Терзанията на Крисчо..

Прескочи до:

22 Февруари 2011

Гръб, задно рамо, трапец

1.Набиране - 2х +22.5кг ( 10+3, 10+3 повторения )
2.Мечка - 1х 90кг ( 15 повторения )
3.Гребане с щанга - 1х 90кг ( 13 повторения )
4.Мъртва тяга ( до под колената ) - 1х 155кг ( 6 повторения )
5.Гребане с дъмбел - 1х 35кг ( 10 повторения )
6.Полуовър с дъмбел - 1х 40кг ( 8 повторения )
7.Пулдаун с неотрален хват - 1х 75кг ( 12 повторения )
8.Обратен пек-дек с една ръка - 1х 50+30кг ( 10+3 повторения )
9. Трапец с дъмбели - 2х 2х45кг ( 12,12 повторения + 8 помпещи )

Страхотно гребане с дъмбел никога не съм го правил по-добре ! ... имаше некви тъпи подложки  на набиранията и 1та серия направо на предмишници .. ужас ! като цяло много съм доволен от тренировката : )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.02.11 18:57.

23 Февруари 2011

Гърди, трицепс

1.Лег с щанга - 1х 95кг ( 6 повторения )
2.Лег с дъмбели - 1х 2х35кг ( 10 повторения )
3.Полулег с дъмбели - 1х 2х35кг ( 12 повторения )
4.Флайс от полулег - 1х 2х25кг ( 10 повторения )
5.Кофички - 1х +25кг ( 14 + 5 повторения )
6.Пек-дек - 1х 70кг ( 10 повторения )
7.Френско от лег с щанга - 1х 35кг ( 9 повторения )
8.Разгъване с широк хват - 1х 35кг ( 8 повторения )
9.Разгъване с една ръка с подхват - 1х 7.5кг ( 12 повторения )

Добра тренировка... лег-а с щанга просто не го усещам от край време... страхотна треска на гърба и като легна на пейката и направо умирам като ме натисне тежеста съвсем се ‘’сбръках’’ ... пейките на които работя с дъмбели са по тесни и там усещам всичко в гърдите супер е... мисля да махна лежанката но още не съм се престрашил :D кофичките брутални както винаги гърдите и канала се пръснаха !

23.02.11
18:40

казано от kristiancho на 23.02.11, 18:25:

мисля да махна лежанката но още не съм се престрашил

Аз съм я махнал отдавна и въобще не ми липсва. Тия дни мисля да пробвам нещо ново, струва много яко и билдърско - гръдна преса с дъмбели на швейцарска топка.

TO

23.02.11
18:41

Изрод си ве,6 повторения на 95 кг ;ххх Аре кога ще мога и аз така. :D

просто лежанката си я усещам като някво чисто силаческо и базово упражнения аз изобщо немога да изолирам гърдите.. колкото и чисто да бутам рамене и трицепс гърмят като пиратки.. а аз искам само гърдите да натоваря с дъмбелите това се получава на 100% ...

Торес : като ми помага едно момче винаги правя по много повторения.. миналия път направих 3 бройки днеска направих 6.. ебати логиката питам го оня ‘’бута ли бе’’ ... ‘’нее само да я закачим накрая иначе самичък’’ .. ей ся ще видите на другата тренировка като правя ако не ме пази той пак 2-3-4 повторения :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.02.11 18:44.

TO

23.02.11
18:49

Да и аз така се издразних веднъж,един пичага ме пазеше дето май го беше страх да не се отрепам(аз тогава исках да направя 1ница на 80кг на лега) и направих 5 повторения викам си кво става тука ве.Викам му колко помага,вика на всичкото ти помагах щото едвам го буташ.Направо се побърках :Д Аз искам 1 повторение да направя колкото да го броя за макс,той пича си дърпа та дърпа... :D

аз затова вече казвам.. ‘’ще направя 1,2 повторения няма да правя 11,12 и ме остави да се мъча’’ ами една хардкор батка наскоро ме накара да го пазя на горен лег.. сложи той 120кг и ми вика ‘’след 6,7 повторение правим негативни ти вдигаш аз смъквам’’ наш ли как са вдига 120кг от неодобна позиция беше ебати мъртвата тяга :D ама се оправих де нали съм супер як.. :D :D бъзикам се ;)

като се замисля няма да махам лежанката... може да си правя максове ще сложа другия път 100кг и да направя 1 повторение примерно.. все пак ако имате предложения.. имаме една много яка машина за гърди пак като лежанка ама с е машина с две ръчки като в горно полужение се събират леко направо американска работа гледам доста билдери го правят

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.02.11 18:54.

