Спукана вена, или нещо подобно

30.11.06
17:59

Дарявах кръв и след 1 ден ми се появи около мястото откъдето ми взеха кръв голями лилаво петно...мисля, че са ми спукали вена или нещо такова, кожата ми пожълтя и като си разпъвам ръката в лакетя ме боли, та се чуда дали ще мога да тренирам... :roll:

П.с. Хуу де 28 човека са видяли темата, да бяхте ме напсували, по-приятно щеше да ми стане... :lol:

30.11.06
20:36

Моя съвет иди на лекар да провериш дали всичко е наред да не е пукната, почини 1-2 дни доколкото зарастне да не стане някоя беля в залата като вдигаш за раце и почваи пак :)

Не съм сигурен, че може нещо да ти стане но все пак избягвай докато зарасне.

30.11.06
22:07

Аз дарих кръв миналия четвъртък т.е. утре ще станат 8 дни...петното все още си седи, но е започнало да избледнява и да се свива(изчезва)

Мене ако питаш няма нищо ненормално... все пак са ти вземали кръв. Ще имаш лека болка като сгъваш и разгъваш и промяна в цвета на мястото. Може малко още да изчакаш, но ако си такъв мераклия питай GP-то и готово.

30.11.06
22:38

[quote author=“manson”]Мене ако питаш няма нищо ненормално... все пак са ти вземали кръв. Ще имаш лека болка като сгъваш и разгъваш и промяна в цвета на мястото. Може малко още да изчакаш, но ако си такъв мераклия питай GP-то и готово.

Мисля от понеделник да съм редовен, че много отсъствия ми се събраха.  :x :lol:

01.12.06
11:57

Извинявай, че чак сега, ама се надявам да съм ти от някаква полза, поне с информация. Щом е така посиняло имаш кръвоизлив - или спукана вена, или не е притисната достатъчно дълго след пункцията (вена трябва да се притиска силно поне 5 минути, даже по-добре 10). Много добре си направил, че не си трениран, че може да стане много лошо ако се пръсне вената. Изчакай докато мине болката, цветното петно ще стои доста време (докато организма “се сети” да разкара ненужната изтекла кръв от там).
За седмица до 10 дни би трябвало да си ок.

01.12.06
18:32

[quote author=“marzipan”]Извинявай, че чак сега, ама се надявам да съм ти от някаква полза, поне с информация. Щом е така посиняло имаш кръвоизлив - или спукана вена, или не е притисната достатъчно дълго след пункцията (вена трябва да се притиска силно поне 5 минути, даже по-добре 10). Много добре си направил, че не си трениран, че може да стане много лошо ако се пръсне вената. Изчакай докато мине болката, цветното петно ще стои доста време (докато организма “се сети” да разкара ненужната изтекла кръв от там).
За седмица до 10 дни би трябвало да си ок.

Мерси за информацията, вече си знам грешката, не съм претискал достатъчно дълго време.

01.03.09
15:00

И все пак какво правим оттук нататък.При мен се получи същото - ходих да ми правят профилактични изследвания на кръвта вчера и днес се събуждам със отток на мястото.”Любезната” сестра повече я интересуваше да ми прибере двата лева отколкото да ми каже да притискам силно - сложи ми една лепенка и ме изпрати.

Та сега си правя компреси с риванол,но това,което ме вълнува понеже утре ми е ден за тренировка дали мога да тренирам или ако не колко време трябва да се въздържам.Страх ме е да питам GP-то,че ще ми каже сигурно 1 седмица да почивам ..

01.03.09
16:03

От какво те е страх повече - да почиваш 1 седмица или да си докараш проблеми? Прочел си предишните мнения, така че мисля, че по-скоро търсиш някой, който да ти каже “споко, тренирай си, нищо няма да ти стане”. Седмица до 10 дни почивка направи.

Нищо ви няма. Ве съвсем като децата почнахте. Проболи са ти вената, нормално е да имаш малко вътрешен кръвоизлив и да те боли.
Ако до две седмици не ти мине, вече ше почваме да се притесняваме да не би ризата ти да пуска :)
Компреси, глупости... Братче, ако за всяко изследване на кръвта си на компреси....

По принцип вената е много гъвкава гладка мускулатура.
Прободена и без да е зарастнала тя има функция сама да притисне отвора(който не е бог знае колко голям от иглата).
Във всеки случай ако се притесняваш, недей да тренираш. Също и ако сериозно те боли и кръвоизлива е сериозен. Рискуваш да направиш нов кръвоизлив оттам. Да се “пукне” вената е много слабо вероятно.
По - скоро пази мястото от удар.

MA

01.03.09
17:24

Нищо ти няма бе пич, като ти е боднала вената я е пукнала, получил си малък подкожен кръвоизлив. Ще оживееш.
Боли те защото имаш кръвонасядане, ще се разнесе и ще се оправиш.
ДЗВЕР - Може “петното” да не изчезне толкова бързо, но хич няма място за притеснение.
Спри да тренираш за 1-2 дни да се разнесе леко и продължавай.

04.03.09
15:35

Консултирах се с личния и ми даде някакво мазило с което по-бързо ще се разнесе и каза да не си натоварвам ръката докато не отмине.

Междудругото беше бая петно горе долу 70% от ръката между китката и лакъта.Друг допълнителен фактор може би е,че използвах момента,че бях гладувал цяла сутрин и вечерта преди това и като излязох от лабораторията пих No-Explode - а при мен тоя препарат определено работи ;)

Та сега мисля да почивам - вече 5-ти ден след теста още имам петно,но доста поизбледня,но пък болка има дори и при докосване на мястото където ми заби иглата сестрата.Май поне още толкова ще трябва да почивам за съжаление :(

Аз имам същия проблем.Преди 1 седмица ми вземаха кръв и на другия ден нямах нищо,само болка. След 2 дни обаче предмишницата ми стана синя,зелана,лилава и каква ли не..и така до ден днешен. При докосване има болка и почти не избледнява. Спрял съм си фитнеса и натоварването на ръката,но няма напрадък. Днес мисля да ида до залата,но малко се притеснявам..

Лятото ми се наложи да ми взимат кръв.Притисках хубаво десетина минути и след около час тренирах “ръце” в залата,без никакви проблеми и посинявания.Явно решението на целия проблем е в притискането .

По-здрави !

07.03.11
22:26

Пичове, като чета коментарите тук си помислих, че е форум за манекенки:)))) Ако се касае само за подкожен кръвоизлив след пункция на вена / който ще отмине най-рано след 10-14 дни/ спокойно можете да си тренирате още на следващия ден. Ако пък има и хематом/ кръвоизлив при който кръв е попаднала между различни структури на предмишницата итн. / ще е необходимо по-дълго време да изчезне напълно, но въпреки всичко след 5-6 дни може да се тренира . Компресите с риванол с нищо не помагат / в най-добрия случай ще изпоцапаш с жълта боя всичко което се докосне до този компрес/. Ако изобщо има нужда от някакъв компрес за да отмине по-бързо голям хематом, то това са компреси от смес, в която участват равни части вода и 70% спирт/ тези компреси могат да се поставят след  като минат  48 часа  от образуването на  хематома/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1