03.05.05
23:12
По принцип знам че при нормалните хора размаха на ръцете е равен на височината... Та при мен се получава малка разлика тоест с 10 см размаха ми е по голям 188см пък височината ми е 178. Това явно ми е генетично заложено защото при брат ми пак горе долу така седят нещата тои е 188 и размаха му е кам 2 метра. Та мислите ли че има особенности при тренировките за хора като мен ?!? До колкото знам Цветко Цветков е с по дълги краиници .....
По принцип знам че при нормалните хора размаха на ръцете е равен на височината..
требе тренираш кат ненормален :lol:
[quote author=“liebeskummer”]По принцип знам че при нормалните хора размаха на ръцете е равен на височината..
требе тренираш кат ненормален :lol:
ако някои ще пише подобни коментари по добре да се въздържи :wink:
Ами много ясно че с точност не може да е равен от къде да знаеш с каква сила да ги разпъваш
верно е това за височината,едно време по изобразително ни ги говориха тия работи за пропорциите на човешкото тяло, и на мен размаха ми е по-голям и то с доста,ама аз имам някаква болест от която са ми много дълги ръцете и пръстите,а съм виждал и хора които са още по-зле - направо си пипат колената с отпуснати ръце
хаха има и по зле от нас :) има и такива дето крачетата и ръчичките им са толкова къси че като пръднат и вдигат прах от земята :D
ти като правиш твоите тренировки съобразяваш ли се с некви упражнения начина на изпълнение ...... ?!?
аз не се оплаквам от това,даже ми е един вид плюс че са ми дълги ръцете,това увеличава амплитудата на почти всички упражнения,е вярно че е по-трудно...
преди като тренираш в един приятел и лежанката му беше доста къса и като нищо прехвърлях стойката...
04.05.05
12:52
Ами де да знам,ами ако имаш още да растеш на височина...
04.05.05
22:38
Ами незнам, на мен размаха ми е с 2-3см най- много по- голям от ръста. Сигурно е генетично заложено.
Не мисля че е адекватно да очакваме от тялото си 100% симетрия...това че би трябвало да е така е казано защото разликата (когаот е измислено това “правило”) е била толкова малка, че спокойно може да се каже това...Не бих се притеснявал за няколко см....
x_3_mar вече 10ина см малко множко ми се струват, ама просто са ти дълги ръцете и пръстите според мен...което не е престъпление все още :wink:
E кефете се на дълги ръце кво :)
Тъкмо като се биете с некой, тва си ви е предимство :)
При мен размаха е с 2-3 см по къс от ръста ми...
08.05.05
19:17
по-важното е ръцете да са еднакво дълги :D :D :D
хаха мерси на всички :) ама някои не сте ме разбрали аз не се оплаквам че са ми по дълги ръцете....нито очаквам да са равни до мм. а и като правя спаринг даже ми е от полза.
просто ми е интересно дали трябва да избягвам някои упражнения защото от биомеханична гледна точка при изпълението на някое упражнение костите в тялото се явяват система от лостове и от там колкото е по голям лоста по трудно се изпълнява упражнението
виж,за това не се бях сетил,напълно е възможно да съществува някакъв проблем,но нали знаеш какво е казал Архимед - ‘дайте ми достатъчно дълъг лост и опорна точка и ще повдигна земята’,така че дерзай :wink:
Всяко движение дори може да се разглежда с определно приближение като лост. Това че са ти дълги ръцете наистина би могло да ти усложнява живота, в аспект че наистина може да вдигаш по-малка тежест на даденото упражнение, но е малко вероятно, все пак тялото ти се е настроило към такава дължина...Don’t worry, be happy :wink: