Лицеви опори и лостове въпрос ?

21.02.11
11:15

Здравейте, хванал съм една програма(за лицеви опори)  http://hundredpushups.com/week3.html . Проблемът е че след лицевите опори не мога да правя  ефективни набирания, тоест в най-добрия случай правя по 5-6 набирания в серия, от това следва, че не мога да натоваря гърба и само се потя. От както спрях фитнеса, понеделник сряда и петък правя следната програма - лицеви опори(по горната програма), след това лостове, редувам неутрален хват с бицепсовия хват; завършвам с коремни преси и отново на лоста пак за корем. Когато има възможност карам колело( в момента няма :) ) Изписах толкова много за да видите цялата картинка.

П.П. за да не пускам втора тема ще питам тук - има ли специализиран уред за LTL опората, става дума за това клипче http://www.youtube.com/watch?v=SvES2_kllkQ&feature=player_embedded.

Мерси :)

Забравих си главния въпрос - как мислите е по-добре в един ден да правя и лицевите опори и лостовете или в различни, но ако са в различни това значи понеделник, сряда и петък опори, вторник, четвъртък и събота набирания и един ден почивка + че и аз работя, мисля че не е разумно ?

Темата беше редактирана от Petur Lambrev на 21.02.11 11:32.

21.02.11
11:54

Аз лично ги правя заедно в една тренировка, когато имам възможност за това.
Но аз ги сливам, а не първо само лицеви и после само набирания.
Примерно правя по 1 серия от всичките набирания, които правя, после по 1 от всичките видове лицеви, които правя и така редувам.
А това, че нямаш сила за набиранията е липса на енергия, може да е от храната, а и зависи колко почиваш м/у сетовете. Аз лично повече от 1 минута гледам да не почивам. :)

АЧ

21.02.11
14:26

Аз редувам - един ден само набирания, др ден кофи и лицеви, др ден само силово :)

NM

21.02.11
14:39

Прави ги в един ден. Пробвай в суперсерии. Набирания и веднага след това лицеви или кофички. След това ако ти трябва почивай няколко минути и после пак. Пробвай така за 2-3 седмици и силовата ти издръжливост ще се вдигне много.  А ако това ти идва трудно, просто редувай една серия набирания с една серия лицеви, като почиваш 2-3 минути между серия. След 2-3 седмици започни да намаляваш почивките до 1 минута максимум.

Мнението беше редактирано от ne mo на 21.02.11 14:41.

22.02.11
09:33

Мерси за отговорите, дадохте ми добри насоки :)

БО

22.02.11
16:34

Колко значима е продължителността на почивката между сериите? 2мин ли да се почива, или 1мин и каква е разликата? Или до успокояване на пулса да се почива, което може е различно взависимостот натоварването?

NM

22.02.11
16:53

казано от Боян Наков на 22.02.11, 16:34:

Колко значима е продължителността на почивката между сериите? 2мин ли да се почива, или 1мин и каква е разликата? Или до успокояване на пулса да се почива, което може е различно взависимостот натоварването?

Продължителността на почивката е много значима. Колкото повече почиваш, толкова повече се възстановява мускулатурата. Но идеята е да тренираш организма си, т.е. трябва да се стремиш към по-кратки почивки. Разбира се в началото това е по-трудно, но с увеличаването на натренираността на мускулите, те започват да се възстановяват по-бързо. Ако пулса ти се вдига прекалено много по-време на натоварване, над 180 удара в минута, трябва да изчакаш по-дълго време докато спадне до около 120-130 удара и тогава да правиш следващата серия. Всъщност, това което ти говоря зависи много и от възрастта. Така, че не знам дали ти давам правилните стойности. Но ако си около 17-25 годишен, би следвало за около 5 минути умерено натоварване, да речем каране на колело или велоергометър (без предварително загряване), да можеш да вдигнеш пулса до 180 уд/мин без това да те изцеди или пък кръвното ти налягане да стигне космически стойности. Ако не можеш да вдигнеш пулса толкова без да “изплезиш езика” още не си достатъчно натрениран, за да се презорваш, така че тренирай с по-големи почивки между сериите. Останалото се постига с постоянство и труд. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1