05.03.11
19:49
Първо малко инфо - аз съм на 18г. , тежа 50 кг и съм висока около 1.67, качвам на определени места (предимно дупето, талията и ханша), в раменете и ръцете съм слаба, а краката ми са мн здрави (не знам, може и да звучи странно) :P Тази година ми е много натоварено, защото ми е последна в училише, уроци, учене, учене и съм се поразпуснала малко (сега зимата особено) и искам да попитам ако сега започна усилена физическа активност дали мога да стегна дупето и да сваля гадните “любовни дръжки”. Смятам да спра тестените изделия нацяло, сладкото също, повече плодове, зеленчуци и месо, а тренировките ми смятам да са всеки ден като : сутрин ставам в 7ч. към 7:30 вече тичано около 30-40 мин. (едва ли веднага ще започна с толкова, по-малко като времетраене и интензивност в началото и след това постепенно ще увеличавам), след това скачане на въже за около 10 мин. пак в началото не с толкова голяма интензивност и накрая баскетбол (преди бях тренирала, но от години съм спряла, но понякога за удоволствие ходя да стрелям на кошовете до в къщи) :) Та като тренировка долу горе това е, събира ми се около час и някакви упражнения ще правя в къщи като се прибера, коремни преси, клек и т.н :) Как мислите, дали целта ми е постижима по този начин ?
05.03.11
20:37
Според мен да.. не спираи напълно въглехидратите защото ще имаш само временен ефект...
Надявам се някои да ти помогне за една РБД.
Късмет :))
Килограмите не са ти много,просто си слаба нагоре и няма баланс,предполагам :)
Започни да тренираш с гири,бе въобще за горната част на тялото...може плуване да запишеш,а за краката тичане колело...бе кардио за да махнеш мазнинките,които вярвам не са мн...и баскет е ок
За храната-не се отказвай от нищо,замени го:
Вместо баници,бургери-ръжен хляб с извара,пил месо,мляко с овес,кафяв ориз,картофи,бобови...
Шоколади,вафли-плодове,може и сушени,малко мед...
Гледай след 16 часа да не ядеш въглехидрати(освен ако не си се натоварвала физически по-късно),а наблягай на постни меса,прясни салати,извара...не прекалявай с кашкавал,пълномаслени млека...
Не ми е компетентно мнението,така че разбиращите във форума да помагат
Но,за едно си държа-тренирай горната част на тялото
Мнението беше редактирано от Мая на 05.03.11 21:21.
казано от mayasy на 05.03.11, 21:19:
Килограмите не са ти много,просто си слаба нагоре и няма баланс,предполагам :)
Започни да тренираш с гири,бе въобще за горната част на тялото...може плуване да запишеш,а за краката тичане колело...бе кардио за да махнеш мазнинките,които вярвам не са мн...и баскет е ок
За храната-не се отказвай от нищо,замени го:
Вместо баници,бургери-ръжен хляб с извара,пил месо,мляко с овес,кафяв ориз,картофи,бобови...
Шоколади,вафли-плодове,може и сушени,малко мед...
Гледай след 16 часа да не ядеш въглехидрати(освен ако не си се натоварвала физически по-късно),а наблягай на постни меса,прясни салати,извара...не прекалявай с кашкавал,пълномаслени млека...
Не ми е компетентно мнението,така че разбиращите във форума да помагат
Но,за едно си държа-тренирай горната част на тялото
Това за горната част и аз си го мислех, да започна нещо с гирички и малко по малки лицеви опори, но тогава пък гърдите ми съвсем ще се стопят, а не искам това да става :\ Заради това с баскет поне малко от малко горе ще заякна :) Иначе мерси, съветите мисля, че ще ми бъдат от полза :)
06.03.11
14:08
Точно обратното - от силовите тренировки е по-малко вероятно да ти се стопят гърдите ( като правиш упражнения за рамена , гръб , трицепс примерно ит.н. ) отколкото с прекалено честото кардио ( като баскет-а + тичането ) :) Затова по-добре само изчисти менюто(никакви джънк фуудс ) без да си на отрицателни калории ( защото нямаш какво да сваляш ) и комбинирай силови + кардио и ще се оформиш перфектно .
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 06.03.11 14:10.
казано от fire.is.my.nature на 06.03.11, 14:08:
Точно обратното - от силовите тренировки е по-малко вероятно да ти се стопят гърдите ( като правиш упражнения за рамена , гръб , трицепс примерно ит.н. ) отколкото с прекалено честото кардио ( като баскет-а + тичането ) :) Затова по-добре само изчисти менюто(никакви джънк фуудс ) без да си на отрицателни калории ( защото нямаш какво да сваляш ) и комбинирай силови + кардио и ще се оформиш перфектно .
Ами значи да взимам гирите и да се мятам :P Кардиото в такъв случай ще го намаля на 3 пъти седмично (защото аз по принцип смятах да тичам 5/7 ), с храната вече знам как да постъпя и упражнения в къщи през свободното време като правя, вярвам, че трябва да постигна желания ефект :) Но очаквам още мнения по темата по принцип, до тук едно голямо МЕРСИ :)