Трудности при съставянето на хранителен режим.. !

22.02.11
20:08

Здравейте. Току що се регистрирах в сайта и реших да ви пиша за малко помощ преди половин час някъде правех едни луди сметки и се опитвах да изчисля калории и тем подобни работи с цел да си съставя хранителен режим и да кача малко килограми .. :)
Но уви не успях да направя нищо. Да започнем с това че съм на 14 години и от скоро реших да се хфана да тренирам и да кача малко ММ (Мускулна маса). Татко преди около 1 седмица взе някакъв фитнес уред наречен “Гладиатор” и сега секи ден съм на него и тренирам ! Но за да има ефект трябва да кача и някакви кг. все пак и както казах по горе опитах се да си съставя хранителен режим но не успях и пиша тази тема с цел някои от вас да ми помогне в съставянето на режима. Ако някои може да отдели от времето си и да изчисли калориите и др. работи и да ми състави 1 хранителен режим ще съм му изключително БЛАГОДАРЕН !

Ето и малко данни за мен.—->

Висок съм някаде 162 см
Тежа 48 кг
Както казах по горе на 14 години съм ..
1,375 - лека активност (спортуване 1-3 пъти в седмицата) 

Знам че е голяма играчка да се състави един хранителен режим ,защото до преди малко и аз си блъсках главата и се чудех ..
Надявам се някои от форума да ми помогне и да ми състави режим. Хайде Мерси предварително .. ! Чао! :))

22.02.11
21:38

Ми,аз,по лесната,с един калкулатор в нета(верен е),изчислих,че ти трябват 2230 калории...тоест за да качиш,имайки предвид възраста ти-треа приемаш към 2600 примерно...
Напиши как ти минава деня-кога какво ядеш(все пак и на даскало ходиш),кога тренираш...да се види къде,какво да се измисли за подходяща храна...
Аз не съм от най-компетентните,а то и не опира до тва...всичко е индивидуално,малко са нещата,които в голям процент важат за всички...
А и на 14 можеш да си позволиш всичко и по много(слабичък си,все пак),но треа се съобразяваш на елементарно ниво,от здравословна гледна точка...
Сега не ми се пишат романи,кажи как хапваш сега,по колко и кога,а за гладиатора и упражненията ,пичовете да дават съвети:)

23.02.11
14:22

Ами значи попринцип сутрин като стана не закусвам ,защото хич не ми се яде сутринта незнам защо е така ама ще трябва да почна и сутрин да закусвам. Като съм в даскало ям пица,принцеса,сламка или нещо др. (днес напр. ядох саламка). Като се върна от даскало гледам вкъщи кфо са направили наще за ядене или ям 2 филии с нещо (напоследък със сирене почнах нали сиренето полезно било :D) но днес изядох 3-4 кюфтета с малко хляб. След това на лаптопа малку, уча си и после утивам да тренирам на “Гладиатора” треировката ми на него минава по следния начин—->
1.Загрявка
2. Тренирам малко краката 3x10
3. След това рамена и трицепс 3x10
4. След това бицепс 3x10
5. После малко почки гледам от тук—-> http://vbox7.com/play:71cb2943
6. 10 лицеви опори

и така ми минава тренировката като цяло и сега сиг др. година ще се мятам да ходя на фитнес ама за сега съм си в къщи.. :)

Ами да се върнем на храната след като свърша с тренировката ям 3 яйца на очи (откакто започнах да тренирам яйцата са ми задължителни) и за вечеря там каквито простотии за направили наще за ядене ..! Но не винаги ям сандвичи като се върна напр. неска не ядoх садвичи  а както казах горе 3-4 кюфтета и така всеки път различно. Затова искам да си създам 1 хранителен режим и да си кача някои др. килограм.. ! : ))

23.02.11
19:38

Имайки предвид възраста и теглото ти,не е необходимо да спазваш разни културистски схеми,просто храната ти трябва да е пълноценна и възможно най-здравословна...
Да разбирам,че си първа смяна...
Преди даскало -добре е да хапнеш нещо,и малко да е...(няма да те тормозя с овесени ядки и трици):мляко с корнфлейкс примерно,варени яйца...
В междучасието:от изброеното,най добре принцеса(ако можеш да си носиш сандвич с пълнозърнест,бе “Добружа” най-добре,хляб с месце и кашкавал...),може и варени яйчица
Обяд в къщи:тия сандвичи и филий,кат няма сготвено са алтернатива,но и в двата случая гледай да има месо,сирене...,най добре е комбинацията ориз/картофи/макарони+месо(ама колбаси избягвай)/сирене,/кашкавал/яйца/извара...и салата от пресни зеленчуци(може и да си хапнеш 1 домат или краставичка,морков натюр)
След час-два:тренировка
Веднага след това:банани или мед или желирани бонбони(мисля,можеш да си позволиш,пък и вафла дори,ам не всеки ден)
След 30 мин,бих ти препоръчала 4-5 варени белтъка,ам ако ти е сложно,след час си хапни доволно,като на обяд-месце с картофи или ориз...или омлет с хляб..и някой зеленчук..
Вечеря-ми квото е сготвено,да има месце или сиренце,кашкавал...
И както всички казват,1-2 часа преди лягане-извара...
Ако ти се хапва нещо по м/у другото-кисело мляко с плодове,ядки(орехи,бадеми...ам сурови)
Абе,не мога да ти дам определен режим,аз на твое място бих яла от всичко и по колкото мога,като наблегна на месо(не колбаси),сирене,яйца,ориз,картофи,салати,ядки,мед,плодове...и да избягвам вафли,баници(домашни може),чипс,зрънчо,солети...кола,фанта...
Важното е да се храниш,да речем:
1-като станеш
2-в голямото
3-на обяд у вас
4-след тренировка-сладичко и след час по-солидно
5-вечеря
6-преди лягане
оф,нищто не написах,sorry…

23.02.11
20:45

Еее МЕРСИ много ..! Златна си .. ! : )

26.02.11
21:48

За нищо,хех:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1