TO

23.02.11
18:55

Ми да може така да пробаш,все пак си е базово :D Заслужава уважение ! :D Неска в моя фитнес някъв правеше с 200кг на лежанката без да му помагат,направо ми напълни душата.После почна да прави негативни с 250 и лоста се огъваше,тогава вече му помагаха. :D

23.02.11
18:57

И за мен си е силаческо. Сигурно ще предизвикам коментари от сорта “колко е базово и основно за маса и сила”, но дори и от функционална гледна точка не виждам кой знае какъв смисъл в лежанката. Едва ли ще се наложи на някой да бута нещо от хоризонтален лег над гърдите си, освен ако някое дърво не го затисне в парка :D

ебати зоба а :D аз да достигна 120кг ще е моя връх в кариерата :D айде 130кг (angel)

default - е да силаческо е ама пък обща сила няма да е излишна като се замисля май ще я зобам лежанката во веки веков незнам според вас два флайса много ли идват ? щото аз флайс от полулег никога няма да махна просто това ми е най-действащото упражнения този дето ме пази днеска как се изкефи като направих десятка :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.02.11 19:00.

23.02.11
19:02

Така си викаш, ще ти се иска още и още :D И аз почнах от 35кг на лег, мислех че 100кг са невъзможни, ама с времето всичко става, важно е постоянството :)

абе да де ама аз хем искам да вдигам много, хем не искам да съм дебел и хем не искам да зобам... а пък релефен 163см чист фитнес манияк да вдига 150кг лежанка... малко не ви ли се струва странно а :D

24 Февруари 2011

Корем

1.Коремни от лег ( горна амплитуда ) - 5х с.т. ( 30,30,30,30,30 повторения )
2.Извиване в страни на няква машинка :D - 3х с.т. ( 50,50,50 повторения )
3.Коремни от лег ( долна ампитуда ) - 5х с.т. ( 30,30,30,30,30 повторения )
4.Коремни от лег с извиване ( лява ръка - дясно коляно и обратно ) - 3х с.т. ( по 10 на страна )

абе неска не исках да отивам на фитнес но не издържах на изкушението и отидох :D ... да ви питам вие какво мислите отностно тренировката за гърди

1.лег с дъмбели
2.полулег с дъмбели
3.флайс от полулег
4.кофички
5.пек-дек
обема е много малък 5серии общо ( 5 упр. по 1 серия ) но правя в диапазон 6-12 повторения и се питам дали няма да е лошо да сложа лежанка като 1во упражнения ( стават 6 ) но да правя максове там ( 1 или 2 повторения ) или да я махам щото отдавна не я усещам само в  гърдите ( рамена,трицепс... )  а и след малко прочетена литература по въпроса се оказа, че най-доброто упражнение за маса в гърдите е лег с дъмбели по ред причини : )

24.02.11
19:38

Най-добро упражнение няма. Аз лежанката я усещам перфектно в гърдите. Както и кофите. И наклонената лежанка. И пресите с дъмбели :) Много е важно и самото изпълнение, стойката, хвата, къде пускаш щангата и т.н.
В крайна сметка може и да си от тези, чиято структура е такава, че да не извличат голяма полза от лежанката, но все пак аз бих се замислил първо за техниката на изпълнение.
П.П. Може да правиш наклонена лежанка с лост като основно (и по-силово упражнение), за мен е по-добро от хоризонталния лег, особено ако целиш изграждане на гърдите, а не просто вдигане на тежести.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.02.11 19:41.

ами Петко при мене има нящо от сорта на ‘’ щангите ги усещам в малките мускули а дъмбелите в големия (гърдите)  ‘’ това се отнася за бутащите движения... като цяло на мене за гърди полулег с дъмбели, флайс от полулег и кофичките ( определено кофичките ) ги усещам на 100% в гърдите... но може да си прав като цяло при лежанката гледам да избутам тежеста независимо как, не се концентрирам върху гръдните мускули и от там може би идва това неусещане ако мога така да го нарека... според теб грешка ли ще е да я махна от тренировката

П.П. наклонен лег с щанга си идва направо като раменна преса за мен за последно я правих преди много много време :D поне 6-7 месеца :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.02.11 19:56.

24.02.11
20:05

Аз правя хоризонтална лежанка 2 месеца в годината и то не всяка година. През другото време правя с тесен хват за трицепс или изобщо не правя лежанка, само наклонена. Навремето правех много лежанка, сега не виждам полза от нея, освен ако не гониш сила специално на лежанка.
Това, че наклонената я усещаш като раменна преса може да значи, че техниката ти куца - примерно, не събираш плешките назад и не изпъчваш гърдите, така че те да поемат работата. Или пък наклона ти е много голям. 30 градуса е перфектно според мен.

