Протеинче

06.03.11
15:00

Здравейте :) един приятел ме помоли да пусна темата,понеже не ги разбирам...става въпрос за протеин иска да качва маса вече около месец ходи на зала и иска да си вземе някакъв...предложете някакви, които сте опитали и е имало ефект: той е на 16, 180 sm , 72-3 kg. За протеин е отделил около 50-60-70лв..

P&

06.03.11
15:02

1.Рано му е за добавки. Вмомента ще расте като гъба и то доста дълго. Просто да се храни и да тренира добре - друго не му трябва.
2.И да вземе протеин, ползата от него няма да е никаква. Кажи му да не очаква да качи маса от него. Особено без да си е оправил храненето.

GU

06.03.11
15:03

абе ей момчета тренирайте и яжте!

06.03.11
15:55

И все пак ако държи да си вземе протеин за мен минимума е прием на суроватъчен протеине веднага след тренировка. Ето няколко марки :Optimum Nutrition, Gaspari, NOW, Syntrax. Няма голяма разлика - протеина си е протеин.

06.03.11
19:45

Ако прави 100 гр. белтък от хранене, да вземе един протеин. Не виждам какво значи рано ти е за протеин, т’ва не е азотен буустър, а храна.

казано от korpusito на 06.03.11, 19:45:

Ако прави 100 гр. белтък от хранене, да вземе един протеин. Не виждам какво значи рано ти е за протеин, т’ва не е азотен буустър, а храна.

Рано означава : на тази възраст си расте бързо и без него.
Хранителните добавки не са заместители на разнообразното хранене!
тренирай , яж , спи ... повтори ;)

HE

06.03.11
20:41

Идеята на това “малък е” е да се научи да се храни без да разчита на добавки. Или иначе казано да си оправи храненето първо ;)

06.03.11
20:53

казано от head_hunter на 06.03.11, 20:41:

Идеята на това “малък е” е да се научи да се храни без да разчита на добавки. Или иначе казано да си оправи храненето първо ;)

И ако все пак твърдо иска да си вземе протеин на всяка цена, то да не си купува, а да си оправи храненето! :D

07.03.11
11:03

И все пак той е твърдо решен да си вземе протеин... :D :D

...и все пак му обясни - протеинът, който ще си купи, категорично не е факторът, който ще определи колко и каква маса ще качи.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.11 11:34.

07.03.11
11:32

Аз съм оптимист в живота и приемам, че вече има изграден режим :D Просто иска протеин за сутрин и след тренировка :D
Вариант 2 : летен билдър иска да ускори качването на гърди и бицепс :D

казано от korpusito на 07.03.11, 11:32:

Аз съм оптимист в живота и приемам, че вече има изграден режим :D Просто иска протеин за сутрин и след тренировка :D

Абе то и аз съм оптимист by default, но все пак говорим за човек с 1 месец спортен стаж... знам ли.

казано от korpusito на 07.03.11, 11:32:

Вариант 2 : летен билдър иска да ускори качването на гърди и бицепс :D

Хайде де, ама като ще помагаш, кажи цялата тайна - за да качи в гърдите и бицепса с този протеин, трябва да го пие точно 8 минути след ставане и точно 24 минути след тренировка. Ако закъснее или подрани за тези моменти, ще качва маса на предмишниците и прасците... :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.11 11:40.

07.03.11
11:39

казано от KuTeHcKu на 07.03.11, 11:03:

Добре де, решението е просто - забрани му! :D
Виж, пари на вятъра ще са. Никога не съм мислил, че мога да го предложа, но има едно нещо като протеин и се продава в едни складове - ПИККО му викат: 50% белтък, останалото е копита и рога - този вариант е евтин и поне няма да го набута, но ще е за сметка на здравето :D
Ако пък искаш да го откажеш - кажи му, че месечно трябва да си купува по 2 кутии Syntrax Nectar (на повечето хора такаим се отразява) - това е едно от най-доброто на пазара от много време. Написал си, че е готов да отдели 50-60-70лв, е вмества се ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.11 11:41.

HE

07.03.11
11:52

казано от KuTeHcKu на 07.03.11, 11:03:

Ми да взима тогава. Каквото и да вземе ефекта е същия :D
Залагам, че следващия въпрос ще е за монохидрат за 20 лв. ;)

07.03.11
12:03

Към варианта на Стоянчо добавям Хидроуей малката опаковка :D Ако и това не го спре, заслужава си протеина момчето :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1