Бокс-Силова Тренировка?

26.02.11
21:33

Започнах да тренирам бокс.Тренировките са ми 6 дена в седмицата,само неделя не се тренира,но не мисля,че ще има проблем ако примерно ходя 5 пъти.Та въпроса ми е има ли специална фитнес програма за трениращи бокс,че навсякъде чета,че бокс+фитнес давало даже отрицателен ефект.И то е нормално,ако продължа с фитнеса 3 пъти в седмицата,докато ходя и на бокс ще се скапя от всякъде.Някъкви съвети?Целта ми не е ММ,ами повече сила,пък и да си поддържам сегашната  форма.Защото в момента ръката ми е добре,гърдите,гърба-също.А имам чувството,че ако спра фитнеса изобщо ще ми...”спаднат мускулите” и после ще ме е яд за цялата година,през която съм тренирал...някъкви съвети?

АН

26.02.11
21:48

Или бокс, или фитнес. Избирай!

26.02.11
21:54

Ее стига бе.Тренира ми се и бокс и фитнес.Не искам да съм от малките боксъори,аз в момента съм 75 кг на 17 години.Не ми се ще след 2 месеца да съм 65,при положение,че цяла година съм качвал...яд ще ме е,много даже.Добре,ако ходя 4 пъти на бокс,има ли вариант за силова? Примерно 3 дена поредни без бокс,първия гърди-бицепс,втория гръб трицепс.Рамото и трапеца от бокса се натоварват достатъчно,така че...?

АН

26.02.11
22:07

Напиши в тъсачката (горе вдясно) “бокс и фитнес” и престани да говориш глупости. Има 100 теми като твоята.

26.02.11
22:10

Има,обаче нищо не разбирам,щото нявсякъде пишат такива разбирачи като тебе.Въпроса ми все още си седи,мога ли да тренирам бокс,без да губя ММ,даже и с 1 фитнес тренировка на седмица.С аминокиселини няма ли да стане по-лесно?

АН

27.02.11
00:03

BCAA, l-glutamin, протеинова матрица и амино комплекс + много въглехидрати, ще стане.
4(3) дни бокс + 1 ден силова със собствено тегло и си машина за месо. Ай мирясай

Мнението беше редактирано от Анонимен на 27.02.11 00:04.

27.02.11
00:24

Та въпроса ми е има ли специална фитнес програма за трениращи бокс,че навсякъде чета,че бокс+фитнес давало даже отрицателен ефект.И то е нормално,ако продължа с фитнеса 3 пъти в седмицата,докато ходя и на бокс ще се скапя от всякъде.

Специална програма - не, методики - бол.
Не знам какво ще рече точно тоя “отрицателен ефект”, ама явно трябва по-добър подбор на източниците - специално подготовка за ударни стилове не ми е от най-силните познания, но че трябва да се пипа къде желязо, къде по-специфични уреди - трябва.

3 силови и 5 технически не е кой знае какво натоварване, та да се скапеш. Особено щом сега си започнал с бокса, тежките тренировки те чакат след няколко години ;) Тогава може да премислиш схемата, на тоя етап ще ти трябват няколко (малко) седмици за адаптация просто.

27.02.11
07:50

Пич,повярвай ми,една боксова тренировка натоварва доста.Особенно трапеца ми е в шок в момента :) Усещам също така мускулна треска,на място,където не съм имал такава преди.Между мишниците и гърдите.Както и да е,ще се пробвам да тренирам паралелно,пък то ще се види.

п.п под отрицателен ефект имах предвид-претрениране->загуба на мускули :)

Мнението беше редактирано от Valkri на 27.02.11 08:03.

27.02.11
10:12

Тренирал съм ги 2то спорта паралелно, но по 3 тренировки от всеки. Тренировките си ги правих в един ден - сутрин фитнес, вечер бокс.
Тренираш си здраво, ядеш още по-здраво и започваш да качваш :)
Ако искаш да се явяваш на състезание ще трябва да ограничиш фитнеса или да правиш по-експлузивни движения и задължително хубав стречинг след тренировка.