е на пейката наклонен лег го усещам само в гърдите сеедно не участват рамото и трицепса... като цяло нашия горен лег е с голям наклон и не са много кандидати които тренират там... съгласен съм, че техниката може да е едната причина ама дори на загрявката с 40кг все едно загрявам в тренировката за рамене не за гърди.. едвали при 40кг имам грешна техника като цяло ме улесни в решението да махна лежанката, чесно казано никога не съм бил фен на лег-а с щанга... гледам и без лежанка имаш големи гърди тъй, че едвали е голяма загуба това какво ще кажеш за :
1.полулег с дъмбели
2.флайс от полулег
3.лег с дъмбели
4.кофички
5.пек-дек

това са 4те упражнения за гърди които усещам най-на място и един пек-дек с бавно изпълнение накрая ако има нещо недотренирано да се дотренира... много ли ще станат упражненията с дъмбели

като ти гледам снимките и гледам своите забелязвам, че имаш големи гърди и също големи рамене но гърдите са изразено по-големи при мене гърдите не са толкова по-големи от раменете... дали от там идва факта ще не усещам лежанката с щанга както ти я усещаш

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.02.11 20:16.

24.02.11
20:25

То моите гърди са изградени предимно с лежанка, ако е за въпрос.
А грешната техника не зависи от тежеста. Пробвай да събереш плешките назад, стъпи здраво на пода, изпъчи гърдите и спускай до под шията (ключиците) и дръж лактите леко встрани и няма начин да не усетиш как работят гърдите. Или на хоризонталния лег, пускай до средната част на гърдите, пак по същия начин.
Иначе нищо не пречи да правиш само дъмбели.

имам още  6 дена някъде да помисля какво ще правя за напред... това за плешките незнам дали ще мога Петко просто миналия ден съм правил гръб и само като легна на лежанката гърба ме боли ( мускулна треска ) а ако почна и да го събирам и разтягам незнам как ще я бъде тая... животинска треска имам на гърба 2ден вече...  пейките където има щанги ( лег с щанга, полег и обратен лег ) са доста широки и съвсем е кофти а пък пейките за дъбмели по-мобилните са тесни и там нямам проблеми

24.02.11
21:49

Аз съм твърдо ЗА лежанката, макар че в момента и аз не я правя.В момента съм на  полулег с дъмбели и кофи, но това е защото тренирам базово с еднакви упражнения понеделник и петък, а не по сплит.За в бъдеще, ще я включа.Иначе усещам перфектно лежанката с лост, но след нея ръцете са ми доста по-изморени, отколкото при дъмбелите.Не знам на какво се дължи...Действай, както го усещаш и както ти е удобно ;)

24.02.11
23:00

Опитай да мислиш и да се концетрираш върху гърдите като я правиш, опитвай да буташ само с гръдните мускули и не прави тия мостове като повечето пичове из залите. Аз лични стъпвам стабилно и гледам почти да не отлепям гръб и кръст от самата лежанка. При правилна техника, всичките изброени упражнения които ти и Петко споменахте си ми влизат идеално. Като се сложат повечко килограми тогава се разваля техниката и оттам може би идват проблемите.
ПС: Пробвал ли си нещо различно от сплит и кръгова ?

Владо кръгова никога не съм правил :D от 1ден в залата съм на 5 дневен сплит ( сега на 4 дневен ) .... и до сега само така аз съм си привърженик на бодибилдинга просто мога да получа детайли по гърба, гърдите и всички мукули като цяло... с базови програми 5х5 и подобни едвали бих могъл... отностно мостовете...  аз немога да направя мост и аз съм стъпил здраво на земята това е сигурно... от 2 години правя лег с щанга преди правех и полулег с щанга и сега като гледам вътрешната част на гърдите малко куца спрямо външната ( може да е от щангите ) така, че мисля да тренирам по този начин ...
- полулег с дъмбели
- флайс от полулег
- лег с дъмбели
- кофички
- пек-дек

може да успея да развия вътрешноста на гърдите с този подход времето ще покаже

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.02.11 12:53.

