Трениране - имунитет

АЧ

06.03.11
19:50

Дали като се тренира, имунитета на човек става по-здрав и добър ?

06.03.11
20:44

Да, стига да не претренираш, да почиваш добре и да се храниш нормално. Аз боледувах почти всеки месец, но откакто спортувам редовно (2 години и няколко месеца) се разболявам веднъж годишно и ми минава много по-бързо.

Мнението беше редактирано от Anthony на 06.03.11 20:45.

06.03.11
20:55

За имунитета наскоро доказаха, че страшно много влияе собственото възприемане. Ако мислиш, че си здрав и имаш добър имунитет това реално те прави по-устойчив. Отделно всичко в организма като работи нормално + от време на време прогресиращо натоварване + добро и разнообразно хранене със сигурност създава и обективни причини имунитета да е на добро ниво и още бещо... аминокиселините + суроватъчния протеин имат също доказан ефект.
ако не се лъжа ти май тренираш на открито, което също според мен има закаляващ ефект. Миналата година докато тичах навън изобщо не се разболях цяла зима...

Мнението беше редактирано от entwickler на 06.03.11 20:57.

Тренировките с тежести стимулират организма да произвежда повече ендорфини, а те от своя страна засилват много имунната система.
За да имаш здрава имунна система е важна и храната. Трябва да хапваш достатъчно мазнини (без трансмазнини) и протеин.
Също добре влияе примането на витаминн Ц и Цинк като хранителна добавка.

07.03.11
10:36

И аз цяла зима не слязох от колелото и не се разболях. Напук на всички твърдения, че “настивам”.

07.03.11
11:08

казано от Anelia на 07.03.11, 10:36:

И аз цяла зима не слязох от колелото и не се разболях. Напук на всички твърдения, че “настивам”.

Ами то настинката е вирус. от студа най-много да се схванеш и от стреса малко да ти падне имунната система. Но точно колелото и при мен влияе много добре.
Да не говорим че основната причина да има “настинки” и  грип през зимата е следното нещо: хората се събират по много на закрито! Това е причина номер 1.

07.03.11
14:40

Как успявате да карате колело без да ви прегазят или да се омърляте като свине? Много ми се иска да ходя на работа с колело, но не виждам как ще стане.
А хората, освен че се събират на закрито по време на грипни епидемии, са абсолютно безотговорни към другите. Колко болни си слагат маска когато са в транспорта или на работа? И най-добрата имунна система може да се поддаде на вирус, но спортът определено помага много за здравето.

Мнението беше редактирано от Anthony на 07.03.11 14:41.

07.03.11
17:40

Anthony, като цяло важно е желанието. Да, вярно, че доскоро ми се налагаше само да карам по безопасни пътеки, където няма коли, но дори и сега с колите пак си го карам колелото. Имам си едно тънко яке за цапане и една раница. Inis е по-редовно с колело и може да сподели повече опит.

09.03.11
19:22

Когато е кално и мокро и аз имам едно тънко яке и един шушляков панталон за отгоре. Като пристигна на работа, просто ги изхлузвам. Далеч по-приятно е от чакането и пътуването с обществен транспорт, а по-евтино от автомобила. Да не говорим за задръстванията. Наистина неудобството къде да си оставиш колелото е голямо. Аз избягвам да я оставям там, където нямам визуален контакт с нея (ако се питате, колелото ми е жена ;) ) Друг кофти момент е ако караш зад някой димящ автомобил или камион. Много по-нездравословно е отколкото да се возиш в автобус с бацили. Но заради това трябва да си избираме по-ненатоварени пътища. Тук има една тема за софиянци и удобни маршрути, които могат да се ползват от колоездачи.
И да, знам че “настинките” са вируси, заради това ги сложих и в кавички. Все още хората вярват, че ако излезеш навън и веднага “настиваш”, а ако седиш в помещение с кихащи и кашлящи, опасност няма, защото си на топло. Нека си вярват...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1