Интересува ме кога се претренира.

GE

04.05.05
16:47

Като почнах да дигам преди година и малко работата беше доста хамалска и дигах кот ми паднеше по колкото ми паднеше и деистваше до едно време дигах много сила-от 26 кила от лег ся мога да дигна 90-95!Ама имам чувството че кат сам в залата прекалявам(щот не мога да ходя много редовно)И рядко спазвам серии и програми ама мисля че трява да сложа точка на тва хамалско блъскане - крайно време е май!Та нали ви казвам на последак нямам особен прогрес-почти сам сигурен че претренирам ама де да знам иначе не чувствам ефекта! случвало ми се е да правя до 15-16 серии на лежанка(и на 3-те де)!Аиде моля ви се да ми кажете каде е ГРАНИЦАТА??? :?

04.05.05
17:27

няма точно определена граница,но изглежда че ти си я открил за себе си,щом чувстваш че нямаш прогрес,че си изморен и изтощен на следващия ден,тогава е ясно,че претренираш и е време за промяна

NI

04.05.05
17:50

[quote author=“freakster”]няма точно определена граница

Съгласен съм с теб.Обаче Gen аз също имах един период в които ходех 2 пъти седмично на фитнес,но с подходяща програма всико ще си дойде на мястото.Ето ти една примерна програма кат за теб:

1-ви ден:Гърди,бицепс,корем
2-ри ден:Гръб,рамо,трицепс

Дано да ти свърши работа :D

GE

04.05.05
18:21

И каква точно трява да е тази промяна - да намаля сериите, повторенията, аиде за програмата много мерси на Никито1(брао пич)ама някви граници да ми кажете до колко серии до колко повторения до колко килограма(170,61-2,16год).Мерси предварително>

04.05.05
18:59

Gen, преди време един доста стабилен юнак в бодибилдинга пишещ във форума си направи труда да ми обясни за границата. Незнам дали съм го разбрал правилно, но гледам така на нещата.

1) добра разгрявка
2) започва тренировката
3) след 30-тат минута вече почвам да чувствам голямо напомпване в мускулите, и вече стабилно напрежение/не болка/. След която, ако продължа, вече ще претренирам и се старая да хващам този момент.

Много е персонално, всеки трябва да си го усеща. С опита става, друг начин мисля няма...

Поздрави

GE

04.05.05
19:17

Мерси.Ще се постарая :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1