05.05.05
16:56
здравейте значи този път за да бъда по-ясна с колко килограма е по-добре да клякам като целя изчистванеи едновремено стягане на глутеуса и бедрата значи в момента правя 3 по 30 клека но само с общо 4кг благодаря ви предварително
05.05.05
17:10
До десет клека с голяма тежест; правиш серията, но след последното повторение можеш още едно - две най много или нито едно.
8-10 клека в серия е стандартен диапазон. С колко точно - никой не може да ти каже. Фактът, че клякаш с 4 кг. ми говори, че едва ли ползваш лост, откъдето пък не зная каква точн оти е техниакта и дали е добра. Слагай си малко тежести, установи къде с игоре долу и давай.
Приятелката ми кляка с 40 кг. в серия. Зависи колко кила си, откога и как тренираш, каква ти е техниката. Не съди по таблици, а по себе си.
Но клякай с повече. 4 кг. не ми звучи на тежест за бедрата, с този темп можеш и без тежест или само с яке да клякаш...
Поздрави!
D3BEP добре го е обяснил. Можеш да пробваш с щангата, добре е да сложиш кърпата за да омекотява и да не те обива (да не се протрие вратът). Стандартен (олимпийски) лост тежи 20 кг, може да ти е много. За това ползвай кривата (LZ) щанга. Техниката при клека е много важно да се спазва добре иначе резултата от упражнението е минимален.
Тука е дадено нагледно как се изпълнява клека.
И леко с кръста да не го повредиш (това се случва при лошо изпълнение)
Успех!
Ако можеш с по-голяма тежест при запазване на обема и темпото е по-добре. “Харчат” се повече калории :wink:
15.05.05
15:28
като искаш да стегнеш глутеуса по добре не клякаи ами праи напади с думбели римска муртва тяга с малка тежест ритаи на глутеус машина :D
6тот от клякането има не малката вероятност да порасне тоя мускул и то пове4е от нобходимото :twisted: поне според мен
23.05.05
12:09
аз клякам с 15 кг /лоста е 10 и слагам 2 по 2.5 кг/ по 15-20 повторения-4 серии. Мисля, че това е напълно достатъчно....
Аз правя 5 повторения с 40 (може и + ама още не съм уверена), две серии, но не на всяка тренировка, редувам с мъртва тяга (пак 40+)
Тренирам от два месеца по два пъти седмично. Целта е да сваля килца и да се стегна. Свалила съм 4 кг, но дрехите са ми доста широчки 8) и то точно в бедрата.
31.05.05
18:15
[quote author=“vesi”]Аз правя 5 повторения с 40 (може и + ама още не съм уверена), две серии, но не на всяка тренировка, редувам с мъртва тяга (пак 40+)
Моите уважения :)
Аз клякам с доста по-малко, но това е защото не мога с повече, нищо, не бързам за никъде :) .
Апропо, теглото ми е такова, че можеш спокойно да ме вдигнеш и да клекнеш с мен :?
Е аз съм си яка мадама :wink: 170 см на 65 кг, а бях 70 кила :oops:
На мен краката са ми здрави, а сега и ръцете са ми заякнали...
18.08.05
13:22
[quote author=“stanko”]като искаш да стегнеш глутеуса по добре не клякаи ами праи напади с думбели римска муртва тяга с малка тежест ритаи на глутеус машина :D
6тот от клякането има не малката вероятност да порасне тоя мускул и то пове4е от нобходимото :twisted: поне според мен
Нищо няма да й порасне, тя няма толкова тестостерон, че да вземе да й расте туй - онуй на жената!!!
И на мене тая тежест ми се вижда символична. Аз клякам с 30, ама то е щото не си давам зор, много ме примързява сега в жегите... но си е индивидуално - зависи колко си едра, откога тренираш. Момчетата са прави - това са нищожни килограми, и 7 кг нищо не са.
Като чета темата искам да се похваля за постиженията на една приятелка в клека. Преди 2 месеца я заведох в залата и и показах как да тренира.
На първата тренировка клякаше с 10 или 15 кила не помня колко точно бяха. С доста труд и упоритост вече кляка сама с работна тежест 45 килограма, а когато съм при нея на тренировка и я паза кляка с 50 килограма 6-7 ръти. Забравих да кажа - тежи само 52 килограма. :)
Някой ден ще я заведа да кляка в мъжкото отделение на залата да засрами половината отворковци, които не правят клек и за тях това е голяма тежест. :)