25 Февруари 2011

Крака

1.Полуклек - 1х115кг ( 8 повторения )
2.Лег преси - 1х300кг ( 14 повторения )
3.Лег преси с един крак - 1х130кг ( 14 повторения )
4.Хакен клек - 1х130кг ( 8 повторения )
5.Напади с дъмбели - 1х 2х25кг ( 14 повторения общо )
6.Разгъвач с един крак - 1х 40кг ( 12 повторения )
7.Сгъвач от лег - 1х50кг ( 12 повторения )
8.Римска тяга от стойка - 1х 55кг ( 10 повторения )
9.Сгъвач от седеж с един крак - 1х 30кг ( 14 повторения )

само на полуклека и хакен клека имаше кой да помага ( не се наложи но все пак ) и затова там търсих големи тежести... за другите упражнения използвах тежест с която бях сигурен, че ще се справя... гледах да подобря негативната част за сметка на тежеста и така нацепих се в крайна сметка... задното бедро пак гръмна там залагам изцяло на негативната част на сгъвачите
интересното беше, че вдигнах 3 повторения на полуклек в сравнение на с миналата тренировка и има два хипотези за това ;дд...
1.разкрачил съм се повечко ( според мен си кляках до паралела )
2.новите маратонки са помогнали.. имат много хард подметка супер са удобни за клекове

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.02.11 21:40.

колеги преден клек и хакен клек имат ли място в една тренировка според вас ?! искам да направя лека реконструкция на тренировката но май двете движения се препокриват

26.02.11
14:21

“Diary of the beach bodybuilding”...И ти се развали Кристияне :D.

що бе Марто... аз не пренебрегвам краката напротив тренирам ги и давам на 100%  от себе си.. ама ми писна от тая Зима и искам да е лято :D пък и звучи забавно според мен

26 Февруари 2011

Рамене, бицепс, предмишници

1.Раменни преси с щанга - 1х 65кг ( 8 повторения )
2.Раменни преси с дъмбели - 1х 2х30кг ( 8 повторения )
3.Разтваряне в страни от седеж - 1х 2х15кг ( 11 повторения )
4.Разтваряне в странина сркипец с една ръка - 2х 7.5кг ( 10 повторения )
5.Сгъване на Е-З щанга - 1х40кг ( 10 повторения )
6.Скотово с една ръка - 1х 15кг ( 10 повторения )
7.Едновременно сгъване на дъмбели от седеж - 1х 2х15кг ( 8 повторения + 1 дясна + 1 лява )
8.Сгъване с надхват - 3х 30кг ( 15,15,15 повторения )
9.Сгъване на китки от седеж - 3х 25кг ( 15,15,15 повторения )

Ехаа... супер яка тренировка... на раменните преси с щанга се целих в 5-6 те станаха 8 много съм доволен хем спусках доста добре... бицепса също се нацепи много добре абе като цяло рамо+бицепс може би ще се окаже печеливша комбинация за мен.. само тоя трицепс ме дърпа много надолу ...

26.02.11
21:06

Що така? Какво не си доволен от триглавия пичага?

ми по време на тренировката го усещам много добре... упражненията ги правя правилно без чийт и така нататък просто не ми върви немога да го накарам да изкочи.. след трен изглежда добре но в студено състояние е много зле в сравнение с бицепса примерно сега мисля да тренирам гърди и трицепс по следния начин

1. полулег с дъмбели
2. флайс от полулег
3. лег с дъмбели
4. кофички
5. пек-дек
6. лег с тесен хват
7. френско от лег с щанга
8. разтваряне на скрипец с широк хват

от лег-а с тесен хват имам добри спомени не го праевх заради лег с щанга който правех в началото за гърди сега обаче ще променя малко програмата ще видим ... не ми се иска да слагам бицепс и трицепс в един ден... рамо+бицепс ме сцепва от всякъде

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.02.11 21:23.

26.02.11
21:40

Хм...дано успееш от лега с тесен хват,прави го примерно месец,виж дали има резултати(според мен ще има)  и сменяй пак докато не намериш точната 3ка,както се казва :) Аз сега правя 1.кофи на успоредка2.френско3.екстензия с дъмбел над глава и 4 понякога на скрипец някакво разгъване изолиращо.
Засякъл съм от 22 фев. и ще видя до 22 март какво ще излезе на метъра - ако не ме удовлетворява ще ги сменя :) Успех!

TO

26.02.11
21:41

Пробвал ли си кофи на пейка с допълнителна тежест ? На мен трицепса ми избухва от това упражнение. :)

мерси... френско с дъмбел от седеж също ме нацепва но там усещам малко лактите пък и ако сложа и него ще стане много.. лег-а с тесен хват ми е силно упражнение и аз имам големи очаквания от него.. дано се оправдаят.. по-скоро от както почнах да тренирам бицепса така както го тренирам сега имах доста солиден растеж и може и малкото растеж на трицепса се губи тотално на фона на бицепса

Торес - правил съм го но ми трябва допълнителна тежест също не е проблем правил съм кофи на пейка за трицепс в перфектна форма с 40кг дъмбел между краката ама не го усещам както трябва пак казвам формата на изпълнение е по-правилна от на някох хора които го правят без тежест.. може би разгъването на скрипец накрая да го направя в нещо като дроп серия знам ли нещо да се жегне тоя трицепс хем е на скрипец няма опасност от някаква сериозна контузия и прочие

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.02.11 21:46.

