24.11.04
23:44
Абе знам, че тази тема е леко странна и може и да не е за тук, но все пак да попитам някой знае ли колко струват шини за зъби или скоби както са известни още?
ps: ейч не че искам да ви притеснявам ама никой ли ни знае?
http://www.bb-team.org/forum/templates/Appalachia/images/topic_move.gif Преместена тема!!!http://www.bb-team.org/forum/templates/Appalachia/images/topic_move.gif
Внимавайте къде поствате!
vanisher
13.02.05
19:13
Начи скобите са към 200-300лв.А брекетите са много повече - над 3000лв май.
14.02.05
08:49
И оправиха ли ви се зъбите.Аз носех скоби като бях малък и ми се оправиха за щастие. :D
еми и аз като малък съм носил телчета и до някъде се оправиха ама не напълно! сега ще си слагам брекети въпреки че сам на 22 ама кво да се прави нали знаете как е по добре касно..... иначе с брекети на всичките ми приятели се подредиха перфектно :?
Бах ти скъпотията, ми то скобите не са ли само за малки дечурлига? Щот иначе избора е ясен.
Е има ли значи ограничение за възрастта при обикновените скоби. Защото са бая по-евтини и съм носил преди и си имаха ефект, ама ги изгубих :( , и реших, че съм се оправил горе-долу. Да обаче с времето пак ми се поразместиха зъбите, което ми се струва доста странно явление като се замисля. Вече съм на възраст(17г.) и забелязвам, че тези които по-късно използват такива услуги носят брекети. Защо е така от естетически съображения или просто след определена възраст не могат да се носят обикновените скоби? Аре x_3_mar кажи бате нема начин да не си проучил!
хехе сичко знам :) ем прави си забите докато е време щото незнам за 17 годишен ама за мен вече ми е късно за телчета. наистина ако си по-малак може и с тях да се оправи ама на по големи слагат само брекети! прави ги докато е време щото на мен могат да ми ги оправят само ако ми изкарат два зъба и после брекети. и да ти кажа не съм го решил искам да ги оправя ама да ми вадят 2 здрави зъби хах факана работа :wink:
Дам само, че се чудя към кого да се обърна понеже ако отида при зъболекар, който се занимава с брекети или с обикновени скоби явно ще е пристрастен. Май ще карам баща ми да пита личния, понеже му е приятел. Да се надяваме, че ще се оправя. А на тебе какви зъби исат да ти вадят кътници ли?
не братле искат да ми вадят 4-тите горе или с една дума тия дето са след кучешките
печелиш !!! сподели какав е ефекта доволен ли си ? и има ли файда според теб на 22 години да се мъча ?
Винаги има полза да си изправиш зъбите. Ефектът от брекетите доколкото знам винаги е много добър. :D
19.04.05
11:44
А за колко горе долу време се изправят зъбите???
06.05.05
13:14
Аз носих брекети към година и половина и честно е супер шибано излезе ми 1000$ преди 3-4 години, при някой може да има ефект, но при мен нямаше, единственото което ми оставиха брекетите беше 5 кариеса :lol: . Зъбите ми се изправиха, но след 3 месеца се върнаха на предишното си положение :? . Незнам може и зъболекарката да е калпава щото на мен не са ми вадили никви зъби, ся ми идва да ида и да и избия зъбите на мръсния изрод. 8)
Ей,момчета по-спокойно..а относно това което каза ..
Е има ли значи ограничение за възрастта при обикновените скоби. Защото са бая по-евтини и съм носил преди и си имаха ефект, ама ги изгубих , и реших, че съм се оправил горе-долу. Да обаче с времето пак ми се поразместиха зъбите, което ми се струва доста странно явление като се замисля. Вече съм на възраст(17г.) и забелязвам, че тези които по-късно използват такива услуги носят брекети. Защо е така от естетически съображения или просто след определена възраст не могат да се носят обикновените скоби? Аре x_3_mar кажи бате нема начин да не си проучил!
Брикетите се носят защото след като ти порастнат ..... истинските зъби те по-трудно се коригират,за това малките деца носят тел4ета или обикновени скоби защото при тях самите зъби не са заели стабилни позиции така да се каже..а към 17-тата година се счита че вече си към края на или в разгара на пубертетът и необходимото количество калций за зъбите вече се е натрупало..за това и брикетите се носят от по-големите ..защото с тях става поправката на по сложните или по скоро по неподатливите на промени... корекции :lol:
С няколко думи,когато порастнеш зъбите ти се коригират по-труно и бавно отколото когато си бил малък...за това обикновенно рядко хора след 20/21 си година носявт брикети..защото ефекта е трунопсотижим..естестено зависи и от зъбите...
А това ..за ваденето на зъби...според мен не е нормално...вадят се само зъби които или не са здрави или просот не им е там мястот..има тежки случай при които за позицията на един зъб се “борят” няколко зъба..и тогава се вадят....но иначе е ненужно а това ...оносно..въшането в старата позиция..тук проблема е в теб..
защото брикетите могат да отстанят дефекта но не и причината..което означава вредния навик..ако нвика не е отстранен..тогава никой не може да ти помогне по-скоро се замисли за причината...в повечето случай е ...поведението на езика ти... :roll:
07.05.05
12:46
Това с навиците няма нищо общо, защото просто нямам такива :) .
А дори да имах зъбите(става въпрос за долните) се върнаха назад към езика . Така че при мен природата се оказа по-силна от някви брекети, но пък ми остана мъката и лошите спомени от тях . :shock:
27.06.05
13:52
Здравейте!
Зачетох доста подробно темата за брекетите и скобите. Като малка носех доста време скоби, вадиха ми и два съвсем здрави зъба (предпочетох два предкътника, отколкото четири мъдреца, защото ме поставиха пред такъв избор). Това, което беше казано за възрастовите ограничения си е вярно. Виждала съм и хора над 30 да носят брекети, за скоби май не съм чула при хора над 18. Лошо е, че са ти се върнали зъбите в предишното положение, според мен не си носил достатъчно дълго брекетите, за да се запази позицията на зъбите.
При ме също се разместиха след шините, но защото спрях да ги нося преди зъболекарката да реши, че съм ги носила достатъчно. Въпреки това и въпреки намалената чувствителност на нервите на предните зъби (поради непрекъснатия натиск и разместване) като цяло съм доволна от резултата.
Така че, това което мога да - ако имаш пари за брекети - давай и няма да съжаляваш, само трябва постоянство... няма значение на колко години си ако си решил, че искаш да подобриш нещо в себе си.
аз от близо година сам с брекети и мога да каза че 4е зубите са ми идални.при мен цената беше 2000лв като ходя на всеки две седмици-и си давам по 10 лв.заслужава си да се дадат парите-но си е гадни4ко като цяло :D аи не няма зна4ение до възраста-моя ортодонт е на 30 и до миналата година и тои носеше.
преди 3 години носих брекети за около година и половина, струваше 1000лв. всичко общо, след брекетите носиш и скоби, но само през нощта, за да ти се фиксират изправените зъби...доволна съм от резултата
27.09.05
02:17
Може би всичко е ген и при мен природата е по-силна от науката :?
Какво да се прави, но аз не съм се отказал от прави зъби и мисля да си сложа керамични на мястото на кривите. :wink:
на брат ми брекетите струваха около 400 лева или долара.на мен като бях по-малък ми сложиха скоби от тия дето се вадят,но аз не ги носех много.на 15 съм,а в момента зъбите са ми.....равни.имам предвид точно успоредни,а не горната челюст да е по-напред.дайте съвет.да ходя ли на зъболекар,или те така ще си останат?не искам обратна захапка :cry: