23.02.11
17:58
Здравейте! На 16г. 83.кг 1.75см. съм и въпроса ми е следния. Искам да сваля около 7-10 кг. мога ли да пия някакъв протеин и мога ли да го комбинирам с Л карнитин? Страхувам се да пия протеин защото си мисля, че ще натрупам някаква маса и няма да изчистя излишните мазнини. Ходя на фитнес и тренирам 6 пъти в седмицата. Също така вкъщи имам велоергометър и от време на време правя кардио тренировки. Ако може да ми дадете някакви съвети за което ви благодаря предварително. :)
Почти всяка храна има някакво съдържание на белтъчини, белтъчини = протеин.
Да, тренираш 6 пъти в седмицата, което хич не е добре.Иначе да, можеш да пиеш протеин, ма с каква цел?Всичко е в храненето, от протеина няма да свалиш, както и няма да станеш здрав.Качвай активна маса, ще минеш и без преса за морето, тази година...
Да не си объркал форума? “Страхувам се да пия протеин защото си мисля, че ще натрупам някаква маса...”?
Тук никой не се страхува, че ще натрупа маса. :D
А и ако толкова лесно се трупаше, нямаше да се потят хората в залата с години наред. ;)
Първо прочети какво е туй то Протеина и има ли то почва У наЗе. :)
След това прочети какво е това животно Суроватъчен протеин и в какви форми се среща. :)
Накрая хвани и прочети във форума/сайта и разбери, че не можеш да градиш мускули без нужния за това протеин. Следователно протеина ще ти помогне да не загубиш ММ, когато тренираш и опитваш да се изчистиш от мазнинките. Ако се храниш, тренираш и живееш правилно, ще чистиш и няма да губиш ММ. :)
Извод: всичко това го има, като информация в сайта и аз не съм се родил наУчен. :D
Главен извод: чети!
24.02.11
10:20
казано от Александър Стефанов на 23.02.11, 17:58:
Искам да сваля около 7-10 кг. мога ли да пия някакъв протеин и мога ли да го комбинирам с Л карнитин?
Идеята е добра. Протеинът на прах е добър начин да поддържаш висок белтъчен прием, без това да оказва влияние върху приема на мазнини и особено на въглехидрати. Ясно ти е, че при твоите цели въглехидратите са стратегически много важни.
казано от Александър Стефанов на 23.02.11, 17:58:
Страхувам се да пия протеин защото си мисля, че ще натрупам някаква маса и няма да изчистя излишните мазнини.
Направи разлика между протеин и гейнър. Протеинът ще ти свърши добра работа, но гейнърът не е за теб в тази ситуация.
24.02.11
19:41
Благодаря на всички! :)