27 Февруари 2011

Прасци

1.Калф от стоеж - 3х 100,110,80кг ( 25,20,25 повторения )
2.Лег преси с прасци - 3х 135,155,115кг ( 25,20,25 повторения )
3.Калф от седеж - 3х 40,50,30кг ( 25,20,25 повторения )
4.Повдигане на един крак - 3х с.т.  ( 20,20,20 повторения )
5.Калф от седеж с пети - 3х 30кг ( 25,25,25 повторения )

да попитам... искам да сложа преден клек в тренировката за Крака.. ако някой го е правил да каже като какво упражнение го прави ( първо, второ, в края ... ) и дали мога да направя заден и преден клек в една тренировка ?!

27.02.11
21:18

Аз ще ти кажа, правила съм същото, при това прогресирах и на предния ....заден клек и преден като второ или трето упражнение, но по - добре да е трето. Е, на мен предният ми беше с 1-2 серии по - малко.  Щом не си го правил досега и без това няма смисъл да го изкарваш като първо, при положение, че не си знаеш работните кг. Аз съм “за” идеята, нищо няма да ти стане от двата клека в една тренировка. Уж и двата са клек, но удрят различно и се усеща много добре. После, като качиш на предния и ти дръпне, можеш да ги завъртиш както Петко казва. И пак ще има стрес.

по принип Инис идеята ми беше точно да го сложа като трето упражнение, защото сега третото ми упражнение е Хакен клек а те са сходни донякъде и както каза незнам колко мога да вдигна... аз правя само по 1 серия на упражнение така, че няма да го жаля макар и да е в началото

28 Февруари 2011

Корем

1.Корем от вис - 3х с.т. ( 12,12,12 повторения )
2.Коремни от лег с извиване - 3х с.т. ( 30,30,30 повторения )
3.Коремни от лег ( долна амплитуда ) - 3х с.т. ( 30,30,30 повторения )
4.Хиперекстензии + наклони в страни с дъмбел - 3х с.т. + 30кг ( 20+40 повторения )

днеска храната много зле... гледам да спестя някой лев за утре да се храня стабилно, че имам тежък гръб... надявам се обаче мамето да даде парички за фитнес иначе гърба ще го тренирам на сън...

01 Март 2011

Гръб, задно рамо, трапец

1. Набиране - 2х +22.5кг ( 10+3, 10+3 повторения )
2.Мечка - 1х 90кг ( 10 повторения )
3.Гребане с щанга - 1х 100кг ( 10 повторения )
4.Мъртва тяга до под коленете - 1х 155кг ( 7 повторения )
5.Гребане с дъмбел - 1х 35кг ( 11 повторения )
6.Полуовър - 1х 40кг ( 9 повторения )
7.Пулдаун с неотр. хват - 1х 75кг ( 12 повторения )
8.Обратен пек-дек с една ръка - 1х 50+30кг ( 10+3 повторения )
9.Трапец с дъмбели - 2х 2х45кг ( 12, 12+8 помпещи повторения )

Красота.. много съм доволен мечката със много добра техника на една идея над хоризонталата... гребането с щанга дъмбел също в добра и контролирана техника... тягата си е къртач както винаги абе всяко упражнение ми се получи кантара показа 66.7кг ( прилично доволен но може и повече дадох си срок до март ориентировъчно да съм 70кг ама 4-5кг за 3-4месеца си е добър напредък с минимален процент мазнини ) кофтито е, че нямаше извара в магазина и днеска ще я проспуна : (

Правиш 13 повторения набирания със 22.5 кг на кръста? Какъв хват ползваш?

ами не същност набиранията са 10.. използвам надхват 1 серия и подхват 1 серия общо 2серии... +3 съм писал защотот 3те набирания са със собственото тегло то малко ми идват като негативни защото след като махна 22.5кг от мене мога да направя сигурно 5-6 бройки и затова гледам да спускам много много бавно да фалирам на 3тото

ПП:тежеста не е на кръста а е между краката ми ( дъмбел имам предвид да не си помислите нещо :D ) ако това ме улеснява по някакъв начин незнам

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.03.11 19:30.

Ти тогава трябва да си един от най-яките в тоя форум. Браво.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1