Въпрос за качествени добавки.

23.02.11
16:21

Спазвам хранителна диета, която така да се каже ми осигурява към 80-90г. протейн дневно когато тренирам.
Като алтернатива се замислих за някакви добавки от сорта на протейн и креатин.
Напоследък не съм в много добра форма а за креатина чух, че подпомагал за формата да съкратиш повечко почивките и да тренираш по интензивно, а протейна просто за допълнително и по-бързо изграждане.
Не разполагам с много пари, но искам да си ги набавям месечно не по-малко.
Хубав креатин доколкото знам мога да си намеря от сорта 20-30 лева, а протейн за 50 който е за 2,3 седмици, ако може да ми кажете накакъв по евтин месечен от сорта 40 за месец и 2-те неща да се вместват към 60 лева месечно.
Благодаря предварително на хубавият ви сайт :)

Забравих само да добавя:
години 15,4
тегло 68
ръст 1.85
живея в монтана и няма толкова много магазини такаче ако не намеря да си поръчвам по интернет.
питам във вашият сайт, защото темата с добавките ми е непозната, досега не съм вземал

23.02.11
19:26

Креатин не ти трябва, събери 70-80 лв за един нормален протеин.

23.02.11
20:29

увеличи протеина от храната, стига си мислил за добавки

24.02.11
09:29

Малко е протеина от храната. Увеличи качествената храна и на всяко ядене гледай да има протеин. По-добре сега дай парите за храна вместо за протеин на прах. :)

Добавките, както се сещаш от името им, се добавят към едно добро хранене и добра тренировъчна програма. Лошото хранене и трениране не може да се пребори с каквито и да е добавки от позволените.
Храненето е горивото в автомобила.
Тренирането е натискането на газта.
Добавките са добавките за горивото и за маслото, яката уредба, маниашките фарове и т.н... Те наистина правят пътуването по-хубаво, но ако не си сипал бензин или даваш прекалено много газ няма да стигнеш до никъде.
Сам разбираш, че няма добавка, която да накара Москвич с полупразен резервоар да стигне от Монтана до морето, нали? :)
Затова, както те посъветваха вече, оправи храненето като начало.
Между другото, събота ще тренирам в една зала в Монтана, ако искаш да потренираме заедно и да поговорим за хранене и добавки - пиши на лична.

24.02.11
09:47

Чел съм различните теми за хранителни режими и т.н , но бихте ли споделили вие чрез какви храни си набявяте нужните количества протеин ? ( различни ястия , комбиняции , мешаници в блендера :D )

Благодаря ви за компетентните мнения наистина сайта е доста добър и разбирате повече от мен. Това което искам да кажа е, че съм запознат със хранителният режим менюто ми включва осигуряване на нужните въглехидрати, а отностно протейна днес ядох свински врат на пържоли за скара към 300гр. което излиза към 50 грама протейн може и повече със малко яйца което е към 65г. както сирене и другите нужни неща. След като се върнах хапнах стабилно 3 яйца и 1 жълтък сирене масло и свински ребърца. Както и да го смятам това излиза към 80-90 грама протейн. И все пак остава към 20-30 който все пак ще ми е нужен и звучи по-лесно със прахче да си го осигуриш, защото не е хубаво да преяждаш

24.02.11
23:22

литър прясно мляко 30 гр протеин

25.02.11
10:29

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 24.02.11, 23:14:

Благодаря ви за компетентните мнения наистина сайта е доста добър и разбирате повече от мен. Това което искам да кажа е, че съм запознат със хранителният режим менюто ми включва осигуряване на нужните въглехидрати, а отностно протейна днес ядох свински врат на пържоли за скара към 300гр. което излиза към 50 грама протейн може и повече със малко яйца което е към 65г. както сирене и другите нужни неща. След като се върнах хапнах стабилно 3 яйца и 1 жълтък сирене масло и свински ребърца. Както и да го смятам това излиза към 80-90 грама протейн. И все пак остава към 20-30 който все пак ще ми е нужен и звучи по-лесно със прахче да си го осигуриш, защото не е хубаво да преяждаш

На твоето тегло, ако искаш да увеличаваш мускулната си маса, са ти необходими ~140гр протеин (общо) на ден.
Сам си прецени от какъв източник да бъдат.

25.02.11
11:28

@HandOFDooMz HandOFDooM - значи ти говориш за някакви 2 хранения, от които си набавил 80-90 гр протеин.
А какво става с останалите 3-4? Къде са те?
Къде ти е хубавата протеинова закуска, която ще те зареди след 7-8 часа сън без храна?
Просто си направи 5-6 хранения и във всяко да имаш протеин, така без проблеми ще вдигнеш дневния грамаж на протеини без да ти е нужен протеин на прах.
Определено само на обяд и вечер не е достатъчно да приемаш протеини. С този хранителен режим само ще хабиш протеина и парите ти ще отидат на вятъра.

