01.03.11
19:34
Пиете ли кафе преди тренировка и въобще,по колко кафе пиете на ден.
01.03.11
19:53
И с какво го подслаждате... има ли нещо oт което не се пълнее?
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 01.03.11 19:55.
01.03.11
19:55
аз го пия чисто еспресо 1-2 на ден
Аз си пия еспресо гледам да не прекалявам едно на ден, преди тренировка или кардио, когато тренирам :)
Отказах кафето заради някакъв гаден подсладител, просто ми се отврати. В момента взимам кофеин на таблетки преди кардио или силова тренировка.
01.03.11
20:05
да предупредя хората тук във форума да не си вземат кафе от кафеавтомат а да си вземат от някой кофишоп или да си го правят сами.кафеавтоматите слагат най-евтния боклук и дозата е наполовина,аз имам кафе машина за еспресо вкъщи и си вземам ЧИБО еспресо (немско) много добро кафе и от него си правя.
01.03.11
20:06
казано от Valdis на 01.03.11, 20:04:
Отказах кафето заради някакъв гаден подсладител, просто ми се отврати. В момента взимам кофеин на таблетки преди кардио или силова тренировка.
чисто пробвал ли си?
01.03.11
20:08
Аз пия сутрин кафе, за да се разсъня и следобяд пак. На ден по макс 2-3 кафета. След трен. знам, че е добре да се пие кафе :)
пия между 5 и 8 кафета (еспресо, чисто) на ден, като гледам последното да е преди тренировка .... полезно или не ... не знам, но ми е приятно да го пия ;)
01.03.11
20:32
Ти направо ме разби 8 кафета ми се струва доста,мерил ли си кръвното си?
01.03.11
20:39
Чисто не е ли много горчиво? Какъв подсладител мога да му слагам ?
Като бях 150кг. и аз пиех по 6-8 кафета на ден пълни със захар до горе... много ми харесва да пия кафе , но не съм пил от година заради захарта.. а горчиво не понасям
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 01.03.11 20:42.
01.03.11
20:42
За мен най-подходящия подсладител е меда.
01.03.11
20:47
аз също не можех да го пия горчиво,но се заинатих и след 1 месец без захар вече никой не може да ме убеди че със захар е по вкусно,по някога му слагам малко мляко
01.03.11
20:54
аз използвам разтворими енергийни таблетки с кофеин излиза по 20 стотинк и по-малко...
01.03.11
21:25
е ароматното сутрешно кафенце,неможе да го замени някаква таблетка според мен.
казано от Guletlaskacha на 01.03.11, 20:06:
казано от Valdis на 01.03.11, 20:04:
чисто пробвал ли си?
Това не мога да го понеса, + това просто не изпитвам необходимост вече, особено от както отказах цигарите преди година и половина. А кофеина трябва да го приемам в конски дози за да го усетя, до голяма степен съм резистентен към подобни стимуланти.
01.03.11
21:36
казано от Миsh0 на 01.03.11, 21:30:
Зависи кога. След тренировка не бива, дори е грешно.
И защо не е добре след тре. да се пие кафе ?
Пия кафе само когато ми се пада тренировъчен ден. 30-40 мин. преди тренировка, 1-2 чаши от кафеварка силно кафе. Във почивните дни не пия кафе, нямам този навик като повечето хора.
Ако изобщо пия е заради вкуса му. Иначе нямам нужда. Т.е. я пия, я не един път дневно сутрин. Напоследък се зарибих по едно капучино с шоколад.
Ако пия кафе го пия късо еспресо + 200мл. прясно мляко без захар .. но от доста време не пия кафе а поркам чайчета от коприва или зелен чай и по добре се чувствам. + тва от кафето много се боядисват зъбите...
Мнението беше редактирано от Manigga на 01.03.11 23:39.
казано от achkos на 01.03.11, 21:36:
И защо не е добре след тре. да се пие кафе ?
А защо е добре да се пие ??......
Кафето определено е добър стимулант, но освен всичко повишава кортизола, което след тренировка е крайно нежелателно.
Прекалената консумация на кафе също не е добра поради тази причина. Много по-добре е да изпиеш например едно 5торно кафе преди тренировка, отколкото 5 разпределени през деня.
01.03.11
23:45
тук прочетох много разлини мнения и стигнах до извода,че всеки си прави какво си реши
казано от Guletlaskacha на 01.03.11, 23:45:
тук прочетох много разлини мнения и стигнах до извода,че всеки си прави какво си реши
Че ти друго ли очакваше ?