27.02.11
10:39

казано от Valkri на 27.02.11, 07:50:

п.п под отрицателен ефект имах предвид-претрениране->загуба на мускули :)

Това е трудно ;)

А колко натоварва ми е пределно ясно, когато се понаучиш да не се стягаш целия пак може да си говорим - одървянето не е от тежестта на тренировката, а от стягането, което за месец-два ще започне да намалява. Претренирането е трудна мисия, малцина са успели да я постигнат - при повечето застоят и слабите резултати са от недотрениране :)

27.02.11
21:02

Мерси за отговорите!
Аз си измислих една схема:
Тъй като в момента главен приоритет ми е да кача малко маса в краката,че съм изостанал там,ще правя 3 тренировки в седмицата за крака(естествено няма да се натоварвам много),като заедно с леките тренировки за крака ще правя по някое друго упръжнение,я за гърди,я за рамо,я за гръб.Колкото да не губя форма,пък и да не ми пречи на бокса.
Мнение?

27.02.11
21:12

Брат, евала за ентусиазма. Според мен комбинацията е не само уместна, но и задължителна.
Просто оставяш културистичните сплитове назад и се преориентирай към неизолиращи упражния включващи употребата и прехода на множество мусколи.
Като пример ти давам повечето кросфитърски движения със щанга и свободна тежест. Даже я най-добре прекарай малко време в Ютюб, като напишеш кросфит, мисля, че ще останеш доволен. Ако не - пиши пак ;)
Поздрави

27.02.11
21:46

Мерси за мнението!Аз така и смятам да тренирам-лостове и дъмбели.Влизам в тубата да се пообразовам за кросфита :)

п.п мерси,че ми даде идеята за кросфита,намерих си една много злобна програма и от утре ще се опитам да я започна.
ако издържа,супер :)

Мнението беше редактирано от Valkri на 27.02.11 21:58.

01.03.11
14:10

Хора,вчера съм тренирал към 2 часа бокс(по принцип е повече,но нямаше как да остана),и след това около един час фитнес с ето тази тренировка.
http://www.home-bodybuilder.com/workout/465-krosfit-trenirovka-loshite-50.html
Само,че аз я направих на лошите 10 и я минах няколко пъти.Доста се натоварих,като се прибрах заспах след половин час,но ядох стабилно.Днес съм с 39 градуса темпертура(интересно,при положение,че се разболях преди около месец).Адска мускулна треска,не съм имал такава преди.Прибрах се към 10,и преди малко пих два панадола,сега съм по-добре,болката в тялото също се успокои.
Как мислите,просто съм се разболял,или прекаленото натоварване е виновно?Точно от нещо такова се притеснявах.
Страх ме е след няколко дена като се оправя да я направя пак тая прецедура,и после да съм като блъснат от влак.Извинявайте,че ви занимавам толкова много.

NM

07.03.11
18:15

Можеш да съчетаваш бокса с фитнеса. Има си и специални програми, но те са за професионални боксьори. Тренирай си примерно 4 пъти бокс и два пъти фитнес (на седмица) като за начало. Когато решиш на кой спорт искаш да се посветиш в по-голяма степен тогава може и конкретно да ти се дадат съвети.

Мнението беше редактирано от ne mo на 07.03.11 18:16.

08.03.11
18:45

Идеята ми е да тренирам фитнес така,че да ми помага при бокса.А не да пречи.Искам да ги съчетая.Иначе темпретурата нямаше общо с натоварването бях на инжекции цяла седмица и съм наред.

NM

10.03.11
14:13

Ами говори с треньора си по бокс, какво ще ти препоръча за ОФП (обща физическа подготовка) и допълнително какви упражнения да правиш, които да не ти пречат за бокса. И полека лека ще си изградиш програма. Като ти отговори треньорът ти, кажи какво е казал. След това може би ще ти кажа и някои други упражнения и как да ги съчетаваш с бокса. Не бързам да ти казвам нищо, защото си имаш треньор, който трябва да е водещ за теб. Всякакви други съвети, които ще ти бъдат дадени, ги консултирай винаги с треньора си преди да ги изпълняваш.

