Топлината влияе ли на мускулите

22.02.11
19:24

Вапроса който искам да ви питам е в летните горещини освен мазнини сваля ли се и мускулна маса? Същото искам да знам и за кардиото сваля ли се мускулна маса?
П.С: Знам, че е доста вероятно да има такава тема, но не съм редовен потребител и не съм запознат.

ами незнам за горещите летни дни и нощи но ... за кардиото мога да кажа, че да сваля ММ ако не вземеш мерки ... примерно кардио е най-хубаво на гладно нали така.. но може да изядеш няколко яйчени белтъка ( без жълтъците ) преди кардиото :)

АЧ

22.02.11
20:07

Ми ако правя кардио след трен. ще топа ли ММ ?  Аз искам да качвам ММ, но ще тичам 2-3 пъти в седмицата.

Мнението беше редактирано от Ачо на 22.02.11 20:09.

23.02.11
07:40

По-добре да се концентрираш върху качването, нещата няма да станат едновременно. Иначе малко тичане няма да ти изяде ММ (Мерилин Менсън?), при условие, че се храниш добре.

23.02.11
08:06

казано от Northern Lights на 22.02.11, 19:24:

Вапроса който искам да ви питам е в летните горещини освен мазнини сваля ли се и мускулна маса? Същото искам да знам и за кардиото сваля ли се мускулна маса?
П.С: Знам, че е доста вероятно да има такава тема, но не съм редовен потребител и не съм запознат.

Не съм сигурен, че от топлото се свалят мазнини, освен ако не легнеш на скарата и да постопиш малко:)

Какво чакаш та не ставаш редовен потребител?!:)

NM

23.02.11
16:13

Топлото може да ти повлияе на нежеланието за тренировка ;)  Така че лятото по-скоро тренирай сутрин преди 9 часа или следобед след 18 ч. Иначе ММ няма да свалиш от горещините, напротив при топло врме по-лесно се качват килограми (но трябва и да се яде за това) :)

23.02.11
23:18

Основоно исках да знам дали ако прекаля с кардиото ще има някакъв отрицателен ефект върху масата която до момента съм направил до момента. Дайте съвет да как най-добре да изчистя мазнините който съм натрупал през зимата. Мисля че тялото ми е от типа, който бързо се възтановява и метаболизма ми е сравнително бърз, защото не съм много умазнен, но за всеки случай искам да изчистя. Замислям се за Л-карнитин или фатбърнар + програма за релеф от началото на април до началото на май. След това мисля да тренирам на лостове до септември месец. Незнам добра идея ли е

Хранителен режим!!!+Подходящи тренировки!!+Добавки! :)

NM

24.02.11
12:51

Лостовете ще ти помогнат да се изчистиш и без Л-карнитин :) Намали си и приема на мазнини, когато стане горещо и всичко ще е наред.

Летните жеги не влияят върху загубата на мазнини. Влияят, но то е незначително. Влиянието се изразява в това, че поради повишената температура на околната среда, се повишава и телесната температура и тялото изразходва мааалко повече енергия, за да запази нормалната си температура от 36,7 градуса. Ако прекалиш с кардиото като нищо можеш да свалиш и мускулна маса. Ако ще правиш монотонно кардио, то внимавай за пулса си да не преминава повече от 60-70% от максималния ти и продължителността на кардиото да не превишава 45мин. Ако ще правиш интервално кардио, загубата на мускул е почти изключена. Правилата важат и за сутрешното кардио, и за след тренировъчното. В BB-Team има около 10-15 статии, ако не и повече, пряко свързани с кардио-то. Потърсете и прочетете ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.02.11 13:12.

25.02.11
13:17

Аз през лятото заради жегите губя апетит, поради което се храня по-малко и съответно губя и ММ.
Тоест, при мен, жегите влияят върху мускулната маса, макар и непряко :D

25.02.11
13:23

казано от ProXxX на 25.02.11, 13:12:

Летните жеги не влияят върху загубата на мазнини. Влияят, но то е незначително. Влиянието се изразява в това, че поради повишената температура на околната среда, се повишава и телесната температура и тялото изразходва мааалко повече енергия, за да запази нормалната си температура от 36,7 градуса.

А не смяташ ли, че зимата е необходима повече енергия за да се запази и подържа телесната температура. Намаляването на килограмите лятно време е основно от намаленото количество храни, както и консумирането на храни с по-ниски калорийни стойности. Регулирането на тепературата лятно време става основно чрез потене, което едва ли е чак дотам енергоемък процес. Другия фактор, е че на човек му остава по-малко време за ядене лятото :D

казано от Valdis на 25.02.11, 13:23:

А не смяташ ли, че зимата е необходима повече енергия за да се запази и подържа телесната температура.

Смятам (nod)

01.03.11
11:40

А някой може ли да ми обясни какво е интервално кардио, защото не можах да намеря информация. :)

http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki-barzo-i-intenzivno-ili-bavno-i#axzz18vdbMih4 , http://tinyurl.com/39uqbhd .

08.03.11
21:02

Благодаря, на всички. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1