Дайте ми малко съвети?

03.03.11
01:23

Здравейте,
не съм спазвал никога някакъв точен режим, но съм се интересувал, чел съм и се научих да се храна правилно. Висок съм 190см , 81кг. Качвам трудно, но относително чисто и качесвенно.
Грубо хранителният ми режим сега е:
Сутрин ям 3 яйца(цели) 1-2 лажици мед, и купа мюсли.
През деня ям ориз, 2 корнита и монякога ядки.
Вечер най-често вечерям каквото има приготвено от майка ми, опитвам се да няма ядене без месо.
Преди лягане задължително ям около 200г извара с лютеница, и протеинов шейк.
Разбира се през деня като съм из града хапвам и някакъв джънк, но не мисля, че е проблем за мен.
СЛед тренировка пия протеинов шек. През деня пия чаша фреш от цитроси.

Моля дайте ми съвет къде какво и как мога да подобря. Не искам да си правя еднообразен режим по чесове и грамажи.

На първо място вечер преди лягане няма смисъл да пиеш протеинов шейк заедно с изварата. По-добре остави само изварата, а шейка го изпий някъде през деня, когато в яденето ти не присъства качествен протеинов източник (месо, яйца, мляко, риба). Корнитата ти предлагам да ги ядеш след тренировка заедно с протеиновия шейк. Другото е ок (освен junk-a :) ), при положение, че не искаш да мериш грамажи и часове :) Можеш да ядеш и картофи, зеленчуци, грах, боб, леща, царевица...все полезни и качествени храни. Това е, което мога да кажа според информацията и въпроса, които си дал и задал :)

ПС: Не забравяй да пишеш на колко си години, какъв ти стажа във фитнес залата (или извън нея) и каква е целта ти. Тези неща помагат доста при даването на съвети ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.03.11 08:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1