22.02.11
09:06
Да, видях, че си доста висок, но дори и да станеш 80кг. само от мускули, повече от 3500 калории ще е неразумно да ядеш дори и при средна активност в ежедневието ти. Максисум до 4000 да стигнеш и пак ще е много. Но както каза и ти, всичко с времето си. Покачвай калориите постепенно. Резкия скок в калориите ще ти докара само мазнини. Мускулите са тези, които изискват повече калории. С покачването на мускулна маса, нуждите за калории ще се увеличават. Също така е много важно от какво се състоят тези калории. Търпение и постоянство му е майката! Успех ти желая ;)
Абе стига с тия калории, това са просто цифри. Никой реално не знае колко калории яде, нито колко усвоява. Да не говорим че има голямо значение от къде идват тия калории.
22.02.11
11:49
Torres9, хич да не е доста си качил за 5 месеца, ако наистина си започнал от 56. Даже прекалено много ми се струва, да няма чийтинг в храненето? Ако се сещаш за какво намеквам. Това са 17 килограма.
Да разбрах за какво говориш.За тези 15-16-17кг който качих не съм качил много в мазнини си мисля...Талията ми беше 74,сега е 81см...Смятам,че за толкова много качено е добре.Но за сега не се тревожи за това,яж си квото има и качвай.Аз си смятам калорийте редовно и са винаги между 3500-4000,рядко стигам до 4500…Просто поддържам това количество и гледам да не падам по малко...Не броя олио и подобни продукти...Ако си ядеж редовно и здраво като нищо можеш да качваш по 3-4кг на месец ! :)
Мнението беше редактирано от Torres9 на 22.02.11 11:52.
25.02.11
13:26
Пиймного вода.Поне 2 л на ден, а по време на тренировка също пий вода.Аз също съм кльощав и като се замисля преди 2 години почти не пиех вода.То както има един термин- “сух” тип човек, тоест точно липсата на вода те прави сух и кльощав. Аз за себе си се чудя как съм живял преди така. Така че пий много!!!
24 Февруари, 2011
Хранене
Закуска, първа
- Яйца, цели (6 бр.)
- Хляб (100 гр.)
- Прясно Мляко (300 мл.)
Закуска, втора
- Шейк (400 kkal)
Обяд, първи
- Пилешко (100 гр.)
- Oриз, сварен (250 гр.)
- Хляб (100 гр.)
- Салата (1 порция)
Следтренировъчно Хранене:
- Банан (2 бр.)
- Мед (3 с.л.)
- Шейк (400 ккал)
Обяд, втори
- Пилешко (100 гр.)
- Oриз, сварен (250 гр.)
- Хляб (100 гр.)
Вечеря, първа
- Свинско (100 гр.)
- Боб (1 порция)
- Пилешко (100 гр.)
- Яйца, цели (2 бр.)
Вечеря, втора
- Кашу (100 гр.)
- Мляко(300 мл.)
Junk food:
Snickers (1 бр.)
Суха Паста (2 бр.)
Чипс (100 гр.)
Тренировка:
- 1: Клек, 2х8 - 20кг
- 2: Напади с Дъмбели, 3х10 - 7кг (всеки)
- 3: Избутване на Щанга от Лег, 3х8 - 20кг
- 4: Избутване на Дъмбели от Полулег, 3х9 - 7кг (всеки)
- 5: Мъртва Тяга, 3х8 - 30кг
- 6: Раменни преси, 3х9 - 10кг
- 7: Раменно разтваряне на Дъмбели, 3х8 - 5кг (зор, зор)
- 8: Гребане с Дъмбел, 3х8 - 10кг
- 9: Бицепсово сгъване с крив лост, 3х8 - 30кг
- 10: Кофички (с акцент на трицепса), 3х8 - собствено тегло
- 11: Набирaния, 3х6 - собствено тегло
Домързя ме за коремни преси. Вече всичко е сравнително по-лесно от към изпълнение, след още две тренировки ще кача килограмите на някои упражнения.
ivancho, старая се да пия поне по два литра, не мисля че оказва влияние на това дали съм сух или не, предполагам спомага за по - добро усвояване на приетата храна през деня и др. Със сигурност не вреди де, така че няма какво да го мисля. Също така се старая да намаля и боклучестите напитки като (не)натурални сокове, газирани напитки и др. За съжаление съм доста пристрастен към тях, особено газираното и едва ли ще го спра напълно.
Мнението беше редактирано от Somenone на 25.02.11 17:16.
