Програма за лостове + молба за други упражнения :)

25.02.11
01:50

От края на септември месец тренирах само с гири (3,5 кг) в нас, лицеви опори и коремни. Към средата на декември започнах вече лостове. Лошото е, че два пъти си контузих рамото. Поради това, че не загрявах въобще добре. Сега нямам този проблем. Така. Ето я моята програма. Искам мнението на по-напредналите и естествено да ми кажете някои други упражнения.

Понеделник:
Набирания (подхват) - 3х8
Набирания (тесен подхват) - 3х6
Кофички - 6х8 (за гърди от следв. седм.)
Лицеви - 3х15
С гирите различни упражнения за бицепс - 3х40, 3х30, 3х25
С гири за предмишница (надхват) - 3х30
С гири за предмишница (подхват) - 2х15
Коремни (спортни) - 2х100, 1х50
Коремни (обикновени) 3х50

Вторник: (но на по-нисък лост)
Набирания с широк прониран хват пред гърди - 3х6
Набирания (раменен хват) - 3х6
Набирания (тесен надхват) - 3х5
Кофички - 6х8 (обикновени)
Кофички на пейка - 6х20 (но след като се зачетох в този сайт, забелязах, че не ги правя правилно и от утре ще е различно)

Сряда:
Коремните отново

Четвъртък—> Понеделник (без коремните)

Петък—> Вторник + коремни

Събота и Неделя почивка.

При лостовете 1:30 между сериите и 2:30 между упражненията. Не изпълнявам всичко на 100%, защото скоро увеличих повторенията и сериите. При коремните - една минута между сериите и 2 минути между упражненията, но смятам да ги заменя с това http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 5 дена (искам мнение). Когато съм си в града, в който по принцип живея, вкарвам между и след 6-те серии кофички и по 3 серии набирания на хоризонтална стълба първо с широк, после нормален и накрая тесен хват по 10-11 повторения.

Какво представлявам аз? - Около 1,83 см и 66 килограма. Знам, знам... Септември месец бях 56 килограма, като предисторията са много болести, но това е вече минало и съм го преодолял.
Какво целя? - Естествено, искам да кача маса. Искам да увелича размера на бицепса си в нормално състояние. В края на септември, беше 27 на двете, сега е 30.2 на едната, а на другата - 30.6, в стегнато и двете са по 33. С тези тренировки се вижда промяна и в гърба ми вече, а и също така искам и хубави гърди. С качването на тази маса, искам да запазя този релеф и да го дооправя.
Какво не искам: Фитнес и хранителни добавки или каквото и да е от този сорт.
Какво искам: Всичко да си е натурално. (Знам за ХД)
Защо го правя: Правя го главно за себе си. Искам да изглеждам добре, да се чувствам добре, да съм във форма и е много готин начин да спортуваш на открито.

Ако някой има някаква програма за хранителен режим, да го постне тук, да видя за какво става дума и дали ще ми е по джоба.
Искам да попитам също... мокрите кофички за какво се правят?
Знам за гирите. Наясно съм. Колкото по-тежки, толкова повече маса или?
Бутайте, слагайте всичко по програмата, стига да има ефект. До колкото разбрах за маса на лостове трябва да се правят колкото се може повече повторения за колкото се може по-малко време. Вие ще кажете, разчитам на вас! Благодаря и наистина ще съм много благодарен и радостен, ако някой се включи и каже своето мнение. Лека!

25.02.11
07:08

Ми храни се, като не искаш добавки макар,че добавките набавят доста голяма част от нужните ти елементи за организма независимо дали ти харесва или не (т.е. т’ва което неможе да приемеш с храната не говоря само за аминокиселините) Брой си калориите, яж въглехидрати,белтъчини преди и след тренировката и само с лостове, малко бавно ще става процеса, ако нямаш бърза работа.

25.02.11
11:16

Ахам. Еми аз търпение имам, аз си се харесвам и така. Не ми е проблем и да спра да тернирам, но просто искам да спортувам. Имам волята и търпението. Благодаря за информацията. Чакам и други мнения :)

Мнението беше редактирано от Good Will на 25.02.11 11:17.

БО

25.02.11
13:02

Без да съм специалист си мисля, че гирите може и да ги оставиш. Ръцете достатъчно ти се натоварват от упражненията които правиш, но дали точно е така трябва някой с повече опит да каже. Започни да правиш и клекове, а и прочети новите теории, които отричат стандартните коремни преси. Всичко е твърде индивидуално и тренировките трябва да бъдат такива, каквито тялото ти има нужда и може да понесе. Гледай да има повече разнообразие. Изглежда имаш бърз метаболизъм, което към този момент ти позволява да хапваш по много белтъчини, мазнини и въглехидрати, но за храненето има достатъчно статии в сайта. Погледни ги и успех!

АЧ

25.02.11
13:21

При мокрите кофи се използва инерцията на тялото. Счита се, че от тях се прави както гърди и трицепс, така и малко корем. Но те са повече за гъзарщина. Не ти ги препоръчвам в тренировката. Като набереш повече сила започни да правиш по-трудни упражнения. Например силовото, плънч и др. Но това, когато станеш по-опитен и с по-голяма сила. Успех.

25.02.11
14:15

Благодаря! Ще набираме сега сила, с нея и маса надявам се. Ще поразгледам сега като цяло продуктите. Сега целта ми е да правя по 10-15 набирания на серия, така че когато го постигна това, ще започна и тези упражнения, които ти каза, но все пак ще попитам и за тях какво представляват.

АЧ

25.02.11
14:51

А така. Първо силата, а с нея ще направиш всичко нужно. Постарай се навсякаде да вдигнеш повторенията.

25.02.11
15:26

Интересно, да замени мокрите кофи с плънч?Какво ще тренира с този плънч? той си е повече за газария и демонстрация на сила.
Не казвам да не го прави, но ...

25.02.11
15:28

http://vbox7.com/play:52b96936

АЧ

25.02.11
18:55

казано от Miro на 25.02.11, 15:26:

Интересно, да замени мокрите кофи с плънч?Какво ще тренира с този плънч? той си е повече за газария и демонстрация на сила.
Не казвам да не го прави, но ...

Нали това е цаката на лостаджийте. Когато човек има сила да прави нови и трудни упражнения. Плънча е невероятно упражнение. Скоро и аз започвам да го уча.

26.02.11
13:35

Какво ще кажете за това? http://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM&feature=channel
Да си го вмъквам в програмата понеделник и четвъртък?
Някакво мнение относно гирите?

28.02.11
10:09

Така и не разбрах за гирите какво да правя. Да ги оставям или да си продължавам и с тях?

28.02.11
13:36

http://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM

Това си го допълних след лостовете и успоредките днес. Не успях да го изпълня цялото... нямах много сила, но определено и видимо и вътрешно се вижда как ми се напомпаха гърдите. Препоръчвам го за начинаещите.

Иначе сефте днес за пръв път се опитах да правя кофи за гърди, малко техниката все още ми куца, но ще успея да я усвоя!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1