04.03.11
23:22
Здравйте. Значи знам, че около час преди тренировка не трябва да се яде, час след тренировкане не трябва да се яде и заедно с тренировката стават около 3-4 часа без да ям. Обикновено за това след тренировка съм доста гладен, но се опитвам да се сдрържам колкото се може повече да изкарам, но в повечето случаи издуржам малко повече от 30 мин, но мисля, че това не е много правилно - хем не трябва да гладувам за да не свалям, хем не трябва да ям повече от час след трен (целта ми е да качвам). Кажете какво да правя, какво вие правите. Мерси предварително. :)
04.03.11
23:52
Брат писано е много по темата. Пъровото, което е кога, аджеба ( по кое време на деня) тренираш? Другото, което е веднага след тренировка е добре да се поеме някакво количество прости (бързи) въглехидрати за да те пада нивото на гликогена (поправете ме ако бъркам) Другото, което е - по колко пъти на ден ядеш? Лично на мен 4 часа без ядене не ми струват много и лесно могат да се компенсират с междинна закуска между закуската и обяда и протейнов шейк или гейнер след тренировка, ако тренираш следобед. Ако тренираш сутрин - още по-лесно
Ставаш закуска
след тренировка:шейк/втора закуска
Обяд
следобедна закуска
вечеря
Надявам се да съм ти бил полезен
казано от rafa n на 04.03.11, 23:22:
знам, че около час преди тренировка не трябва да се яде, час след тренировкане не трябва да се яде
Знаеш, ама откъде го знаеш, не знам. :)
Не е вярно, че не трябва да се яде преди и след тренировка.
Непосредствено преди тренировката, все пак не е гот да се набухаш яко, защото можеш и да върнеш поръчката или да ти се доспи.
Следтренировъчното хранене е едно от най-важните, така че не виждам смисъл да си го спестяваш или да го правиш по-късно, още повече насила. :)
Значи чел съм във форума преди, че около час след тренировката не трябвало да се яде защото кръвта отивала в корема, а не трябвало. Преди ядох по 1 банан след тренировка, но сега и това не правя, зашото искам всичко да става правилно. :) За това написах темата, защото ми е малко объркано.
казано от 6th на 04.03.11, 23:57:
Следтренировъчното хранене е едно от най-важните, така че не виждам смисъл да си го спестяваш или да го правиш по-късно, още повече насила. :)
Именно, особено ако не пиеш протеинов шейк след тренировка, можеш да се наядеш доста обилно, ако щеш 15 мин след това :)
05.03.11
00:07
казано от rafa n на 05.03.11, 00:01:
Значи чел съм във форума преди, че около час след тренировката не трябвало да се яде защото кръвта отивала в корема, а не трябвало. Преди ядох по 1 банан след тренировка, но сега и това не правя, зашото искам всичко да става правилно. :) За това написах темата, защото ми е малко объркано.
Брат ... щеш, не щеш кръвта ще мине и от там, защото сам знаеш, че тя отивя някаде и си стои там, а циркулира. Пък и ако не минава от там, няма как се разнесат всичките хранителни педеращини до мусколите,че да се възстановят и да ставаме нерези, сеш се ;)
Значи шейка може ли да е от яйца, мляко, банан или нещо такова, иначе ще хапвам вече след като се прибера. Мерси много на всички :)
05.03.11
00:31
Може. Сложи и малко мед за разкошотия ;)