03.03.11
18:29
Здравейте на всички ! реших да пусна тази темичка, да видим кой във каква фитнес зала обича да тренира. От прекалено лъскавите фитнес зали със последен модел уреди, със подредени тежести и дъмбели, огромни лъскави огледала, пълни със инструктори и т.н. Или като старите фитнес зали, със много желязо,прах,сила музика,паяжина по стените и т.н. нещо подобно на MetroFlex Gym. Мене лично по ми харесват старите фитнес зали.
Принципно ми трябват чифт дъмбели, но иначе обичам добре оборудваните и с качествени уреди зали, с чисти съблекални. Забелязал съм тенденцията в по-скъпарските зали селските изцепки да са по-малко.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.03.11 18:32.
Old school :D Желязо и пот да се вижда се иска,не само манекенчета с кърпички и слушалки...Също така ме кефи да тренирам в моята “зала” у дома :D
03.03.11
18:34
Тип Gold’s gym макар още да не съм тренирал там. Даже не тип ами точно Gold’s.
Бардаци, както някои биха ги нарекли за мой късмет, където и да съм живял до сега имам на 5 минути от дома точно такава зала- отиваш тренираш влачиш се до банята у вас и повече не ти трябва. Лост, дъмбели и 1 скрипец стигат.
03.03.11
18:35
ами аз немога да се оплача от наща зала.... имаме дъмбели до 50кг ама пък мене това не ме грее няма какво да правя с два дъмбела по 50кг освен трапец но това се преживява.... машините в голямата си част са хубави т.е. усещаш натоварването добре и като цяло се чувстваш добре като тренираш на тях ( особенно тези за крака мисля, че са перфектни ), дъмбелите също са на добро ниво ммм...на два етажа фитнес може да тренираш като летен билдер на машинки за бицепс може да тренираш като трибоец с лостове и купища дискове може да тренираш и като билер със достатъчно добри уреди, машини и свободни тежести
иначе на въпроса : гледал съм Бренч къде тренира с едни стени описани с графити и железа от които ти настръхват косите... не бих отказал такава зала ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.03.11 18:36.
03.03.11
18:39
аз тренирам в стара зала в мазето на училището отвориха я 1996 година на 100 метра от вкъщи,прахолясала с паяжини има малко клиентела и няма инструктур картата за 12 тренировки е 20 лв за 16 тренировки е 26 лв изгодна е само няма уреди за кардио,но аз във вкъщи си имам велоаргометър или пък ако реша може да направя няколко обиколки около училището.
Според мен всеки, който твърди, че предпочита зала, която смърди на пот и мърша, от лостовете и уредите може да хванеш тетанус, банята и тоалетната липсват или са толкова отвратителни, че все едно ги няма, просто преиграва с манията си за мачо. Никой не бяга от хубавото. Все едно да предпочиташ трабант пред БМВ. Аз съм много доволен от залата си - супер чисто, подредено, мирише хубаво, нентрапчива музика, последно поколение уреди, машини и тежести, спокойни и уравновесени хора, няма дечурлига, широко и просторно, голям безплатен паркинг. Идваш и си тръгваш с удоволствие, а не с гъбички.
03.03.11
18:54
няма страшно не се бой от старите зали колега,но всеки сам си знае ако имаш парички да дадеш 5 лв или отгоре по-добре да тренираш в лукс
държа да “има въздух” и да е поне относително чиста. и да има достатъчно свободни тежести
03.03.11
18:59
Не забравяйте че според някои, самият факт, че ползвате дъмбели, лостове и тренирате на закрито, е манекенщина :D
Подкрепям Anthony.
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 18:54:
няма страшно не се бой от старите зали колега,но всеки сам си знае ако имаш парички да дадеш 5 лв или отгоре по-добре да тренираш в лукс
Ако на моята възраст човек не може да си позволи да спортува както му харесва, то за какво да живее? Тук не говорим какво може да си позволи човек, а какво предпочита. Има огромна разлика. Това, че не можеш да си позволиш нещо, не значи че трябва да го отричаш. Мани го тва Бентли, много харчи. Голфа е истината - евтин и здрав :D
Мнението беше редактирано от Anthony на 03.03.11 19:08.
03.03.11
19:10
ако работиш за 500 лв и ти и жена ти и имаш 2 деца ще те питам дали ще дадеш 5-7 лв за фитнес или ще дадеш 2 лв в някоя обикновенна зала
Нека тогава темата се прекръсти на кой каква зала може да си позволи, а не къде предпочита да тренира. Мисля, че доста се отклонихме.
В мойта зала всеки с ръкавици е чистач,защото уредите(и най-вече дъмбелитe) са доста ръждиви.Но иначе съм доволен.
Предпочитам да тренирам в чисти зали. Да има хигиенистка, тоалетна, баня и постоянна клиентела. Не обичам да газя върху кал и прашоляци. Тренирам сутрин преди работа и трябва да се изкъпя.
Залата, в която ходя, е чиста и отоплена. Само мъжката съблекалня е малко задушна (когато сме повече хора). Предлагат масажи, солариум, сауна, тренировки с инструктор. Има и промоциики :) Имам лаф с 90% от хората (персонал, трениращи).
А и уредите са нови, има и голямо кардио салонче. Само круша няма, ама има джудо :D
От скромният ми опит който имам съм забелязал че в големите скъпи спортни центрове се правят хубави тела а в малките квартални залички се правят мускули. Сега вярно че има доста повече уреди и машини но повечете са ненужни и безсмисленни изгъзици. Помня че бях ходил в 1от по скъпите фитнеси на верига Флайс (7 лева тренировката) и имаше машини тип разтваряне за рамо wtf кой по дяволите ще го ползва това. Другото което ми направи впечатление например беше че имаше само 1 лег преса коато беше с фиксирани тежести като макса който можеш да избереш беше “цели” 200 кила е какво е какво да я правя нея.
Мнението беше редактирано от Stan на 03.03.11 19:54.
Темата е за предпочитания, та...предпочитам да тренирам в чиста, добре обзаведена зала по мой вкус зала, която да си е лично моя.
Всичко друго е компромис.
Предпочитам Бентли, но не маршрутка Бентли.
За обществените зали - ходил съм в една такава, която е в училищно мазе. Не ми допада, особено когато я уцелих пълна - доста неприятно. Смърди, нямаш достъп до уреди, прескачаш се с някакви хора.
Предполагам, че и в лъскав фитнес, пак няма да ми е особено комфортно. Ще тествам някой път.
От друга страна, дори и възможността, някой да ме заговаря по време на тренировката ми е доста дразнеща.
Празна(от към хора,хех),аз и с 2 гири се оправям,всичко друго си е лукс :)
Хах,тва да не иде в бисери,ам ясно какво имам предвид :)
Мнението беше редактирано от Мая на 03.03.11 20:48.
03.03.11
22:04
за тебе знаем :)))
03.03.11
22:05
за тебе знаем :))) .
Най-важното да е чисто ,а не прашно и да не можеш да си поемеш дъх от миризми и прах.
03.03.11
22:33
Да не трябва да се редувам с 18 човека за лежанката или кривия лост ми е доста важно. Защо го няма този проблем при уредите за крака не мога да си обясня...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 03.03.11 22:33.
03.03.11
22:39
крака не правят
казано от Martin Tomov на 03.03.11, 22:33:
Да не трябва да се редувам с 18 човека за лежанката или кривия лост ми е доста важно. Защо го няма този проблем при уредите за крака не мога да си обясня...
Ами ако тренираш гърди в понеделник, то няма как да го нямаш този проблем. Аз ги тренирам в сряда и много рядко ми се налага да се редувам с някой.
По темата - Да е чисто, да няма голямо струпване на хора и да не се превръща залата в говорилня.
03.03.11
22:42
и да няма пръдлиовци
03.03.11
22:54
Аз предпочитам нещо средно между двете.Да има повече пространство,а не да не можеш да се разминеш с другите.Да не е твърде мръсно и тежестите да не са ръждиви,и да се проветрява както и подържа редовно.Просто една обикнона подържана зала.
03.03.11
23:08
-
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 29.11.12 21:34.
Аз съм ходила само в залата на 166-то:аграрна,училищна(затворена,вече),ама на близо(то и геренската е тука,ам само я подминавам,нз къде и е входа дори)...
Не е гот,някакви ,нахъсани ги гледаш...и като има 2-3 уреда и си викаш-тоя, са ,е некъв сериозен(15 годишен пр.)и се бъхти на уреда,а аз неква хърбава женка, да му прецакам сериите...ми не ми се съобразява,а съм такава по природа и като няма кавалерщина не ми изнася...
В скъпа зала,по-добре,а и резултатите от ходенето на фиитнес са в пъти по-добри от тези в дом.условия...бе празник :) наздраве!
04.03.11
08:54
Зала тип хардкор.
Повече щанги, тежести и готови дъмбели от 10 до 100кг. Задължително със стойки за клек и достатъчно пространство за обръщания,извхвърляния,скачане,тяги, farmers walk. Лост и успоредка. Ако има и гума за обръщане и ковашки чукове със различна тежест е ЗЛАТО :)
За музиката нямам предпочитания- всичко без чалгия.
В тия зали няма много момичета, маа аз не съм там за това ;)
04.03.11
20:06
казано от alleN на 04.03.11, 08:54:
Зала тип хардкор.
Повече щанги, тежести и готови дъмбели от 10 до 100кг. Задължително със стойки за клек и достатъчно пространство за обръщания,извхвърляния,скачане,тяги, farmers walk. Лост и успоредка. Ако има и гума за обръщане и ковашки чукове със различна тежест е ЗЛАТО :)
За музиката нямам предпочитания- всичко без чалгия.
В тия зали няма много момичета, маа аз не съм там за това ;)