Напоследък се замислям, че ставането направянето и пиенето на кафето ми изяждат едно 30 мин от съня.
Аз си пия нескафе със захар ;)
02.03.11
00:08
още един вариант
Аз започнах да пия кафе от лятото и още от началото се научих да го пия без захар!Така ми е по - вкусно.Със захар има някакъв странен вкус поне за мен,който ме кара да повръщам : D
Иначе сега намалям кафето защото преди сутрин и преди тренировка в кафеварката си правих кафе с 3-4 лъжички и ставаше като отрова и пак не го усещах!
казано от Guletlaskacha на 01.03.11, 20:32:
Ти направо ме разби 8 кафета ми се струва доста,мерил ли си кръвното си?
следя го и си е съвсем нормално - 120/8- +-10 в много редки случаи и за кратко. понеже съм предразположен към мигрена, доктора ми каза да пия кафе или кофеиносъдържащи обезболяващи ... ама и преди да ми го каже си пиех много кафе.
02.03.11
08:56
казано от Миsh0 на 01.03.11, 23:41:
И защо не е добре след тре. да се пие кафе ?А защо е добре да се пие ??......
Кафето определено е добър стимулант, но освен всичко повишава кортизола, което след тренировка е крайно нежелателно.
Прекалената консумация на кафе също не е добра поради тази причина. Много по-добре е да изпиеш например едно 5торно кафе преди тренировка, отколкото 5 разпределени през деня.
С 1 дума нали човек след трен някак си “все едно трепери” и като пие след това кафе се “стресира” ” започва леко да трепери” РАзбрах те защо не е добре след трен. ;)
02.03.11
10:43
Аз само с 1 захарче :)
02.03.11
11:17
казано от entwickler на 01.03.11, 20:54:
аз използвам разтворими енергийни таблетки с кофеин излиза по 20 стотинк и по-малко...
Какви са тези таблетки, че ми стана интересно!?
Пия по 1-2 макс на ден. Без захар, чисто. Отначало горчи, но когато свикнете без захар ще ви харесва много повече и ако после го опитате със захар дори ще ви се струва гадно. За мен захарта разваля истинския вкус на кафето.
Чувал съм че кафето не е добре да се пие, когато се приема креатин монохидрат, но аз не приемам и не съм много запознат. :)
Мнението беше редактирано от Dimzata на 02.03.11 13:26.
02.03.11
13:26
Пия ракия, не кафе.
02.03.11
14:39
И аз много обичам кафе имал съм щастието да бъда 4 пъти в Италия а там какво кафе правят леле...Невероятно е там кафето,което ти правят е 1 пръст,но имаш чувството,че е с шоколад вътре толкова е вкусно и приятно,невероятно е,силно,ароматно,като видиш само как го пресоват все едно ръчката от машините “еднорък пират” в казината таа отклоних се .. Аз всеки ден пия по едно яко силно кафе сутрин и следобед едно капучино,а преди тренировка 1 як ама яко силен зелен чай ,но не от тези ,които се продават на пакетчета,купувам си го от магазин за чай,а там се продава на грамаж представлява листа навити на топченца,толкова горчив става,че ... Тайната,за да си направите добро кафе да го знаете от мен на 1-во място хубаво кафе Лаваца,Кимбо,Или и т.н. 2-ро да го пресовате колкото се може по добре е сега трябва да се съобразите с кафе машината си,че ако няма достатъчно мощност ще я изгорите моята е Делонги и нямам никакъв проблем :)
казано от Миsh0 на 01.03.11, 23:41:
И защо не е добре след тре. да се пие кафе ?А защо е добре да се пие ??......
Вярно е. Затова може да замениш кафето след тренировка с зелен чай, няма количеството антиоксиданти на кафето, но си има свойте благини и кофеин от малко по-различен вид. Може би кафето след тренировка ще ти помогне малко с афтър бърн ефекта след тренировка, но ако нямаш това за цел не виждам смисъл в кофеина след тренировка. Имаи напредвид и че има леко неблагоприятен ефект върху исулиновата чувствителност, но това само в случаи че няма почти никакъв диапазон от време между кафето и въглехидратната храна (има обратното твърдение пък за зеления чай).
Някаде бях чел твърдението че кофеина освен кортизола индуцира и тестостерона, като по този начин двата хормона неутрализират деиствията си един друг.
02.03.11
18:58
доста изчерпателен отговор
05.03.11
18:39
за днес 2 кафета стигат