НВД + тренировки за покачване на маса

29.01.11
18:20

-сутрин приемам 40-50 въглехидрата
-350-600грама месо за деня
-протеин по 90грама на ден
- доста зеленчуци

-тренирам 4 пъти в седмицата с тежести до откат макс по  5-6-7 повторения
-тичам по 4-5 пъти след тренировки по 5 км (40мин) смесвам постоянно тичане с интервално

много по-лесно ми е да ям стабилно за да почна да качвам (мн бързо качвам), обаче съм 94кг, 1.90 с лека конструкция и имам мин 30% мазнини (стабилен гъз, шкембе, дебели крака), т.е изглеждам отвратително и странно

въпроса е какво ще се получи от този мишмаш?
да спра ли с фитнеса за да се концетрирам да отслабна до 85-83 и тогава да почна с качването?
или да си джиткам на нвд + тежки тренировки да не губя съвсем форма (което мисля че правя)
за 50 дена не съм мръднал повече от 75-80 от лежанката, а всеки път имам мускулна за 3 дена

Темата беше редактирана от CoolAsIce на 29.01.11 18:23.

29.01.11
19:01

Според мене с НВД не е много яко да правиш тежки тренировки.Ако за бях на твое място бих ограничил тежките тренировки и бих прибавил повечко кардио,ако наистина целта ти е да свелиш някой килограм.
Например тренирай 3 пъти седмично понеделник,сряда,петък,а през останалото време можеш да си правиш кардио. :)

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 29.01.11 19:02.

29.01.11
19:42

целта е проста, нещо подобно на това

и въпроса е как да го направя по-най правилният начин, фаза по фаза? :)

1.качване на маса (и мазнини)-> оформяне и изчистване
2.махане на мазнини->качване на маса (с минимални мазнини) -> оформяне и изчистване
3. махане на мазнини и качване на мускулна маса едновременно -> оформяне

1.90, 94кг, (30-35% мазнини) и мн поддатливо тяло на промени

благодаря

Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 29.01.11 22:58.

BE

29.01.11
21:59

Прочети тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 .

29.01.11
22:29

тия съм чел от както попаднах на сайта, съвсем друго питам, ама ти дори не си направил труда да прочетеш.

Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 29.01.11 22:53.

30.01.11
12:10

Показал си какво искаш ама какво е положението в момента никои незнае?Иначе ако искаш да станеш негьр а си бял няма да стане.

30.01.11
12:24

казано от val4o на 29.01.11, 19:42:

3. махане на мазнини и качване на мускулна маса едновременно -> оформяне

30.01.11
13:07

аааа негър няма да ставам без такива :D малко ми е тъпо да си слагам позьорски снимки, ама в името на успеха ще го преглътна (nod)  това е за 5 месеца с не особенно редовни тренировки освен последният месец

Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 30.01.11 13:11.

25.02.11
12:40

сори че изкопавам темата, ама да не създавам нова,
харесах си упражнения за корем, но не знам колко пъти в седмицата трябва да я изпълнявам??

http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU

Попринцип има различни начини за трениране на коремните мускули, като се различават по брой тренировки на седмица, както и различен брой на повторенията, но в общия случай ги тренирай от 2 до 3 пъти на седмица.

Имаш голям % подкожни мазнини. Най-добре за теб би било да отслабнеш. Ако сега тръгнеш да правиш маса, без знаечение начина на трениране и диета, ще качваш доста по трудно мускул и доста по-лесно сланина. Според мен  въобще няма какво да се чудиш ,ами почвай да сваляш мазнинките.
За мен най-добрия вариант е “циклично хранене”+”ВМ-НВД” = най-леснит и ненатоварващ тялото и психиката вариант.
Тренировките пък трябва да са тежки, с тежести близки до максимума за да запазиш сегашните си мускули. Най-добре прави тежки базови упражнения - тяга, клек, лежанка, раменна преса, набирания, кофички.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 25.02.11 13:00.

25.02.11
13:12

val4o, съгласен съм с Freelancer, мосля че съветите му ще ти помогнат.

Многото мазнини в областта на гъза, бедрата и корема говорят за висок естрадиол. Ако отслабнеш ще подобриш съотношението мъжки/женски хормони и това ще ти помогне да постигнеш по-лесно фитнес целите, които си си поставил.

NM

25.02.11
13:55

Freelancer е прав. Но ако не бързаш да заприличаш на Арни, постарай се да свалиш някой и друг килограм за 2-3 месеца. Ще ти падне и ММ, но след това ще започнеш на чисто и за още 2-3 месеца ще си върнеш загубените мускули, само че ще си по-изчистен. А освен това имай предвид, че при студено време тялото си иска повече мазнини и си ги трупа, дори и ти да не искаш ;) Така, че за момента, като ти гледам снимките, не е толкова зле.

25.02.11
15:26

да бе прави сте, никога не съм имал плочки, ама качих 6-7кг отгоре и го карах мързеливата цяла година,щот не ми личи много като съм облечен, но реших да се стегна и да слезна на 15% мазнини, че не мога спокойно да се наведа и да си вържа маратонките :D

сега съм с нова травма на коляното и стоя само вкъщи и само коремни мога да правя, а и тъкмо ми мина старата травма, която не ми позволяваше да тренирам за плочки близо 2г и сега тъкмо ще си пробвам коремната генетика (talk)

иначе съм на нвд без разтоварващи дни (засега)

Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 25.02.11 15:30.

02.03.11
16:45

Момчетата писали над мен имат право, най-добре поизчисти още преди да решиш да качваш, защото ако сега не качваш сравнително чисто може и да си направиш малко нови мастни клетки. Имаш и друг вариант, да започнеш някаква ротация с цел рекомпозиция, но по-добре остави това за по-късен етап и обогатяваи знанията си до тогава.
Казваш че нямаш разтоварващи дни. Бих те посъветвал да потърсиш информация как се скалъпва един рефийд и да си имаш по един такъв ден на седмица или две, ще ти помогне с промените в метаболизма в дългосрочен план а и се твърди, че помага с запазването и ресинтеза на мускулната маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1