04.03.11
05:13
Привет :)
Иска ми се да внеса един “рибен” ден или поне 5-6 хранения с риба за седмицата.
Някои от вас консумира ли риба като протеинов източник в режима си? Интересува ме каква, как и в какъв вид си я купува и как я приготвя (1 готвене за всички хранения за деня ми звучи най-добре)...
П.П. Ясно е, че всички ядем консерви с риба тон. Не става дума за тях.
04.03.11
09:28
Бяла риба, херинга или хек на фурна ,в оребрена тава ,така че да се отделя ако има някаква мазнина. Изчистена риба разрязана по дължина се слага в оребрената тава. Като започне да “изсъхва” се поръсва с доматено пюре. След като се изпържи може да се прибави още от домата.
Другия метод е панирана с брашно и бира се овалва и се слага да се пърже с олио.
04.03.11
10:15
Аз се храня предимно с риба, почти само това ям.Хпавам по мазничника риба заради омега3, предимно ям скумрия, която приготвям на фурна, лефер на скара, толстолоп на скара, зарган на скара също е мазничък, сърдина на скара, филе пангасиус от време на време, и ципура но по рядко, че много скъпа хаха..
Пастърва,пангасиус,хек,сьомгова пастърва по-рядко,скумрия,риба тон консерва
консумирам ги предимно след тренировка,приготвям ги на фурна в зависимост дали е цяла риба или филе.
ако е филета ги нареждам,малко бяло вино,сол и зехтин в/у тавата за да не залепне и на 150-180 градуса печа
Ако е цяла риба я увивам в фолио и пак на същите градуси в фурната.
06.03.11
01:41
Мерси за отговорите.
А рибните филета замразени ли ги купувате или си ги намирате от някъде пресни?
06.03.11
11:51
Аз филета не си купувам брат щото като ги размразиш нищо не става от тях, разпадат се пълни са с вода, като ги размразиш от 500гр остава 350гр като махнеш водата трява да ги цедиш, ужас е и се разпада като ги готвиш, филе ако си зимаш само прясно ама трудно се намират пресни и са скъпи, има примерно филе от акула и филе от бял амур пресни на прилична цена около 8лв. за кг.
06.03.11
15:42
Аз лично ям филета (всякакви, преди наблягах на пангасиуса, но като прочетох за произхода му, почти го изключих от менюто си), защото много мразя да чиста кости и да съм под напрежение през цялото време да не глътна някоя костичка. Взимам от замразените, защото ми е по-удобно. Оставам ги да се поразмразят и ги правя на фурна с доматен сок, лук и масло. Понякога слагам и грах от консерва. Става фантастично - 1 тава (към 800-900гр.) я изяждам на 2-3 пъти :D
Пъстърва, лаврак и ципура във фолио със зехтин, лимонов сок, риган и сол на скара.
06.03.11
15:53
казано от AbSs на 06.03.11, 15:44:
Пъстърва, лаврак и ципура във фолио със зехтин, лимонов сок, риган и сол на скара.
Право в целта :P ! ;)