07.03.11
22:02
Някакви отзиви за hydro whey на Optimum ако го е ползвал някой и ако имате по-добри впечатления от някой друг протеин. Мисля да го взимам заедно със декстроза. И също да питам как трябва да се приемат, понеже четох, че трябва да си приемат първо прости въглехидрати ( в случай декстрозата ), за да се повиши нивото на инсулина и чак след 15мин. протеина, за да се усвои по-добре или може направо заедно.
и подходящ ли е за този режим. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51360
Темата беше редактирана от Think Big на 07.03.11 22:03.
Хидро само веднъж си взех малка опаковка. Не мога да се оплача от възстановяването, но не мога да кажа и че усетих някаква разлика от Нектар/изолат на Нау. При всички положения е една от най-добрите пудри на хартия :)
07.03.11
22:15
За приема мисля, че правилно си ги разбрал нещата.
1. За Platinum HydroWhey мога да кажа само хубави неща. До момента съм изпил 5 или 6 кутии (от по 1,59 кг.). Дори днес си купих една кутия от магазина на sila.bg на Раковски, където все още има намаление от 35% и една кутия излиза 107 лв. Преди пиех Syntrax NECTAR Whey Isolate, от който също съм много доволен. HydroWhey се разтваря лесно и бързо във вода, вкуса му е добър (аз обаче съм пил само ванилия) и не получавам никакво подуване на корема или газове. Освен това е обогатен с BCAA в свободна форма и храносмилателни ензими.
2. След тренировка няма смисъл да пиеш декстроза и HydroWhey отделно. Смесвай ги и ги пий заедно.
3. Сутрин, веднага след ставане или през деня в не-тренировъчен ден няма смисъл да смесваш HydroWhey с декстроза. Той се усвоява достатъчно бързо когато се приема самостоятелно.
4. За приготвяне на след-тренировъчен шейк можеш да ползваш следното просто правило: 0,5 гр. протеин на килограм тегло и 1 гр. декстроза на килограм тегло (ако качваш и 0,5 гр. ако чистиш). Разтваряш ги във вода и пиеш. Ако искаш можеш да добавиш четвърт чаена лъжичка сол. Солта ускорява усвояването на декстрозата (свързано е с осмотичното налягане).
Аз правя следното:
- Разтварям 52 гр. Platinum HydroWhey, 40 гр. декстроза, 40 гр. малтодекстрин (Now Carbo Gain) и четвърт чаена лъжичка сол в 900 милилитра вода, така че получената смес да е общо 1 литър. След това разделям получената смес на две половини от по половин литър всяка.
- Веднага след тренировка разтварям в едната половина 5 грама креатин монохидрат (1 чаена лъжичка) и я изпивам бързо, за няколко минути.
- Изчаквам 15 минути за да се усвои първата половина.
- Взимам 10 грама глутамин и 1 грам витамин C (като антиоксидант).
- Изпивам останалата половина от шейка като отпивам бавно, глътка по глътка в рамките на 20 минути. Обикновено гледам часовника и на всяка минута отпивам по една малка глътка.
Така изпивам целия шейк в рамките на 35-40 минути след тренировка.
08.03.11
11:58
Аз смятам, че първо трябва да изпиеш 0.8 гр декстроза на телесен килограм (примерно ако си 80 килограма 0.8х80=64 грама декстроза)а 15 минути след това да си изпиеш протеин, тъй като рискуваш да бъде усвоен от организма за енергия, която си изгорил по време на тренировката. Около 40 минути след шейка може да започнеш с твърдата храна.
Мнението беше редактирано от summer_jam на 08.03.11 11:59.
Няма да се усвои като енергия , защото неговите тренировки 100 процента не са толкова интензивни , че да изчерпят всичкия гликогенов запас , особено при едно добро предтренировъчно хранене, така че и да ги пие заедно няма проблем :)
Мнението беше редактирано от hardrlz на 08.03.11 15:52.
благодаря много, а също да попитам мога ли да не го приемам в нетренировъчните дни, а да го заместя с храна ? Примерно към храненето в 21:30 да добавя 3 яйца и трябва ли да приемам допълнителни въглехидрати от храната в нетренировъчните дни, когато не пия декстроза
1.Закуска 9:00
150гр Mакарони + 100гр доматен сос + 50гр сирене
2.11:00 Ядки 100 грама
3.Обяд 12:30
200гр Картофи + 150гр Месо (пилешко най-често)
4.Пред тренировъчно хранене 4:00
Омлет 3 яйца + 100(несварен грамаж) ориз
Тренировка 20:00
5.Веднага след тренировка 21:00
Протеин суроватка 30гр + декстроза 30гр
6.Вечеря 21:30
150гр Пилешко/риба + 100 грама ориз (несварен)
7.1 час преди лягане 23:00
Мляко 400гр + 200 Извара