05.05.04
13:25
На ден приемам около 50-80 гр. суроватъчен протеин!Препоръчителната доза е 30гр. в тренировъчен и под 30гр. в нетренировъчен!Какво става когато тази доза се надвиши както правя аз?На мен лично ми се струва много малко 30гр.!
30 грама ако взимам като тренирам - може и да се изпаря от тоз свят :D ! Аз пия също като тебе 60-80 и съм доволен - не раста, но поне оформям, чистя и си запазвам размерите! Сега тъкмо ми свърши кутията с протеина и ще направя седмица почивка, че да си купя пак :D ! Честно казано по-големи дози от 80гр не мисля, че ще помогнат кой знае колко на натурален билдър, който освен добавките си яде здраво! Но ако взимаш нещо, което да подпомага белтъчния синтез (не е задължително да е забранен препарат), тогава може и да пробваш с по-високи дози!
05.05.04
13:37
Което да подпомага белтъчният синтез!Сигурно говориш за Трибестан,витамини и минерали и подобни?
Ами да - тези и още доста други добавки, които действат по различни начини на организма, но в крайна сметка водят до по-пълноценното използване на хранителните вещества от организма!
05.05.04
14:02
Я изброи всички които знаеш(ако не ти е проблем)!
И ако можеш обясни точно по какъв начин деистват на белтъчният синтез,защото тук много не разбирам!
Ами ще отнеме известно време - имам един “малък” недостатък - чета много, но помня подробно малко неща! Ще се опитам да потърся инфо за нещата, за които се сетя! Повечето неща ми се изпаряват бързичко! Подробното изучаване на витамини и минерали е важно :D ! Също и на ензимите, хормоните, разни стероли, биофлавоноидите, разни билкови екстракти...! След това започнах да търся какви храни съдържат дадено вещество или такива, които спомагат за използването му, или пък повишават нивото му по друг начин! Въобще - добре се образовах, но всичко се изпарява когато не влиза в употреба - демек никой не ме е питал за тез работи и не съм обновявал знанията си от 3-4 години :oops: ! Ту много ми помогнаха учебниците на братовчетките ми - едната учи ветеринарна медицина, а другата само медицина!
Lesno, i az piq surovatu4en deto go preporu4vat po 30 gr sled tren. Oba4e slagam malko pove4e - 40-50 6toto sum 88 kg i30 mi se struvat mnogo malko.Tezi blizo 80 gr nali ne gi piesh navednuj, nqma da mogat da se usvoqt vsi4kite. Ia mi kaji predi trenirovka piesh li go? S vuglehidrati?
06.05.04
13:04
ееееее ясно е че не 80 наведнъж :D макар че дори 60 грама е възможно да се усвоят но трябва да си много тежък и да си направил много тежка тренировка!Преди тренировка не го пия защото нямам тази възможност,но иначе тои се смята за наи добрия протеин преди тренировка.Доколкото разбирам питаш дали трябва да има въглехидрати преди тренировка-да трябва да има но в зависимост от структурата ти ти трябват различни източници и различни количества!
Ако няма достатъчно въгл. се губи чиста маса,ако пък са много се отлагат мазнини!
az vuglehidrati predi tren otdavna piq, ama predi pieh fruktoza 1 chas po-rano s 2 supenu lujici soevo bra6no i 2 - p6eni4en zarodi6. A sega smenih fruktozata s glikoza.
Pitah prosto ti kakvo pie6 predi trenirovka, 4e da supostavq ne6tata :)
06.05.04
14:06
Доколкото знам е абсолютна грешка да се взема гликоза преди тренировка. Тя е бърз въглехидрат и се взема веднага след тренировка, но взета преди тренировка пречи на отделянето на хормона на растежа и трен ти отива на кино. Така разчиташ само на инсулина и тестостерона за качване на маса, а както се знае с инсулина освен мускули се казват и мазнини. За преди тренировка е добре да се вземат комплексни въглехидрати около 2-2,5 часа преди самата тренировка или протеинов шейк с 50% въглехидрати, които да идват само от малтодекстрин около 1 час преди тренировка (протеина в тови шейк не трябва да е суроватъчен)
A taka! Dobre, 4e samo vednuj sum q pil taq glikoza predi tren. Zna4i tq ostava za sled. 6te se vurna na fruktoza s p6en. zarodi6 i soevo bra6ance 4as, 4as i 30 min predi trenirovka.
07.05.04
13:10
Пак ти казвам - По-добре преди тренировка пий малтодекстрин - той се добавя към протеините за бавно усвояване. Фруктозата ще се усвои още преди да си започнал тренировката и пак ще се получи инсулинов скок. Понеже за тази информация не съм много сигурен, ще помоля ако не съм прав някой да ме поправи!
07.05.04
13:19
Така е простите въглехидрати са забранени поради много причини преди тренировка!Една от тях е че ще се усвоят в още преди средата на тренировката и енергията рязко ще спадне,ще ти се спи,ще си уморен ще те мързи а и ще влезеш в катаболно състояние!Трябва постоянна енергия затова има компл. въгл.!
