23.02.11
16:41
След близо година извън залата сега дойде момента да се завърна. Преди това имах стаж 2 години. Както и да е.
Разбира се за тази година доста се омазних и сега искам да сваля мазнините.
90 кг., 180см. , 29 години
Ето и хранителния режим, който се надявам да корегирате там, където трябва:
Ставам към 9:30
10.00 - 4 белтъка и един жълтък
12.00 - 2-3 шепи овесени ядки /като грамаж нямам представа колко са/
14.00 - пилешка пържола от врат с около 100 гр. ориз
16.00 - тренировка
18.00 - две дози протеин /Синта 6/
20.00 - пилешка пържола отново с ориз или картофи
Общо взето това е режима. Поръчах си oxyelite pro, БЦАА, и още протеин, но доставката ще се забави поне 2-3 седмици/т.е. до тогава ще съм само на протеин/
ПП. Тренирам 4 пъти в седмицата
23.02.11
16:43
прави и по 30 мин кардио и пии по 2 зелени чая с канела
[14.00 - пилешка пържола от врат
тази пилешка пържола от врат сигурно е огромна, хахахахахах :)
Да махна ли ориза или картофите от вечерята и да ги заместя със салата?
Имам и Липо6. Да го взимам ли докато дойде oxyelite pro?
казано от ina_V_ на 23.02.11, 16:59:
тази пилешка пържола от врат сигурно е огромна, хахахахахах :)
Хахаха, и аз се разсмях чак.
Ясно е, че е грешка на езика ;) - от гърди
23.02.11
17:05
Без да дадеш как си се хранил досега, как си тренирал и ще тренираш (т.е. ще има ли промяна в тренировките), как се е движило теглото ти последните месеци и с каква скорост искаш да свалиш...всичките отговори, които ще получиш ще са свободни вариации и лични мнения на темата “Според това, което сте чели и знаете, това хранене бива ли го?”.
казано от Valentin на 23.02.11, 17:01:
казано от ina_V_ на 23.02.11, 16:59:
тази пилешка пържола от врат сигурно е огромна, хахахахахах :)Хахаха, и аз се разсмях чак.
Ясно е, че е грешка на езика ;) - от гърди
;)
казано от Oranje на 23.02.11, 17:05:
Без да дадеш как си се хранил досега, как си тренирал и ще тренираш (т.е. ще има ли промяна в тренировките), как се е движило теглото ти последните месеци и с каква скорост искаш да свалиш...всичките отговори, които ще получиш ще са свободни вариации и лични мнения на темата “Според това, което сте чели и знаете, това хранене бива ли го?”.
Oranje, до сега съм се хранил... не както трябва. За една година без тренировки съм качил 8кг. и както можеш да се сетиш всички са мазнотий.
За последните 2 месеца съм 4 килограма нагоре.
Как тренирам /или по-скоро как ще тренирам, тъй като както казах - последната година не тренирах/
1-ви ден - гърди - 4 упражнения х 4 серии х 8 повторения + кардио
2-ри ден - гръб - 3 упр. х 4 серии х 8 повт. + трапец - 2 упражнения х 2 серии х 15-20 повторения
3 - почивка /може да вкарам кардио и тук/
4-ти ден - трицепс - 4 упражнения х 3-4 серии + бицепс - 3 упражнения по 4 серии + кардио
5-ти ден - рамо - 4 упр. х 4 серии х 8 повторения + крака - 3 упр. х 4 серии х 8 повторения
6-ти ден - почивка
7-ми ден почивка
Казвайте ако трябва да допълвам нещо?
Приемам градивна критика за тренировъчната програма от всеки.
23.02.11
17:40
Значи аз програма, където има културистичен сплит и се цели сваляне на мазнини не мисля да коментирам, още повече, че го препоръчвам само за културисти преди състезание. Там вече има тънкости при почивки, % от макса и т.н. Повечето хора биха свалили далеч повече, ако тръгнат да горят повече калории, а това, както знаем, става с многоставни упражнения. Иначе винаги ми е било интересно как някой сваля и има 2 упражнения за задно рамо...
Обаче ще направиш грешка започвайки диетата от първия пост. Аз поне 1-2 месеца бих се приготвял за нея, т.е. леко махайки лоши неща и заменяйки ги с добри в досегашното ти хранене.
Избереш ли този вариант - сплитът ти може да ти служи докато оправяш храненето. То и след това де, но моето лично мнение е, че по-добре за 1-2 месеца да си свършиш работата, която с него я свършил, я не за 5-6 месеца.
Аз не разбирам защо за гръб и крака правиш/ще правиш по 3 упражнения, а за далеч по-малки мускулни групи правиш повече.
Мисля си също, че не е удачно да изхвърляш жълтъците от закуската. Картофите и ориза може да ги оставиш във вечерята ако тренировката ти е била добра :) и нещо белтъчно преди лягане може да вкараш.
Но какво казва Oranje, отговорите се базират на това което сме чели и знам ;)
Може ли някой да ми каже къде мога да прочета за многоставните упражнения и по скоро ме интересуват за горната част на тялото. Само да обесня защото така го написах, че едва ли някой ще разбере какво питам. Ходя в залат 4пъти в седмицата от 2месеца, инструктора ми показа /естествено на машини/ упражнения за горна и долна част на тялото и каза - ЖЕНИТЕ ТАКА СПОРТУВАТ. Но искам да си променя тренировката и за долна част имам идея напр. напади и клекове /и тук съм отворена към др. идеи/ но за горната част идея си нямам.
08.03.11
07:55
Ако имаш възможност прави кардиото сутрин преди работа, а силовата от 16 : 00. Прави повече базови упражнения,по повече повторения и нещата ще си дойдат на мястото.Нямаш чак толкова много да сваляш,за 3 месеца ще си готов. Успех!