мен теорията, че закуската е най-важното хранене и, че вечерята не трябва да е придружена с въглехидрати и кофти калории, е най-правилна. Знам, че е неприятно да лягаш гладен, но никой не казва, че не трябва да се консумира никаква храна на вечеря. Салата с малко сирене + риба, е страхотна вечеря, например.
23.02.11
16:44
Анелия, заспивал съм гладен :). Усещането на другата сутрин е супер. Не рекламирам пропускането на вечерята, но ако се консумират по-леки храни, според мен е по-добре. Въобще умереното хранене, без лишаване от определени храни е най-добро. А прекаляването никога не води до добър резултат.
23.02.11
16:47
И на мен преди два дни последното ми ядене беше в 20:00 вечерта (наложи се да пропусна по-късното) и сутринта се събудих озверяла от глад. Подкрепям с две ръце късното ядене!
19.03.11
11:50
благодаря ви на всички
мазнини ям-маслини,ленено олио,понякога и мляко цели 3% :P
за съжаление по здравословни причини ми се наложи да не ходя на фитнес 1 седмица,и се бях отчаяла:( незнам колко кг съм сега, но се измерих 2 дни преди да е изтекъл месеца и резултата е на лице
21.02.20011:52кг,талия-71см,коремче обиколка-81см,ханш-99см,бедро-54см.
19.03.2011:....кг,талия-68см,коремче обиколка-78см,ханш-99см,бедро-52см
сутрин мога и да не ям,просто защото наистина не ми се закусва сутрин,но това е сигурно заради честото ми хранене късно вечер.И все пак си мисля че е по добре да ям закуска отколкото вечеря,ама не ме питайте защо така мисля..от поговорката “закуската изяж сам,вечерята дай на врага си”:P
Мнението беше редактирано от Rosina Baleva на 19.03.11 11:51.