10.03.11
17:15

Според мен е задължително да има силова подготовка при всеки боен спорт. Инструкторът ти може да ти каже най-точно какво да правиш предвид начина, по който те развива и целите, които си си поставил. Дори професионалистите тренират много силово. Мит е твърдението, че силовите тренировки те правят “дървен”, “тежък” и “бавен” - има си много начини и методики. Ако се ставаше толкова лесно тежък и мускулест този форум нямаше да съществува.
Лично аз съм чел, че ако се занимаваш с бойни изкуства при силовите тренировки трябва да се набляга на многоставни движения и да се правят разтяжки.
Но отново - консултирай се с треньора си. Ако той не ти помогне особено - пълно е с програми - чичко Гугъл знае всичко, просто прочети няколко статии, за да събереш повече гледни точки ... Лично аз съм на мнение, че базовите многоставни движения, комбинирани с разтяжки и повече експлозивност помагат, а не пречат.

10.03.11
17:21

Тренировката по бокс не включва ли силови упражнения? Не ми се вярва само да блъскате по някоя круша и да скачате на въже. Освен това бокс + силова тренировка и бокс + бодибилдинг тренировка са две различни неща. Постави цели... Какво искаш - да станеш добър боксьор или добър бодибилдър...

ПП: Абе хора, никой ли не е гледал Rocky :D

Мнението беше редактирано от default на 10.03.11 17:26.

Н

10.03.11
21:29

Бивш боксьор съм ,забравяй! :D Не става.

NM

10.03.11
22:40

Много специалисти по бокс и бойни спортове в тоя сайт, чак да не повярва човек :)
Валкри, говори с треньора си и кажи какво ти е отговорил. След това ми пиши. Аз също ще те питам допълнително някои въпроси и след това ще ти кажа какво допълнително можеш да включиш в тренировката си, което също ще е хубаво да консултираш с треньора си. С бокс и други бойни спортове се занимавам от 25 години и заниманията ми с фитнес никога не са спирали. Просто ОФП-то трябва да се съобрази със спортния календар, тъй като силовата тренировка спира 3 седмици преди състезание. Остават само специализирани упражнения. Методиката за тренировка си е цяла наука и не може да се опише в няколко реда. Но щом имаш желание със сигурност ще намериш начин да съчетаеш нещата. Начини има, останалото е труд. :)

10

11.03.11
11:29

Кво му разправяте, че не става - става и още как. И аз съм на същото дередже, само дето тренирам кикбокс и фитнес. Почивния ми ден е понеделник. От август месец карам така и не съм свалил и грам, само качвам (по 200-300 грама на 2-3 седмици :Д). На 3-дневен сплит карах, 5х5 в момента карам и си ми е супер. Не ми е паднала силата във фитнеса, само дето ми е малко въздуха в кикбокса, прекалено много се задъхвам, ма иначе силата си е на 6.

NM

11.03.11
12:36

Прави повече кросове, скачай на въже и ще имаш повече въздух. :)

10

11.03.11
15:33

Е точно това ше правя след 5х5, че иначе крака нема да ми останат. То не си е работа нон стоп клек, тяга :Д

31.03.11
19:09

Гледам доста сте писали от миналия път когато влизах.Аз ако мислех,че тренера ще ми помогне,нямаше да пиша тук.
Иначе както съм написал горе започнах с тая кросфитърска тренировка и е доста трудно.Но пък адски много се задъхвам докато я правя,защото се правят 7-8 упражнения едно след друго без почивки,но си мисля,че така ще стана много по-издръжлив.А и ще имам повече въздух.Правя също лежанка паралелно с кросфита,който съм показал по-отгоре.За сега се чувствам добре,май малко съм отслабнал,ама не е фатално.Един два килограма,не съм сигурен дали и толква има.Абе оправям се :)

01.04.11
08:56

казано от Valkri на 31.03.11, 19:09:

Гледам доста сте писали от миналия път когато влизах.Аз ако мислех,че тренера ще ми помогне,нямаше да пиша тук.

Че ти ако не разчиташ на треньора си да ти помогне... на кого ще разчиташ.
Бокс+силови тренировки е идеална комбинация. Но за да имаш прогрес трябва да отделиш цялотоо си време на това. След тренировките единственото нещо, което трябва да правиш е да си почиваш, защото натоварването хич не е малко. С добра храна и сериозно отношение и към бокса, и към силовите тренировки ще постгнеш доста добри резултати :) Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1