25.02.11
17:45
“ivancho, старая се да пия поне по два литра, не мисля че оказва влияние на това дали съм сух или не, предполагам спомага за по - добро усвояване на приетата храна през деня и др. Със сигурност не вреди де, така че няма какво да го мисля. Също така се старая да намаля и боклучестите напитки като (не)натурални сокове, газирани напитки и др. За съжаление съм доста пристрастен към тях, особено газираното и едва ли ще го спра напълно”
Водата спомага не само за по-добро усвояване на храната, но е изключително важна за всички процеси,протичащи в организма, включително в процеса на хипертрофия.Да пиеш вода със сигурност помага на тялото ти да се изгражда, да не пиеш означава да се излагаш на липса на един от основните макроелементи, сред които са въглехидратите, белтъците,мазнините;т.е. водата е важна поне колкото тях ако не и повече.Колкото до газираните напитки-те сами по себе си представляват дехидратиращи вещества- те съдържат някакво количество захар, която трябва също да се разгради,за което е нужно вода.Така че е добре, че мислиш да намалиш “боклучестите” напитки,ако можеш ги махни нацяло. Пожелавам ти успехи в прогреса и да знаеш,че и аз съм като теб слабичък.
П.П. Има доста материали по темата във форума, така че се възползвай.
Чета, чета.. Не знам какво да ти кажа. Не ти пиша с добър или лош тон, просто наистина нямам представа какво да ти кажа. Не знам как и защо си там, където в момента си, нито пък до къде ще стигнеш и колко време ще си там. Да те посъветвам нещо, също не мога. Така или иначе достатъчно компетентни хора са се захванали с теб и знаеш каквото ти трябва.
Напомняш ми на мен, обаче. При това много. И двамата се намираме в един омагьосан кръг - иронията на живота ни разгледана през призмата на ума на трениращия човек. Чувството за самоирония ни спасява от това да се засрамим от провала и позора да ни бъде горивото за пътя към висините. А на теб определено ти личи, че не желаеш промяната толкова, колкото показваш - чувството ти за хумор и самоиронията ти играят лоша шега като те подтикват към нещо като непукизъм. Така хем се спасяваш от неприятната гледка на това, което си, хем заради тях качества не можеш направи нещо по въпроса да стигнеш определена точката от развитието си, където не се налага да бягаш от нищо - нещо като финална линия. И това в комбинация със сладкодумието ти, хвърля прах в очите на всички и се склоняват помилват егото ти като не са достатъчно жестоки за да те комплексират достатъчно, че да навлезеш в една дълга, мрачна и застрашаваща голяма част от живота, който досега си познавал фаза на фанатизъм, която в крайна сметка каквото и да ти вземе, ако е била успешна, нито за миг няма да съжаляваш, че си бил там, колкото и да не ти се иска да се връщаш пак към нея.
п.п. Поне това е моята история и някак видях себе си в теб, само че ти си слаб, не дебел. А дано съм прав, че иначе срамота за толкова откровения за нищо. :)
п.п.2 Аз съм Thrash, впрочем. Просто смених прякора.
Ааа, здравей TrashMetal! : )
Има хляб в думите ти, както се казва, и до някъде съм съгласен. Казвам донякъде тъй като не мога да говоря от името на околните. Тайничко се надявам да не си напълно прав тъй като все пак имам някакви стремежи, които се обезмислят ако се съглася с теб и захвърля всичко в чакане някой да ме комплексира достатъчно. Което не виждам как ще стане, тъй като най-малко се обиждам на тема килограми. Имайки в предвид, че съм бил слаб цял живот и че баща ми е по-слаб и от мен - някак си това за мен е било част от нормалното. Разбира се не съм толкова глупав да си мисля, че и другите го намират за нормално.
Относно фанатизма, надявам се да не стигам до там. Наскоро видях с очите си един такъв фанатик в какво се беше превърнал след като не го бях виждал около година, да оправи си килограмите, да оправи си външния вид, но няма да коментирам на каква цена. Така че по-спокойно.
Това е втория път, в който се опитвам да променя нещата и честно казано го правя основно за себе си тъй като се бях стреснал от цифрите, които ми показа кантара. Седнах да си чета дневника и видях, че е минало толкова много време и съм загубил толкова много. Останалите част от мотивацията ми бих могъл да определя като “за другите”, което ще рече да се чувствам по-комфортно като съм сред хора - все пак и това е фактор, каквото и да ми приказват някои трениращи, че не ги интересувало как изглеждат в очите на хората.
