23.02.11
10:36
Вчера тренирах крака.1во упражнение клек с щанга зад врат.По едно време изведнъж ме заболя главата отзад тип главоболие,все едно съм стоял 2 дена на компютъра или нещо подпобно...в момента съм все още така..
Някакви предположения?
23.02.11
10:42
Как се справяш с пиенето на вода и какъв хранителен режим спазваш? Може и да е липса на витамини или минерали.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 10:42.
И аз имам подобен проблем с главоболие по време на тренировка и то по време на клек. Ходих на лекар и той каза че нищо ми няма. Най- вероятно бил някой мускул, който не си спомням какво каза че му ставало, и изпращал пулсираща болка към главата.
Аз какво правя последните два пъти преди тренировка е следното- клекове със собствено тегло, в следствие на което усещам леко напрежение в главата. След това разтягане на тялото като наблягам на гърба, и най- вече врата, защото на мен от там ми тръгва болката, след това пак малко клекове и пак разтягане. След което започвам реалните серии на упражненията, и да си призная честно се чувствам ОК.
Но при теб може да е и нещо друго. Най- добре е ако продължава тази болка да се консултираш с лекар.
23.02.11
10:44
казано от дебелия на 23.02.11, 10:42:
Високо кръвно.
Между другото това наистина е най-вероятната причина :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 10:44.
Пия около 4-5 литра на ден!
Диетата ми е добре структурирана с отрицателен калориен баланс т.к. искам да изчистя.Пример ден като режим:
6:30-70 грама овес,3 яйца
10:20-сандвич с пилешко филе ( в у-ще)
2:00-около 100-150 грама пилешко филе,100-150 грама картоф и зеленчук
5:00-40 грама овес и 120 грама извара ( преди тренировка)
в 6 почвам тренировка
7:30 свършвам тренировка
8:00-риба(или пилешко),200 грама картоф,лека салата
11:00 извара
Това е тренировъчен ден,чат пат сменям храни
в не тренировъчен ден ям въглехидрати до 2 часа,после месо и фиброносни зеленчуци.
Когато получа това главоболие,като си наклоня/отпусна глават надолу се засилва много!
Това което описваш като болка е единтично с моя проблем.
Пробвай с разтягане и масаж на проблемното място. Провери как ти е и кръвното.
При мен не е от високо кръвно.
23.02.11
13:35
Ако си с високо кръвно от фитнеса ще ти си го нормализираш, и ако не спираш да тренираш даже подържаш кръвното под нормата.Кръвното при фитнес тренировка се покачва по време на самата тренировка което даже е полезно, не е като да го качиш от притеснение или хипертония :) аз след тренировка пада по донормата и до 2ч. след това идва нормализиране на нещатата.Ако болката е отзад в главата до тила не е от виско, най-вероятно.Ако има пулсиране при слепоочията тогава може да става въпрос за виско кръвно.Много възможна причина според мен, е претоварване, ако болката е рязка и режеща.Най-добре се съветвай с лекар.
Успех, и дано се оправиш бързо :)
Ами петъка отново ми се появи още в началото на тренировката за гръб по време на набиране...Беше по - слабо но все пак го имаше!
Може да е от претрениране..незнам!Цялата седмица правих дроп серии,но не съм стресирал тялото много рязко,смисъл предишните тренировки бяха доста интензивни.
Утре ще видим как са нещата!Няма да карам до отказ за да си почине малко организма и да не претренирам!Ще взема и кръвното да си измеря когато ме заболи.
Благодаря за съдействието!
02.04.11
00:57
Пичове и мен ме е връхлетяля тази гадни и упорита болка :) Много ми е интересно от какво се получава ? Значи през деня ходя да бягам, футбол играя и ми няма нищо, а когато отида на лостове още на 3тото или 4тото набиране започва ужасяващо пулсиране в главата и ми се проваля трейнировката ..... Някакви идеи ?
02.04.11
08:23
казано от Кирил Савов на 02.04.11, 00:57:
Пичове и мен ме е връхлетяля тази гадни и упорита болка :) Много ми е интересно от какво се получава ? Значи през деня ходя да бягам, футбол играя и ми няма нищо, а когато отида на лостове още на 3тото или 4тото набиране започва ужасяващо пулсиране в главата и ми се проваля трейнировката ..... Някакви идеи ?
Имам тука една теория. :)
Мисля, че се получава недостиг и невъзожност на възстановяване на енергията по-време на тренировката ти на лостове. Първо, че бягането и футбола използват друг механизъм за доставяне на енергия (освен ако не тичаш спринтово). При тях натоварването е аеробно. При футбола и бягането изразходваш енергийните си запаси и след това като отидеш на лостовете използваш главно анаеробен механизъм за възстановяване на енергията. При този процес възстановяването на енергиите единици (АТФ) трябва да става изключително бързо и общо взето на момента, за да можеш да поддържаш едно постоянно темпо на тренировка и баланс в организма. При положение, че вече си изразходил енергията си (кръвна глюкоза, гликоген, вода) по време на бягането и футбола, организма се затруднява, вдигаш кръвно, а ако и не си пил достатъчно вода към високото кръвно се добавя и лека дехидратация.
Като съвет - оставяй няколко часа разлика между футбола/бягането и тренировката на лостовете. Най-добре да са в отделни дни. През времето, в което почиваш яж качествено и пии достатъчно вода.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.04.11 08:25.
При мен проблема се оправи =>мисля , че се дължеше на претрениране и твърде честото достигане на отказ!
Но същото нещо се появи и при един приятел-още при загрявката усеща пулсиране в лявата част на врата и леко нагоре към главата!Много болезнено било.Според мен и той претренира,т.к. е начинаещ и започна направо с тренировки до отказ и дори форсирани повторения.Казах му 4-5 дни да почине и да пробва наново,без тренировки до отказ!Пак още при загрявката го заболяло,но все пак слабо.
Той е на 17 години,70 кила 182 висок,както казах е начинаещ.Няма баш изгратен точен хранителен режим,но се храни сравнително здравословно!
Тренировките му включват упражнения с дъмбел и 1 гладиатор
02.04.11
12:09
Ако изключим най-възможните причини като дехидратация, липса на витамини или минерали, претрениране, високо кръвно, недостиг на кислород поради неправилно дишане и т.н. има още една възможна причина. Има вероятност да има някакъв прищипан нерв във врата или въобще ако от претрениране врата се е натоварил прекалено много и не може да се възстанови може да причинява внезапно главоболие. Единия вариант е да се отиде на лекар, другия е да се даде пълна почивка за 7-14 дни, за да има пълно възстановяване.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.04.11 12:15.
02.04.11
14:47
Мисля да пробвам с десетина дни почивка и ако не отмине тази пулсираща болка, ще отида на лекар :) А до бягането и лостовете,гледам да не ги съчетавам в един ден. Днес Бягане 2 3 км, утре лостове, след това пак бягане и така ги редувам.Това добре ли е или се измаря много тялото ? :)
02.04.11
14:51
Ако го правиш всеки ден без да си даваш почивка и храненето ти не е на ниво като нищо може да си се претоварил. Трябва да имаш като абсолютен минимум 1 ден в седмица без никакво физическо натоварване. Най-добре да са 2-3 почивните дни. :)
02.04.11
14:55
идеално събота и неделя почивка на масата :) шегувам се :D