03.03.11
18:51
Защо повечето хора тук не качват снимки в личната си галерия?А иначе някои са много активни в кометарите си,поне като коментираш дай да те видим тебе аджеба...
Темата беше редактирана от Петко К на 04.03.11 22:12.
Изникна ми една идея във връзка с темата: всеки регистрирал се да си слага снимки и така ще може да се прецени от нивото му дали коментара му е по-компетентен
03.03.11
19:17
ми да а не някой който няма 2 години стаж прочел 2 статии и вече е компетентен и много знае и тук дава съвети и се прай на бабайт
03.03.11
19:26
Въпрос на личен избор е. Както е въпрос на избор на кой да четете мненията и на кой не.
03.03.11
19:29
Една снимка знания не прави,като видиш човек какви мнения дава,може да прецениш умствения му багаж.Има много хора със снимки в тоя форум,но това не ги спира да пишат глупости.От друга страна е Solomone Kane,въобще не ми пука за липсата на негова снимка.Вижда се на какво ниво са знанията му.
03.03.11
19:30
абе не е и точно там въпроса защо трябва да има пишещи призраци?
Не може да търсиш признаци на знание в изоставащо задно рамо и обиколка на бицепс. Не всички пишещи са атлети със стабилен фиидбек. Хората тук са искащи, търсещи и учещи и искат да подобряват своите резултати, моделират себе си и не искат да излагат себе си като готов продукт със снимка. Хората са амбициозни и знаят, че могат повече.
Пък е и въпрос на личен избор все пак.
Мнението беше редактирано от stenli на 03.03.11 19:51.
03.03.11
20:58
Аз за тва и не давам акъл как да се тренра и яде :D За близо 6 години във форума основно чета.
И аз на 17 бях по-як, ама нито свободното време е същото, нито контузии имах, залата беше евтина, имаше кой да ми готви...
Гюлетласкач, някой и да си качи снимката нали знаеш, че нещата са преходни... Виждал съм кви ли не метаморфози за 3-4 месеца. Или и ти си от тия 17 годишните и още ти е рано да ти ги разисквам тия схеми :D
Първо, снимките не отговарят на знанията. Второ, както казаха по-горе е въпрос на личен избор.
Аз смятам, че имам известни познания в този спорт, но смятам че нямам какво все още да покажа. Когато стана поне 120кг на 12-13% мазнини, бих постнал някоя друга снимка (вярно, адски далечна цел съм си поставил, но ще я изпълня независимо колко време и какво ще ми коства).
03.03.11
22:03
казано от introducer на 03.03.11, 20:58:
Аз за тва и не давам акъл как да се тренра и яде :D За близо 6 години във форума основно чета.
И аз на 17 бях по-як, ама нито свободното време е същото, нито контузии имах, залата беше евтина, имаше кой да ми готви...Гюлетласкач, някой и да си качи снимката нали знаеш, че нещата са преходни... Виждал съм кви ли не метаморфози за 3-4 месеца. Или и ти си от тия 17 годишните и още ти е рано да ти ги разисквам тия схеми :D
не съм на 17 а на 29 години
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 18:51:
Защо повечето хора тук не качват снимки в личната си галерия?А иначе някои са много активни в кометарите си,поне като коментираш дай да те видим тебе аджеба...
Да,подкрепям мнението ти.Аз дори съм сложил мои снимки по бански,въпреки че нямам какво толкова да покажа.Все пак пуснах тия снимки и нещо повече,на тях съм написал подробна информация за килограми и обиколки на това което се вижда. :)
За мен не е проблем да постна снимки, но аз както може да забележите дори и дневник не водя.
Моята цел не е фитнеса и не се занимавам с фитнес. Аз тренирам брейк, занимавам с calistenics и разни други спортове.
Тук съм по-скоро заради хубавите статии и полезната информация относно здравословния начин на живот, който се опитвам да живея, до колкото ми позволява това работата и ангажиментите.
Просто целите ми са други и някой да седне да ми обяснява как трябвало да кача още килограми(неактивна маса) само, за да изглеждам по-голям...
