какво да си взема за хранителен режим

26.02.11
15:53

Здравейте. От известно време следя сайта, но чак сега се регистрирам, за да попитам за съвети за хранителен режим.

1,83м съм, 65 кг на 19 години и тренирам от около 3 години с 1-2 прекъсвания по няколко месеца (2-4).
Доволен съм от релефа и силата си, но искам да кача малко килограми.

Проблемът е че съм студент на общежитие и ям 2 пъти дневно в столовата за обяд и вечеря и понякога и за закуска отивам, но обикновено я проспивам. Нямам възможносст да готвя, тук има само 1 микровълнова, и ако си взема нещо, трябва да е такова което да се съхранява на стайна температура, защото ако го оставя в хладилника има вероятност повече да не го видя.

Ако някой може да даде съвет какво мога да си взема за да си увелича храненията примерно едно преди обяд и едно няколко часа преди лягане, за да станат 4, и да има ефект за качване на маса ще съм много благодарен.

Успехи в спорта на всички :)

26.02.11
16:01

Искаш заместител на хранене или идеи за истинска храна?
Има доста варианти откъм хранителни добавки (знам, че повечето хора препоръчват истинска храна, но все пак има го и фактора УДОБСТВО).
Можеш да си вземеш Gainer, или някоя протеинова матрица. Има и продукти, които са си точно заместители на хранене MRP.
Проучи и трите варианта и си избери нещо.

26.02.11
16:31

Ми и аз съм на общежитие ама като има желание има и варианти .Един стар раховец(печка) ти е 30-40 лева :) на 3ия месец ще можеш да си готвиш спагети оризи меса броколи и други зеленчуци -всичко необходимо стига лев да имаш :)

26.02.11
16:37

Да, което ми напомни за една позната, която е на общежитие и има само микровълнова. Вземаш пилешки гърди и ги слагаш в плик за печене с подправки каквито искаш и си готов!!!

26.02.11
16:43

вземи си консерви :) риба тон например

26.02.11
17:20

Мерси за съветите :)

Ще пробвам като за начало с пилешки гърди или нещо такова :)

Относно протеините, като започнах да тренирам пих гаинер, но нямаше ефект от него, въпреки че ходехме с един приятел заедно и той пи същия и при него имаше ефект :S
Иначе за истинска храна по-скоро ми е въпроса.
А идеята за печка е доста добра, но не съм в България и ни следят какво внасяме и някои неща не са разрешени - веднъж искаха да ми направят проблем че си взех сушилник.

Чудя се някакви ядки дали са добър вариант?

Ако някой има още идеи моля да пише :)

26.02.11
17:49

В офиса си нямам хладилник и за междинните хранения си нося обикновено риба тон (както те е посъветвал колегата горе), варени яйца, суджук - и трите издържат на стайна температура. Понякога взимам и кисело мляко - ако не ти е гадно да го ядеш топло. А за преди ляганията можеш да хапнеш и извара, аз лично не съм голям фен и затова не мога да ти препоръчам конкретна марка, ама из темите има доста информация по въпроса.
Ако искаш разгледай и по-популярните дневници - ще можеш доста идеи да събереш.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 26.02.11 17:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1