След тренировка вече простите са идеални-декстроза,глюкоза и т.н!
Spored glicemi4nata skala maltozata i glikozata sa na purvite 2 mesta. Fruktozata oba4e e na 3 otzad napred s indeks 20 pri 100 na glikozata. Spored taq tablica samo soqta i fastukut se razgrajdat po bavno. Zatova si misleh, 4e fruktozta e nai-baven ot monozaharidite…Image mi beshe napisal, 4e glikoza, dekstroza, maltoza, galaktoza sa idealni za sled trenirovka, no NE i fruktoza. Koeto ozna4ava , 4e se usvoqva dosta po-bavno. Ottam si napravih i izvoda, 4e kato nai-bavno usvoqema 6e si q polzvam predi tren. Ok, toq maltodekstrin otkude da si go namerq, ne sum mnogo zapoznat s nego :?
пич то си е до организма.Ти и 100 грама може да изпиеш ама въпроса е колко от тях ше усвоиш и колко ще изпиакеш.
Аз също винаги слагам 10-20 гр. повече и не се оплаквам
07.05.04
15:40
Предполагам че можеш да си го намериш в магазините за добавки. Нали ти казвам, чета в списанията че това е някакъв вид въглехидрат, направен по такъв начин че да се усвоява много бавно (има го и в бирата). А действително фруктозата е с нисък гицемичен индекс, но това става въпрос за плодовете, предполагам. Но тъй като ти пиеш чиста фруктоза...е вероятно да се усвоява по бързо!
07.05.04
16:49
Аз знам че и малтодекстрина е прост въглехидрат,може и да бъркам!
Абе хора вие картофки и ориз не ядете ли бе?Я ги оставете дея фруктози,галактози и тем подобни за след тренировка 8) !Преди тренировка си взимаите естествена храна(е ако нямате възможност вече си е друго)!Пък дори 3-4 банана да изядете пак кяр!
Тука само искам да вмъкна нещо :)
Суроватъчния протеин е идеален за преди тренировка(и след естествено) ти го зимаш примерно половин час преди и той през цялата ти тренировка ще се усвоява и ще предпазва от катаболизъм мускула, тъй като му трябват около 2 часа за усвояване, ако е някой по-бавен ефекта няма да е такъв. Бавните протеини са добри за преди лягане и за през деня. Докато при въглехидратите е ясно :) бавни преди и бързи след.
08.05.04
12:13
Тук се разбрахме затова искам малко да сменя темата!
Искам да попитам всички които ползват вносни протеини(само вносни еиии) не геинери,протеини..............та искам да питам след като приемете суроватъчният протеин след колко време ви се яде и въобще чувствате ли се поне малко заситени!!!Питам защото аз тоз Нутрим като го приема все едно съм пил само водата която върви с протеина :shock: :shock: :shock: !И след 15 мин вече съм гладен.Усещате ли нещо от сорта на засищане при чуждите протеини?
И кога огладнявате след тяХ?Че да разбера дали проблема не е че протеинчето на Нутрим е чисто менте!
08.05.04
23:29
Метаболитният път на фруктозата е раазличен от този на другите монозахариди, тя се усвоява без участие на инсулин. Инсулина е хормона, който ни е нужен в солидна доза скоро след тренировката.
Ако примете монозахариди отделно от липиди, белтъци и сложни захари те ще се усвоят в момента щом стигнат със химуса (така се нарича сдъвканата на каша храна) до тънките черва. Приемате ли ги с други вещества това ще забави навлизането им в кръвта, следователно ще свали индекса им. Фруктозата небива да се съди строго. Тя не е враг за билдера. Идеалното и време за консумация е 8 - 10 часа. Тя е евтина енергия, но скоростта и на навлизане в кръвта неможе да се сравнавя с декстрозата. Ето защо хапвайте плодове сутрин и не му мислете, няма да качите мазнини от малко плодове!
Междудругото как от суроватка стигнахме до прости захари? :?: :o
lesno_nema, протеиновия шейк какъвто и да е не засища :)
няма как да те засити освен ако не метнеш някой банан или пържола (примерно) с него :)
Дугия вариант е да проемеш голямо количество течности с него, така поне ще ти се издуе търбуха и известно време ще те рържи ‘сит’.
09.05.04
10:38
Нали за това са направени суроватъчните протеини - да се усвояват много бързо и да не затормозяват стомаха. Нормално след 20-ина минути се е усвоил. Може да те засити някакъв млечен или млечно яйчен протеин според мен, но за суроватка..
zasishta vnosnia protein (az pia na Musashi), samo ako si go vkaral s 300-500gr kiselo mliako.
Mnogo se otklonihte ot temata!!! Vuprosite tuk sa do kolko golqma da e dozata na den???Az li4no piq po 30 predi i 30 sled trenirovka(surovatu4en) i sam dovolen.Ne sum pil ot tezi ne6ta koito izbroihte no q kajete kak to4no da se piqt te.Image ot dosta vreme me nqma6e i se radvam 4e vijdam tvoi post :)