22.02.11
19:24
Вапроса който искам да ви питам е в летните горещини освен мазнини сваля ли се и мускулна маса? Същото искам да знам и за кардиото сваля ли се мускулна маса?
П.С: Знам, че е доста вероятно да има такава тема, но не съм редовен потребител и не съм запознат.
22.02.11
19:54
ами незнам за горещите летни дни и нощи но ... за кардиото мога да кажа, че да сваля ММ ако не вземеш мерки ... примерно кардио е най-хубаво на гладно нали така.. но може да изядеш няколко яйчени белтъка ( без жълтъците ) преди кардиото :)
22.02.11
20:07
Ми ако правя кардио след трен. ще топа ли ММ ? Аз искам да качвам ММ, но ще тичам 2-3 пъти в седмицата.
Мнението беше редактирано от Ачо на 22.02.11 20:09.
По-добре да се концентрираш върху качването, нещата няма да станат едновременно. Иначе малко тичане няма да ти изяде ММ (Мерилин Менсън?), при условие, че се храниш добре.
казано от Northern Lights на 22.02.11, 19:24:
Вапроса който искам да ви питам е в летните горещини освен мазнини сваля ли се и мускулна маса? Същото искам да знам и за кардиото сваля ли се мускулна маса?
П.С: Знам, че е доста вероятно да има такава тема, но не съм редовен потребител и не съм запознат.
Не съм сигурен, че от топлото се свалят мазнини, освен ако не легнеш на скарата и да постопиш малко:)
Какво чакаш та не ставаш редовен потребител?!:)
23.02.11
16:13
Топлото може да ти повлияе на нежеланието за тренировка ;) Така че лятото по-скоро тренирай сутрин преди 9 часа или следобед след 18 ч. Иначе ММ няма да свалиш от горещините, напротив при топло врме по-лесно се качват килограми (но трябва и да се яде за това) :)
23.02.11
23:18
Основоно исках да знам дали ако прекаля с кардиото ще има някакъв отрицателен ефект върху масата която до момента съм направил до момента. Дайте съвет да как най-добре да изчистя мазнините който съм натрупал през зимата. Мисля че тялото ми е от типа, който бързо се възтановява и метаболизма ми е сравнително бърз, защото не съм много умазнен, но за всеки случай искам да изчистя. Замислям се за Л-карнитин или фатбърнар + програма за релеф от началото на април до началото на май. След това мисля да тренирам на лостове до септември месец. Незнам добра идея ли е
23.02.11
23:22
Хранителен режим!!!+Подходящи тренировки!!+Добавки! :)
24.02.11
12:51
Лостовете ще ти помогнат да се изчистиш и без Л-карнитин :) Намали си и приема на мазнини, когато стане горещо и всичко ще е наред.
25.02.11
13:12
Летните жеги не влияят върху загубата на мазнини. Влияят, но то е незначително. Влиянието се изразява в това, че поради повишената температура на околната среда, се повишава и телесната температура и тялото изразходва мааалко повече енергия, за да запази нормалната си температура от 36,7 градуса. Ако прекалиш с кардиото като нищо можеш да свалиш и мускулна маса. Ако ще правиш монотонно кардио, то внимавай за пулса си да не преминава повече от 60-70% от максималния ти и продължителността на кардиото да не превишава 45мин. Ако ще правиш интервално кардио, загубата на мускул е почти изключена. Правилата важат и за сутрешното кардио, и за след тренировъчното. В BB-Team има около 10-15 статии, ако не и повече, пряко свързани с кардио-то. Потърсете и прочетете ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.02.11 13:12.
25.02.11
13:17
Аз през лятото заради жегите губя апетит, поради което се храня по-малко и съответно губя и ММ.
Тоест, при мен, жегите влияят върху мускулната маса, макар и непряко :D
казано от ProXxX на 25.02.11, 13:12:
Летните жеги не влияят върху загубата на мазнини. Влияят, но то е незначително. Влиянието се изразява в това, че поради повишената температура на околната среда, се повишава и телесната температура и тялото изразходва мааалко повече енергия, за да запази нормалната си температура от 36,7 градуса.
А не смяташ ли, че зимата е необходима повече енергия за да се запази и подържа телесната температура. Намаляването на килограмите лятно време е основно от намаленото количество храни, както и консумирането на храни с по-ниски калорийни стойности. Регулирането на тепературата лятно време става основно чрез потене, което едва ли е чак дотам енергоемък процес. Другия фактор, е че на човек му остава по-малко време за ядене лятото :D
25.02.11
13:26
казано от Valdis на 25.02.11, 13:23:
А не смяташ ли, че зимата е необходима повече енергия за да се запази и подържа телесната температура.
Смятам (nod)
01.03.11
11:40
А някой може ли да ми обясни какво е интервално кардио, защото не можах да намеря информация. :)
01.03.11
11:47
http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki-barzo-i-intenzivno-ili-bavno-i#axzz18vdbMih4 , http://tinyurl.com/39uqbhd .
08.03.11
21:02
Благодаря, на всички. :)