Каква риба хапвате и как я приготвяте?

Привет :)

Иска ми се да внеса един “рибен” ден или поне 5-6 хранения с риба за седмицата.

Някои от вас консумира ли риба като протеинов източник в режима си? Интересува ме каква, как и в какъв вид си я купува и как я приготвя (1 готвене за всички хранения за деня ми звучи най-добре)...

П.П. Ясно е, че всички ядем консерви с риба тон. Не става дума за тях.

KY

04.03.11
09:28

Бяла риба, херинга или хек на фурна ,в оребрена тава ,така че да се отделя ако има някаква мазнина. Изчистена риба разрязана по дължина се слага в оребрената тава. Като започне да “изсъхва” се поръсва с доматено пюре. След като се изпържи може да се прибави още от домата.
Другия метод е панирана с брашно и бира се овалва и се слага да се пърже с олио.

04.03.11
10:15

Аз се храня предимно с риба, почти само това ям.Хпавам по мазничника риба заради омега3, предимно ям скумрия, която приготвям на фурна, лефер на скара, толстолоп на скара, зарган на скара също е мазничък, сърдина на скара, филе пангасиус от време на време, и ципура но по рядко, че много скъпа хаха..

04.03.11
14:00

Пастърва,пангасиус,хек,сьомгова пастърва по-рядко,скумрия,риба тон консерва
консумирам ги предимно след тренировка,приготвям ги на фурна в зависимост дали е цяла риба или филе.
ако е филета ги нареждам,малко бяло вино,сол и зехтин в/у тавата за да не залепне и на 150-180 градуса печа
Ако е цяла риба я увивам в фолио и пак на същите градуси в фурната.

Мерси за отговорите.

А рибните филета замразени ли ги купувате или си ги намирате от някъде пресни?

06.03.11
11:51

Аз филета не си купувам брат щото като ги размразиш нищо не става от тях, разпадат се пълни са с вода, като ги размразиш от 500гр остава 350гр като махнеш водата трява да ги цедиш, ужас е и се разпада като ги готвиш, филе ако си зимаш само прясно ама трудно се намират пресни и са скъпи, има примерно филе от акула и филе от бял амур пресни на прилична цена около 8лв. за кг.

Аз лично ям филета (всякакви, преди наблягах на пангасиуса, но като прочетох за произхода му, почти го изключих от менюто си), защото много мразя да чиста кости и да съм под напрежение през цялото време да не глътна някоя костичка. Взимам от замразените, защото ми е по-удобно. Оставам ги да се поразмразят и ги правя на фурна с доматен сок, лук и масло. Понякога слагам и грах от консерва. Става фантастично - 1 тава (към 800-900гр.) я изяждам на 2-3 пъти :D

06.03.11
15:44

Пъстърва, лаврак и ципура във фолио със зехтин, лимонов сок, риган и сол на скара.

fire.is.my.nature

06.03.11
15:53

казано от AbSs на 06.03.11, 15:44:

Пъстърва, лаврак и ципура във фолио със зехтин, лимонов сок, риган и сол на скара.

Право в целта :P ! ;)

06.03.11
15:56

Definitely! А от известно време като се опече я обезкостявам, надробявам филето и изстисквам останалата част от лимона върху него и става убиец :D А и колко мадами съм “излъгал” с рибата на скара, ехееее :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1