Дневника на Петьо

Темата е заключена.

26.02.11
23:04

Здравейте! Казвам се Петьо. Днес реших да си направя дневник и се надявам да получавам компетентна информация и да бъда поправян при грешка. Тренирам от доста време но правя и големи паузи понякога. Сега от около началото на зимата тренирам за маса но теглото ми не мърда от 70-72кг на 176см ръст. За сега тренировката ми е еднообразна и е в домашни условия.
  Понеделник:
1.крака: клекове загрявам в 1-2 серии леко след което правя 5х5 на 1 крак стъпвам вън на висок бордюр с работещия крак а другия крак напред виси и се държа за 1 циментов кол колкото да пазя равновесие. 5 на единия 5 на другия.
2.гърди: лицеви упори: качвам краката на шкаф а ръцете на 2 стола и правя 5х14,12,10,9,8,
3.гръб: набиране надхват 5х7,6,6,5,5.
4.рамо: преси зад врат от изправено положение с лост около 30-40кг с тежестите 5х6,5,5(с по леко)5(пак махам тежест) и още 1 серия само с лоста до отказ около 5повт.
  Вторник: Почивка.
  Сряда: Същото но вместо рамо се набирам на лоста за бицепс 5х7,6,6,5,5.
  Четвъртък: Почивка.
  Петък: Като понеделник но се случва да сменя пресите за рамо с някое др. упр. за рамо.
  събота и неделя почивам

Темата беше редактирана от Петков на 01.05.13 01:46.

27.02.11
13:19

Маса се прави най-вече с тежко с фитнес, това дето го правиш ти ходи към релефа. Иди на фитнес там ще ти кажат какво да правиш, това едно на ръка! Яденето играе най-голяма роля за това дето искаш ;) !!! Тук по форума има хранителни режими погледни !

27.02.11
21:42

казано от Бинко Нго на 27.02.11, 13:19:

Маса се прави най-вече с тежко с фитнес, това дето го правиш ти ходи към релефа. Иди на фитнес там ще ти кажат какво да правиш, това едно на ръка! Яденето играе най-голяма роля за това дето искаш ;) !!! Тук по форума има хранителни режими погледни !

Ами в момента нямам възможност да ходя на фитнес и за това така тренирам поне някаква форма да поддържам но след около месец може би се надявам да почна редовно да ходя като мисля да наблягам само на базовите упражнения със свободни и големи тежести и малко повторения. Храната: по 3 яйца за сега но искам да увелича яйчните белтъци примерно на 7-8 с 2-3 жълтъка
В момента г/д яденето ми е такова:
Закуска: 3 цели яйца
След 30 мин: 200гр овесени ядки с 1с.л. мед но ги намалих на 100гр. защото мн ме подуват
Следо окло 2 часа : кофичка кис. мляко с вафли или мекици с мед
След около 3-4ч. : 1 брой макдонска наденица с картофена салата и някакъв плод(примерно портокал)
След около 2-3ч. : 1с.л. мед и плод примерно ябълка,портокал или банан след което започвам тренировката която съм описал по горе.По време на тренировка пия около 1л. вода и се случва да хапна малко мед по време на самата тренировка за енергия. След като приключа ям някакъв плод и нещо сладко (конфитюр,мармалад,шоколад или мед).
След около 1-2ч. : 1бр. мак. наденеца с картофена салата и морков .
По някое време: голяма чаша прясно мляко с мед и плод.
През ноща също хапвам понеже не спя мн. на пр. 100гр овесени ядкис мед,филия с масло и мед или месце. Може би това че лягам мн. късно е причината да не мога да кача ММ.
Хранителния режим понякога е различен като наример вместо мак. наденица хапвам скумрия,кебабчета,пилешко или заешко месо с ориз и дреболии понякога свинско и сланина колкото и да е смешно и бобови храни.Гледам да не прекалчвам с хляба.Често се случва и да пропусна някое хранене.Взимал съм преди: креатин и глутамин и протеини съм пил.Искам да си взема отново + някакъв гейнер. Искам и да си изчисля колко белтък, въглихидрати, калории и мазнини тр. да приемам но не мога да намеря калкулатор на бг. ез. с бг. мерки. По форумите 1 казва, че трчбва околко 2гр. белтък на кг. телесна маса а друг препорърчва по 3гр. и повече и само се обърквам. ДАЙТЕ СЪВЕТ PLS. ! Мерките са ми 176,7/71кг./гръдна обиколкоа около 103см. с въздух без да стягам гърба; раменната обиколка ми е около 116см. пак не стягам мускулите; талия: околко 80-83,4см.; ханш: около 92см.; бедро: 56,7см. стегнато; прасец:около 36см; бицепс: 37,8см. стегнат; предмишница: олколо 30-32см ; китка: 16см и врат: около 40см.
БЛАГОДАРЯ !