Това обаче не значи, че аз съм по-некомпетентен от някой с 20 кила повече от мен(обикновено не заради повече ММ, а сланинки). :)
Но ако толкова държите може да кача снимки. :)
04.03.11
09:43
Съгласен съм, че трябва да има снимка, но не и цяла галерия с такива. Достатъчно е да има някакво личице или човече за аватар, а това дали е със шкембе, нисък, висок, крив, прав и т.н. няма как да гарантира за истинността на знанията му. Искаш да ми кажеш, че ако някой поради една или друга причина все още няма тяло като на Шварценегер, ти развие теория за това как да си тренираш бицепса така, че да качваш по 1см. на 2 седмици, ще му отвориш галерията и ще кажеш...”хммм...с тия снимки това няма как да е вярно”. А всъщност теорията да е всеобщо призната, но просто ти да не я знаеш. Разбира се, има разлика между теория и практика, но нищо не пречи, човек като мен примерно, който е начинаещ в залата, да дава теоретични съвети, според литературата, която е изчел, а практици с опит и стаж по-голям от моя, да го поправят, където е сбъркал. Това е моето мнение :)
04.03.11
11:08
Това не е нужно дори да се дискутира ! 60 % от потребителите ще напуснат сайта ако това се случи !Това че е фитнес сайт не променя това че е форум и правото на човек да говори.
04.03.11
11:22
Тук се появява момента, “Щом е як, значи е тъп”. Еми ако съм 80годишен член на БАН, направил серия научни пробиви в сверата на спортната медицина, генното инжинерство и алтенативното хранене и имам физиката на Стивън Хокинг? Авторитет ли съм или не съм ;)
04.03.11
11:34
казано от brusakch на 03.03.11, 22:11:
ти сигурно си и с физиката на Кимбо : )
И аз това щях да питам - къде са му снимките на автора :D
Въпрос на личен избор - ако иска ще сложи, ако иска няма да сложи. И ако сложа снимка на някой друг с по-впечатляваща снимка от мойта за по-компетентен ли ще ме вземеш?
По принцип наистина е хубаво да има по 1 снимчица и възраст на потребителя да кажем защото не ми се иска да взимам съвети за програма или суплементи от някой 14-15 годишен пубер форумен многознайко. Но пък всеки може да си сложи снимка намерена в нета и пак се обезсмисля до голяма степен всичко това.
Мнението беше редактирано от Stan на 04.03.11 12:25.
04.03.11
14:18
И аз мисля, че е въпрос на личен избор. Външният вид не дава реална преценка за знанията на човека в дадена област - може да си чел доста и да знаеш доста, дори може и да си постигал много, но в момента да не си в топ форма - това не те прави некомпетентен.
Давам веднага примери:
1) Бивш тежкоатлет - в момента дебел и щастлив, но дали този човек няма какво да каже, или пък може би трябва да му кажем - “дебелак” - какво ли разбира тоя.
2) Младеж 110кг ... коментира отслабване - “шишо - кво да го слушаме!”, е да ама може да почнал да сваля от 140 ...
3) 90 килограмов висок мъж - коментира качване на маса - “щиглец - кво ли разбира” - е да ама е хардгейнър и е тръгнал от 60 кила.
И примери още бол! Аз съм за качването на снимки - ще кача и свои, когато насъбера материал за “преди и след”, но това по никакъв начин не отразява доколко е компетентен човека.
И все пак - симпатично е да виждаш истинска физиономия на аватара, но пак си е въпрос на личен избор.
ПП. хареса ми и споменаването на Solomon Kane. Към автора на темата: прочети някое негово ревю и виж мненията му и ми кажи дали има значение, че няма снимка ;)
Защо повечето хора тук не качват снимки в личната си галерия?.
Защото, това е доста публично пространство. Познавам хора, които са имали невероятни проблеми, точно заради снимки и безобидни изказвания в нета.
А иначе някои са много активни в кометарите си,поне като коментираш дай да те видим тебе аджеба..
Ето, ти си активен в коментарите си, качил си някакви снимки. Дори и да приема, че си с физиката на Мариус, това не прави коментарите ти по-смислени.
Не.
04.03.11
14:40
казано от 6th на 04.03.11, 14:33:
Защо повечето хора тук не качват снимки в личната си галерия?.