Бихте ли ми дали пример как да приемам 140грама протейн дневно ? Не разполагам с много пари, че да си взимам секи ден по 2 кила месо. Менюто ми включва 6-7-8 яйца на ден толкова имаме от кокошките на село прясно мляко ще почна да си взимам да ям сутрин а отностно месото мога да приемам към 200-300 грама вчера си взех свински врат и ям по 3 пържоли по 100грама. Добре ли е сутрин 3 яйца и 300-400мл. мляко 1 филия с масло на обяд като се върна от даскало 2 часа следобяд да хапна стабилно пържоли ида си набавя към 50 протейна след 2 часа да тренирам и след тренировка да ям 3-4 яйца филия масло и пак някакъв вид месо.
Просто някакси не ми излиза в глупавият град където жиеея единствено мога да отида да билата и да си зема някакво месо другото е да ям отвратителните яйца от магазина, щото на ден от нашите зимам 6-7… В софия е друго там на секи ъгъл качествено месо а тука за нищо не става тва градче монтана

Мнението беше редактирано от HandOFDooMz HandOFDooM на 25.02.11 11:40.

В храненето няма добре ли е или не. Там ядеш каквото трябва когато трябва или не. Това е положението.
След тренировка филията с масло и яйца не е най-подходящото нещо.
А, и не така за София и качествената храна, аз почти всичките храни си ги карам на София именно от Монтана.

Братле на 15 съм и сега ако искам да ям хубаво месце трябва да отида на кауфланд. А ако искам да отида трябва да пренавия вуйчо ми и от там квото зема трябва да го изям за 3 дни щото после се разваля... знаеш ли колко ми се иска да съм на 18 и да имам кола ... уви в америак дават книжка на 16, но къде са те къде сме ние

“Качествена” храна е такава, която е отгледана на село. Не в затворени помещения в индустриално количество. Ако не си чул какво е “щастливи кокошки” - прочети. Отначалото ще ти е смешно, но после ще чатнеш колко е по-хубаво храната да ти е гледана така.
За справка: пасли на воля телета имат около 1-3гр мазнини на 100гр месо. Хранени със зоб във фермите за масово производство и продажба - около 10% мазнини. Сам се сещаш кои белтъчини са по-качествени в случая, нали ;)
Когато си купя прясно мляко от магазина не мога да си направя кисело (да го заквася). Даже и някои бабки разреждат млякото и техното също не става. Когато си купя от проверени вече хора - и каймакът е каймак, и киселото става без проблеми.
Когато си купя кашкавал от магазина и го сложа на скарата след няколко минути се питам каква е тая вода и нямаше ли кашкавал сложен? Когато си го купя от бабка - просто ми идва да оближа скарата после.
Та остави магазините и си намери хубава и истинска храна. Северозападна България е най-бедният край в Европа. Хората по селата дават мило и драго да гледат животинки и т.н. Купувай си от тях и ще си много по-доволен, както и те.
Аз пък като бях на твоите години живеех в Пъстренците. Ходех до гимназията и обратно пеша. Отделно до гаджето в Младост. Отделно и тичах, и вдигах. Ако ти не може да идеш да си купиш 2-3кг месо без кола, то за какво говорим?

25.02.11
13:37

“Братле” точно това, че си на 15 е хубавото в твоя случай! Радвам се, че сега си се сетил да тренираш и да направиш нещо за себе си.
И Oranje е напълно прав. Тук в София много трудно се намира качествена храна. Там където живееш имаш огромен избор от наистина качествена храна.
Да тук има повече барове, кръчми, скъпи коли, но за твоята цел не са ти нужни. :)
Аз лично спрях да ям купешки яйца всяка сутрин, поради 2 причини: писнаха ми и почнаха да ми излизат някакви обриви от тях заради химията, с която блъскат пилетата, за да порастват по-бързо. От пилешкото месо не ми излизат, но от яйцата определено. Сега сутрин замествам със Syntha 6 и съм изключително доволен.
А ти може ли да ядеш домашни яйца и се оплакваш? Аз давам мило и драго за домашно мляко, сирене, кашкавал, месо, плодове, зеленчуци.
Сега се сещам че може да включиш и риба в менюто си.
За сутрин яйчицата са добре, особено, когато имат онзи прекрасен вкус на домашно отгледаното яйчице.
След тренировка по-добре някакви бързи въглехидратки да приемеш(ето пояснение кои са бързи тук). Бих ти предложил и суроватъчен протеин или BCAA, но все пак говорим за храна не за хранителни добавки. Ако някой се сеща с какво могат да се заместят след тренировка суроватката или аминките нека сподели, защото ми е доста интересно.
Има доста информация по форума и ако ти е интересно има доста какво да се научи. Аз лично всеки ден научавам нови неща от този сайт.

Да правя много добра разлика между купените яйца и нашите и тя е огромна. В понеделник даже ще отида да купя на баба ми 10 кокошки и ще и ги дам и ще и копувам храна за тях за да стават колкото семоже повече и качествени яйца :) А отностно месото-несъм казал ,че в Монтана няма ами проблема е, че аз незнам откъде и кво да си купя. До църквата горе над попската има няква месарница от 1 смолянчин дето като си зема месо от него после ми идва да го повърна... то тоя човек няма никъв надзор от никой и кои знае кви неща прави...
Ако може да ми кажеш от къде мога да осъществя така да се каже връзка с някое селце, че от там да си зимам месце, защото това е най-добрият вариант. Сега ходя до билата и си зимам разни свински неща и си ги печа на скарата като гледам са добри, но пак казвам искам селски.
Ако например днес искам да тренирам трябва да отида чак до билата да си взема нещо в околността има само боклуци и смолянски месарници които вътре е пълно със зарази ... Кажете ми който знае откъде да намирам нещо качествено

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1