Винаги човек го интересува, някои повече, други по -малко.
Но стига анализи, за финал - смятам, че не е нужно човек да се депресира и да чака да го смачкат, че да промени нещо.
Разбира се и това е вариант, не отричам, стига да могат да те сринат психически.
С теб какво става? Да разбирам ли, че имаш солиден напредък от към външния си вид - сваляне на килограми и запазване на силата. Още си спомням Юлиян (Oranje) каква забележка ти беше вкарал, че всеки дебелак може да вдига тежко, но да изглеждаш добре и да вдигаш тежко вече си е предизвикателство. Тъй като ти основно казваше, че тренираш за сила и не те интересува толкова външния вид.
Сега ще видя дневника де, пробвах да видя снимки но си ограничил достъпа до личния си архив.
Мнението беше редактирано от Somenone на 25.02.11 19:42.
казано от Somenone на 25.02.11, 19:41:
Има хляб в думите ти, както се казва, и до някъде съм съгласен. Казвам донякъде тъй като не мога да говоря от името на околните. Тайничко се надявам да не си напълно прав тъй като все пак имам някакви стремежи, които се обезмислят ако се съглася с теб и захвърля всичко в чакане някой да ме комплексира достатъчно. Което не виждам как ще стане, тъй като най-малко се обиждам на тема килограми.
смятам, че не е нужно човек да се депресира и да чака да го смачкат, че да промени нещо.
Разбира се и това е вариант, не отричам, стига да могат да те сринат психически.
Това далеч не е единствената възможност, разбира се, но е по-общоприета ли, знам ли и аз какво точно исках да кажа. По мои наблюдения това е най-силния фактор за вземане на решения за промяна. Подсъзнателно хората обират погледите и репликите и без да се осъзнаят колко им влияе това, един хубав ден си казват “искам промяна, правя го за себе си”, пък то се оказва, че това е следствие на въпросното подсъзнателно обиране на всеобщото мнение за “нормално”.
Мислех да редактирам поста и да го поокрася с повечко обективност и вариации на мотивацията, но не ми се занимаваше - стане време за ядене и бързах да консумирам.
казано от Somenone на 25.02.11, 19:41:
С теб какво става? Да разбирам ли, че имаш солиден напредък от към външния си вид - сваляне на килограми и запазване на силата. Още си спомням Юлиян (Oranje) каква забележка ти беше вкарал, че всеки дебелак може да вдига тежко, но да изглеждаш добре и да вдигаш тежко вече си е предизвикателство. Тъй като ти основно казваше, че тренираш за сила и не те интересува толкова външния вид.
Сега ще видя дневника де, пробвах да видя снимки но си ограничил достъпа до личния си архив.
Какво да става - виж дневника, в профила ми има линк към него. По-силен не знам дали съм станал, не помня точно периода, в който се мотаеше по форума, но от известно време не ме интересува особено много физическото развитие. От близо 200 дни съм на воинска диета, много съм доволен. От началото й съм показал вече първия ред плочки, също така макар и да съм тренирал колкото за Бог да прости, силата си седи и не пада. Малко се поспрях, обаче - нещо се изгуби желанието. Предполагам поначало съм започнал да се увличам в силовите тренировки и хранителни режими заради комплексността на материята, което винаги ми е било слабост, но сега, след като вече не изглежда сложно, ме загуби като фен и това, което преди беше лайфстайл се превърна в полезен навик, разнообразяване от седене цял ден на стол пред компютър и нищо повече. : )
В момента, сега, този конкретен период от живота ми искам да изглеждам гот и да ме потупват по рамото летните билдъри задето лежанката им е 50кг., а моята - 110кг., а малките кифли да ми се кефят и неангажиращо да флиртуват с мен. Засега го получавам и ми е добре, както и да го анализираш като повърхностно (следователно недобро) нещо. Знам ли и аз какво ще се случи в бъдещето. Напред не съм гледал никога и ако щеш го наречи цел в живота - спазвам правилото за избягване на всичко повтарящо се ден след ден, монотонно битие. Нещо като оня филм с Джим Кери - Yes Man. Та така, това се случва в момента.
п.п. Колкото до фанатизма - това е прекия, но по-стръмен път. Както си избираш дали изобщо да тръгваш на път, така си избираш и по коя пътека да вървиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.02.11 20:16.
Отново може и да си прав, че е неосъзнато от обирането на мнения. Но със сигурност се бях стреснал като видях кантара, тъй като беше паднало и до 52. От там започнах хапването малко повече. И чак сега вече тренировки с още повече хапване.
