Пречат ли ударите на мускулите?

04.03.11
18:51

Здравейте,
в моя клас имаме навикът да се удряме много и силно в областта на бицепса и трицепса и често е до посиняване.Пречи ли това на растежа на мускулите?

04.03.11
18:53

Ударите не пречат, но глупостта - да !

04.03.11
18:58

Не, дори теоритично увеличава растежа. Чел съм някъде, че са практикувани от културисти подобни удари в мускулите с цел микроразкъсвания на мускулните влакна, което при заздравяване води до увеличаване на обема на това място. Но това съвсем не оправдава детинското ви поведение.

теоретично Валдис е прав, че води до разкъсвания но трябва да намериш някой да те бие по 24 часа 30дена в месеца за да порасне някой мускул с 0.1см ... по-лесно е с тренировки :D

Няма как да пречи ! И ние всеки ден се удряме,най-вече в областта на рамото,а там знаеш колко боли,така че лепете се без проблем ! Няма лошо ! :D

04.03.11
19:11

казано от kristiancho на 04.03.11, 19:03:

теоретично Валдис е прав, че води до разкъсвания но трябва да намериш някой да те бие по 24 часа 30дена в месеца за да порасне някой мускул с 0.1см ... по-лесно е с тренировки :D

Това си е напълно сериозно, за съжаление не мога да се сетя къде съм го чел, но за целта доста бой е отнасял тлениращия. Така е, като са нямали зоб са имали сопи.

да знам, че удара предизвиква разкъсвания в мускула който при възстановяването би нараствал но това според мен е пренебрежително малко нарастване за да бъде използван като метод да станеш по-мускулест

04.03.11
19:21

Хубаво е да се удрате по главите.

да ама мозъчните клетки не се възстановяват за разлика от мускулните ! :D

04.03.11
19:24

Да, да растат главите, но не и мозъка :D

04.03.11
21:35

Всъщност се разкъсват фасциите - обвивките на мускулните влакна, снопове и цели мускули. Така до мускула достигат клетките-сателити, които му доставят храна. За това е хубаво по време на тренировка да разтягате работещия мускул.
При удар оабче фасцията трудно може да се разкъса. По-голям е шанс да си докарате тромб на вената на бицепса, отколкото да разкъсате фасция. Не казвам, че това е неизбежно. Казвам само, че е възможно.

DE

04.03.11
22:11

Стречинга по време на тренировка за какво е че не разбрах?

05.03.11
00:09

казано от Valdis на 04.03.11, 18:58:

Не, дори теоритично увеличава растежа. Чел съм някъде, че са практикувани от културисти подобни удари в мускулите с цел микроразкъсвания на мускулните влакна, което при заздравяване води до увеличаване на обема на това място. Но това съвсем не оправдава детинското ви поведение.

Това и аз съм го чел, но в ръцете на деца от Могилино ... все едно даваш гранатомет на маймуна ...

06.03.11
18:27

казано от Denis22 на 04.03.11, 22:11:

Стречинга по време на тренировка за какво е че не разбрах?

Подпомагаш разкъсването на фасциите. Те така или иначе си се късат при напрежение (когато мускула се е напълнил с кръв и им оказва натиск).

Мнението беше редактирано от LDoeN на 06.03.11 18:27.

07.03.11
15:32

Аз предлагам да се удряте в главата.Там очевидно няма какво да се нарани.Поне при вас.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1