Болка в предмишницата?!

03.03.11
23:55

Здравейте. Първите месеци (5-6), когато започнах да ходя на фитнес (преди 4 години някъде) нямах никакви проблеми, но от доста време насам, когато натоваря лявата ръка (2 пъти съм я чупил като малък) малко повече и особено при тренировките за бицепс и трицепс усещам много гадна болка в областта на предмишницата (м/у лакътя и китката). Докато правя повторенията се усеща нещо като леко стягане (нищо особено), но в края на серията, когато оставя щангата и мускулът се отпусне се появява една доста силна и гадна болка за около минута някъде и после се разсейва, но винаги така. Преди всяка тренировка загрявам добре, правя упражненията максимално правилно, но пак си я има болката. Ако някой знае от какво може да е или как да се оправи нека сподели.

АЧ

04.03.11
09:46

И аз имам такава лека болка след като се набирам или правя силовото.

04.03.11
09:59

Пробвай  да си увиеш предмишницата със бинт и го стегни.

Има вероятност да си я претренирал или претоварил. На кое място си чупил ръката? Аз имах същия проблем с рамото. Чупил съм ключица. Започнах да тренирам и нямаше проблем. След известно време обаче се появи болка в рамото и не изчезваше. Това, което направих е да намаля тежестите при страничното повдигане на дъмбели, както и да изключа повдигането на дъмбели пред тяло. Болка от тогава нямам. Мисълта ми е, че трябва да й дадеш малко почивка и ако тренираш предмишници като отделна мускулна група, да спреш да го правиш за известно време. Остави я да си отпочине от натоварването и да се повъзстанови :) Не е изключена и влошена техника на изпълнение при някое упражнение :) Ако болката не изчезне при намалено натоварване ще трябва да отидеш на лекар, иначе тук няма как да отгатнем... :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.03.11 10:38.

04.03.11
12:06

Чупил съм я точно по средата на предмишницата. Не правя никакви упражнения за предмишница, но мисля да започна, белким се оправи работата.

Аз пък мисля точно обратното. Щом досега не е имало болка, значи в последно време й е дошло в повече и затова сега те боли. Според мен е по-правилно да я оставиш да почине и да се консултираш с травматолог или там лекар, който може да ти даде правилен съвет :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1