Мнението беше редактирано от Петков на 27.02.11 22:33.

27.02.11
22:59

За маса хранителния ти режим не е лош,yвеличи айцата и месото иначе за маса е добре! Виж намери си някви тежести набирай се с тях за гръб и за бицепс.Прави кофички с тежест малко повторения, за гърди ако има някой дето да те натиска или да си слагаш тежест ! Но това да не качваш може да се дължи и на недоспиването !!! Все пак почивката е 2-рия най-важен фактор за разтеж !!!

01.03.11
01:35

казано от Бинко Нго на 27.02.11, 22:59:

За маса хранителния ти режим не е лош,yвеличи айцата и месото иначе за маса е добре! Виж намери си някви тежести набирай се с тях за гръб и за бицепс.Прави кофички с тежест малко повторения, за гърди ако има някой дето да те натиска или да си слагаш тежест ! Но това да не качваш може да се дължи и на недоспиването !!! Все пак почивката е 2-рия най-важен фактор за разтеж !!!

Имам желание да си намеря примерно някоя тежка щанга за да правя мъртва тяга, мечка и клековете с нея.. скъпи са но ще мисля пак може да намеря на старо някоя за по малко пари.. на лоста ми е малко трудно с тежест 7кг. днес пробвах като започнах за да загрея без нея и направих 7п. после я вързах за кръста направих 5 и следващата серия ми беше трудно с тежеста направих 3-4 и 1 непълно набиране, махнах тежеста за следващите ми 2 серии и направих по 5 набирания но непълни.. може би безсънието ми е причина и за това да нямам достатъчно сила за набиранията.. но не се сещам някога да съм имал. аз от скоро почнах да ги правя а преди все на скрепците във фитнес залата тренирах гърба.. имам голямо желание да го уплътня и да увелича размера на раменете особено задната част която ми е най-проблемна.. за храната съм на същото мнение

Мнението беше редактирано от Петков на 01.03.11 01:37.

01.03.11
20:13

Ми задно предно всичко си иска уреди, дъмбели ...щанги ! Оправи спането .... ! Btw ако си от софия иди на Илиянци дъмбелите са много евтини и кривите лостове и те, дисковете нз. колко са, но са по-евтини от магазините за спортни уреди ;) !!!

GU

01.03.11
20:16

къде на илиянци продават тежести?

01.03.11
20:23

казано от Бинко Нго на 01.03.11, 20:13:

Ми задно предно всичко си иска уреди, дъмбели ...щанги ! Оправи спането .... ! Btw ако си от софия иди на Илиянци дъмбелите са много евтини и кривите лостове и те, дисковете нз. колко са, но са по-евтини от магазините за спортни уреди ;) !!!

От Казанлък съм но мерси все пак.. не знам с куриер дали няма да стане.. ще поразпитам

01.03.11
20:27

Честита Баба Марта! Да сте живи, здрави, весели и засмени!

01.03.11
22:16

Да поразпитай но има и са евтини ;)! Guletlaskacha поразгледай има доста !!

01.03.11
22:17

Честита и на вас :):):) !!!!!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1