Аз дневника го гледах, ама не беше обновяван доста отдавна. Вземи пусни нов или пиши какво става.
Е, доста, доста... Колко да е доста, преди точно един месец ми е последния пост.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40754/P1160
Ето я предпоследната страница, там е по-същественото и най-близко до днешна дата. А точно в момента няма абсолютно никакво развитие с каквото и да е свързано с тренировки, прогрес и т.н.
Като натисна на дневник тук под аватара, до форум поста ти, ме праща на http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34148 - което е “Дневничето на Митя” очевидно остаряло.
За това помислих, че е той. Но пък ако вляза в основния ти профил и натисна Дневник ме праща където ми каза преди малко. Може би трябва да говориш с другия Митко за този проблем.
25.02.11
22:00
Бахти,ако искаш да се запознаем и да излизаме по улиците заедно.Ще се правя на некромансър! :D
Ахах, добре, добре!
Гледай след две години skeleton minion-а да не стане по голям от некромансъра! : ))
казано от DeadManWalking на 25.02.11, 22:00:
Бахти,ако искаш да се запознаем и да излизаме по улиците заедно.Ще се правя на некромансър! :D
Ти си Clay Golem.
28 Февруари, 2011
Тренировка:
1: Клек, 3х8 - 20кг (+1 серия)
2: Напади с Дъмбели, 3х10 - 7кг
3: Избутване на Щанга от Лег, 3х8 - 20кг
4: Избутване на Дъмбели от Полулег, 3х9 - 7кг (всеки)
5: Мъртва Тяга, 3х8 - 35кг (+5 кг)
6: Раменни преси, 3х9 - 10кг
7: Раменно разтваряне на Дъмбели, 3х8 - 5кг (зор, зор)
8: Гребане с Дъмбел, 3х8 - 7кг (-3кг)
9: Бицепсово сгъване с крив лост, 3х8 - 20кг
10: Кофички (с акцент на трицепса), 3х8 - собствено тегло
11: Крънчове, 3x “до отказ”
12: Повдигане на Краката от Лег, 3х6
Днес нямах сили за набирания, не знам защо. Опитах се и мускулите ми просто отказаха да направят. Свалих малко килограмите в гребането с дъмбел тъй като с по-високи килограми след 3-4 повторения спирах да го правя както трябва и започвах да чийтвам само и само да си свърша серията.
Мнението беше редактирано от Somenone на 04.03.11 14:42.
3 Март, 2011
Хранене
Закуска, първа
- Яйца, цели (6 бр.)
- Хляб (100 гр.)
- Шунка (50 гр.)
- Кашкавал (50 гр.)
Закуска, втора
- Шейк (400 kkal)
Обяд, първи
- Пилешко (100 гр.)
- Oриз, сварен (250 гр.)
- Хляб (100 гр.)
Обяд, втори
- Пилешко (100 гр.)
- Oриз, сварен (250 гр.)
- Хляб (100 гр.)
- Мед (3 с.л.)
- Шейк (400 ккал)
Вечеря, първа
- Свинско (50 гр.)
- Пилешко (100 гр.)
- Картофи, фурна (150 гр.)
- Хляб (80 гр.)
Вечеря, втора
- Кашу (50 гр.)
Junk food:
Чипс (50 гр.)
Негътчета (2 бр.)
Кейк (100 гр.)
Тренировка:
1: Клек, 3х8 - 20кг
3: Избутване на Щанга от Лег, 3х8 - 25кг (+5 кг)
5: Мъртва Тяга, 3х8 - 40 кг (+5 кг)
6: Раменни преси, 3х9 - 13кг (+3 кг)
7: Раменно разтваряне на Дъмбели, 3х8 - 5кг
8: Гребане с Дъмбел, 3х8 - 7кг
9: Бицепсово сгъване с крив лост, 3х8 - 20кг
10: Кофички (с акцент на трицепса), 3х8 - собствено тегло
Мнението беше редактирано от Somenone на 05.03.11 03:17.
6 Март, 2011
Хранене
Закуска, първа
- Домашен кекс (4 парчета)
- Мляко, прясно (300 мл.)
Закуска, втора
- N/A
Обяд, първи
- Пилешко (150 гр.)
- Oриз, сварен (300 гр.)
Обяд, втори
- Пилешко (150 гр.)
- Oриз, сварен (300 гр.)