Защото, това е доста публично пространство. Познавам хора, които са имали невероятни проблеми, точно заради снимки и безобидни изказвания в нета.
А иначе някои са много активни в кометарите си,поне като коментираш дай да те видим тебе аджеба..
Ето, ти си активен в коментарите си, качил си някакви снимки. Дори и да приема, че си с физиката на Мариус, това не прави коментарите ти по-смислени.
Не.
никой не твърди 4е съм с физиката на Мариус,но плюйте...
Защо повечето хора тук не качват снимки в личната си галерия?
Защото колкото и да се разпространява ексхибиционизмът в днешно време, все още повечето хора не ги тресе.
Като се добави към това и факта, че тук повечето са с достатъчно акъл, че да не ги вълнува особено дали някой си от някакъв форум ще им приеме сериозно поста или не - и става ясно защо.
04.03.11
15:27
аз лично от философите тук във сайта не мога да науча нищо ново
Хора, Вие го обърнахте вече на междуличностна война. Спокойно.
Всеки е свободен да качва или не снимки в сайта, така както всеки е свободен да пише в него или да приема или не дадено мнение на съфорумник.
Всеки може да научи нещо ново и няма всезнаещи хора. Ако има такива, които твърдят, че знаят всичко, значи това са поредните глупаци, които си мислят, че земята е център на вселената и живота на всички други се върти около тях. :)
казано от Guletlaskacha на 04.03.11, 15:27:
Според мен на правопис и пунктуация можеш да се научиш от доста хора.
А за другите неща - ако си тръгнал по форуми да се учиш, че и на 30 години ... лоша работа.
04.03.11
15:39
Ти незнаеш ли,че човек цял живот се учи?Или ти си един от тия философи?
04.03.11
19:11
казано от Guletlaskacha на 04.03.11, 15:27:
И като философите подкрепят мненията си със снимки и вече ще имаш какво да научиш? Не разбирам логиката ... Питам напълно сериозно, а не се заяждам.
Аз също смятам, че когато някой качи свои снимки, на които очивидно е постигнал целите си, можеш да си извадиш някои изводи за човека, но това пак не е гаранция, че е постигнал целите си с правилни методи :) Също не е гаранция, че това което ти дава като съвет е приложимо за теб - всички сме различни.
Идеята на форумите в крайна сметка е да четеш много мнения, да филтрираш и осмисляш това, което четеш, да го пречупиш, така че да пасне за теб и ако проработи - да споделиш какво си разбрал, как си го нагласил за себе си и прочее. Мисля, че лесно можеш да отбереш кои мнения да четеш и кои не :) Така де - малко се отбичихме в офтопик, за което се извинявам.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 04.03.11 19:12.
Ето този начин на мислене никога няма да се промени! Няма значение кой как изглежда, в този спорт винаги може да научиш нещо, дори от най-смешния дрисльо в залата. Жална му майка на някой ако е плешив, а трябва да продава шампоан против косопад. Ето ако кача снимка на тая жена за голям компетент ли ще ме имаш http://news.slnutrition.com/wp-content/uploads/2011/02/4560821732_aca467a4cc_b.jpg
Защото НЕ визията е мерило за познания. Примерно аз знам как да изчистя, но не съм чист. Знам и как да стимулирам мускулния растеж, но не съм планина от мускули. Игнорирай хората, които говорят празни приказки и се фокусирай над тези, доказали се според теб.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.03.11 21:13.
казано от Guletlaskacha на 04.03.11, 21:06:
От що всеки иска да се изкара голям специалист се заформи една злобна нападателна дискусия срещу мен.
Като дрънкаш глупости... Нормално.
Отговора на въпроса ти е близко до акъла. Никой не е длъжен да се показва, нито пък някой има право да го задължава. Това са лични данни, съответно е въпрос на личен избор дали ще ги споделиш с толкова много хора.
А и човек с твоя опит в спорта отдавна трябва да е разбрал, че физиката нерядко не отговаря на знанията. За това ти дадоха достатъчно примери.
Колкото до това, че тоя и оня имали голяма уста - първо, елиминирате вероятността да не сте прави, защото имате твърде високо мнение за себе си и не можете да го преглътнете когато някой ви предлага друга гледна точка, различна от вашата, независимо дали е по-близо до истината. Второ - на колко години си, бе? Не си ли се запознал с троловете още?