- Шейк (800 мл, 600ккал)
Вечеря, първа
- Пилешко (150 гр.)
- Oриз, сварен (300 гр.)
- Салата (1 порция)
Вечеря, втора
- Домашен кекс (2 парчета)
Junk food:
- Пепси Кола (1 л.)
- Суха паста (2 бр.)
- Шоколад (50 гр.)
Тренировка:
1: Клек, 3х8 - 23г(+3 кг)
3: Избутване на Щанга от Лег, 3х8 - 25кг
5: Набирания , 2х6 - собствено тегло, 1x6 - с лека опора от краката
6: Мъртва Тяга, 3х8 - 40 кг
7: Раменни преси, 3х9 - 13кг
8: Раменно разтваряне на Дъмбели, 3х8 - 5кг
9: Гребане с Дъмбел, 3х8 - 7кг
10: Бицепсово сгъване с крив лост, 3х8 - 20кг
11: Кофички (с акцент на трицепса), 3х8 - собствено тегло
Въпрос към трениращите:
Имам въпрос относно най-правилния начин на определяне на оптималните килограми тежести при сериите и за да не пускам нова тема, се надявам някой да види въпроса. Та, когато определям тежестите за упражненията трябва ли да се стремя да са такива килограми, че да имам мускулен отказ към последните повторения?
И съответно, ако нямам мускулен отказ дори след последните повторения от последната серия да речем, време ли е да вдигам килограмите?
Мнението беше редактирано от Somenone на 07.03.11 00:42.
Да, ако си направил и последната серия без проблеми, е време да сложиш още тежест.
Благодаря Петко.
То май и обратния проблем имам, примерно бицепсово сгъване с 20кг крив лост. Правя две пълни серии, но за третата вече почти нямам сили - 3, 4 повторения от нея. После почивам поне 90 секунди и още 3-4. Може би с по-малко килограми ще е по ефективно.
казано от Somenone на 07.03.11, 16:49:
Благодаря Петко.
То май и обратния проблем имам, примерно бицепсово сгъване с 20кг крив лост. Правя две пълни серии, но за третата вече почти нямам сили - 3, 4 повторения от нея. После почивам поне 90 секунди и още 3-4. Може би с по-малко килограми ще е по ефективно.
В такъв случай намаляш тежестта само на третата серия.Да намалиш,да намалиш,колко да намалиш? :D Ами виж сам,какви дискове има.Примерно по 1,25 кг.Два са общо 2,5 кг. И също така,ако след последната серия на някое упражнение си свеж и усещаш много сила още,в такъв случай не спираш след 8-то,10-то или хикстото повторение,а продължаваш.Това се препоръчва и от Шварценегер :D
Миро, това не противоречи ли на съвета, че когато искаш да правиш мускулна маса е по-добре по-малко повторения с повече килограми от колкото повече повторения с по-малко килограми?
Не, не противоречи. То разликата ще е няколко повторения или килограма. Тези малко повторения трябва да са ти трудни. Ако са ти лесни и в последната серия имаш запас за още няколко, значи е време да увеличиш тежестта, или повторенията, за да има повишено натоварване и от там - адаптация на мускулите.
Не не, с това съм съгласен, но той каза ако имам сили в последната серия да продължа с повече повторения докато не ми откаже мускулната група, което е по различно от това да вдигнеш килограмите.
Както и да е, като цяло разбрах. : ))
казано от Somenone на 08.03.11, 20:55:
но той каза ако имам сили в последната серия да продължа с повече повторения докато не ми откаже мускулната група, което е по различно от това да вдигнеш килограмите.
Да.Тук не става въпрос за някакъв измъчен,изтощителен отказ с почти нечовешко усилие.Въпреки,че някои културисти и това прилагат.Но просто да не се хващаш твърдо за планираната бройка в серията.Тъй че,ако си още свеж да спреш само защото си отброил набелязаните повторения.В тоя смисъл можеш да направиш още няколко.А за следващия път да обмислиш,можеш ли да прибавиш още тежести и колко.И имай на предвид,че според някои известни културисти истинското натоварване е в последните 2-3 повторения.Добрият резултат от тренировката зависи много и от тях. :)
Малък ъпдейт, качих между 4 и 5 килограма и в момента съм се фокусирал върху дипломирането си и не че нямам време да водя дневник, но имам други приоритети. Намалих тренировките на два пъти седмично както и ми се случва да прескачам хапвания, но като цяло се храня нормално.
Живот и здраве, както се казва, в края на май съм обратно на пълна пара.