Аз не очаквах такова писане по тая тема, честно...
Естествено, че е въпрос на личен избор и визията не е точен критерий за познания, както казват повечето колеги....казвам “точен”, защото някакъв все пак е...хората са по - склонни да обръщат внимание на мнения на хора, които имат видими резултати по нещо си, т.е. те самите са един вид продукт на собствените си познания. Ами има някакъв резон в това...
А е вярно, че от всеки може да се научи по нещо, независимо как изглежда. Но и за мен повече натежават мненията на хора, с чиито резултати и спортен опит съм запозната, отколкото мненията на теоретици в областта. Защото понякога разминаването между теория и практика се оказва голямо, а ние търсим практически, видими резултати...т.е. практиката е една идея по - важна за мен.
Добре, замисли се над следното. Ако ти си имаш познанията, лесно можеш да разбереш дали човекът, който стои отсреща говори празни приказки ии има опит зад гърба си. Ако ги нямаш, тогава е по-страшното (доколкото може да е страшно). И от тук натам нещата са навързани - виждаш една тема във форума и има 5 мнения, от които 2 са правилни според теб, а 3 са грешни или са копирани от списание. Какви възможности имаш - 1)да отговориш като изложиш вижданията си и да подкрепиш верните според теб мнения; 2)да лайкнеш качествените коментари и да се обосновеш контра “въдуха под налягане”. На времето аз се включих във форума именно поради тази причина - в една тема видях няколко противоречиви отговора и имах желание и аз да се обоснова в подкрепа на една от тезите, които се застъпват. Ако и ти направиш така, ще бъдеш полезен за всички :)
04.03.11
21:20
хубаво... снимката не показва нищо.. но поне да я има ;) тука не съм видял някой който да сипе обиди ‘’виж си корема’’ , ‘’не стааш брат’’ и прочие за да има защо да не слагат снимка някой хора не, че пречи но със снимка някак си по-добре се контактува поне според мен
04.03.11
21:24
абе тука само некакви инвалиди без снимки сипят компетентни мнения
@Kristiancho - Той човека ако е със заядлив характер и сипе обиди, какво значение има дали е с тумбак или плочки? И в двата случая ще го прави.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.03.11 21:25.
04.03.11
21:26
казано от Maynard на 04.03.11, 21:25:
@Kristiancho - Той човека ако е със заядлив характер и сипе обиди, какво значение има дали е с тумбак или плочки? И в двата случая ще го прави.
нека го прави,но другите като го видат що за кюфте е или що за щирлиц ще си извадят правилните изводи
04.03.11
21:29
не не имах предвид, че няма такъв човек който да обижда другите и евентуално хората без снимки да се притесняват, че ако той ги види какви тела имат ще започне да ги обижда ... а и винаги ще се намери някой по-нацепен от него който да му затоври устата
казано от Guletlaskacha на 04.03.11, 21:24:
абе тука само некакви инвалиди без снимки сипят компетентни мнения
Я ти вземи малко успокой топката....едно и също само си пишеш. Какво искаш - форумът да се промени с магическа пръчка по твой вкус? Е, няма да стане...някои потребители ще ти харесват, други - не...на вкус и цвет товарищи нет.
04.03.11
21:31
прав си кристианчо,прав си
04.03.11
21:44
@Guletlaskacha: явно проблема ти не е в снимките, а в това, че не искаш да се опиташ поне малко да разбереш какво ти казват хората срещу теб.
Очевидно е, че снимките могат да ти дадат НЯКАКВА представа за човека - дали има резултат (което е продукт на знания, воля, ген и хиляди други неща), но никога няма да разбереш от снимката какво минало има този човек, какъв ген и тн. Ако искаш да видиш това - ще трябва да отвориш дневника му и да разбереш с какъв човек си имаш работа - нещо, което можеш да направиш и сега.
Давам последен пример - този път визуален. Би ли се доверил за нещо свързано с бойни спортове (понеже бая снимки на бойци си накачил) на този човек, ако съдиш по визията му (сигурен съм, че като си фен, знаеш кой е той).