08.03.11
15:28
Здравеите преди месец исках да си поръчам няколко неща от BODYBUILDING.COM.Обаче те ми казаха че неможе да платя с виза или мастеркард а само с WesternUnion.И така отидох до WesternUnion и там ми казаха че тъй като моята поръчка е за 122 долара (с доставка) тряба да платя още 22$ за превод!И така дотук станаха 144$,обаче човека ми обясни че трябвало да плащам отделно мито и ддс към поръчката въпроса ми е ТОВА ВЯРНО ЛИ Е С МИТОТО И ДДС -ТО ! Ако някои е поръчвал добавки от този сайт моля за съдеиствие. Благодаря предварително !
Има цяла тема за поръчки от USA.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41800/P720
08.03.11
16:03
Да четох един час от тази тема там никои не спомена за ддс и мито!А всички казват колко са доволни от ниските цени никои не споменава дали е плащал нешто повече освен продукта и доставката( двама -трима казват че са платили 4 лв на митницата и толкоз)
08.03.11
16:13
На последните страници доста се говори за мито и ДДС. В общи линии вероятността да ти бъде задържана пратката на митница е почти 100%...
08.03.11
16:16
ако си в малък град стоте процента стават 20 !! От опит го казвам. Доста неща са ми задържали в София, и нищо в по-малки градове! Дори и след като намалиха сумата на 30лв за подлежащите на митнически контрол доставки
За всяка стока пристигаща извън ЕС, на обявена стойност над 15 долара, се дължат необходимите митни сборове, както и 20% ДДС. Митото и ДДС-то се начисляват и върху цената на транспорта. Може да се уговориш с продавача да напише във фактурата стойност под 15 долара и тогава няма да плащаш нищо. А това безумие с Western Union аз не бих си го причинил за нищо на света. Прилича на отявлена измама. Не мога да си представя, че не приемат кредитни карти или PayPal. През Western Union нямаш абсолютно никаква защита и може да не получиш нищо.
Мнението беше редактирано от Anthony на 08.03.11 16:18.
08.03.11
16:19
казано от Anthony на 08.03.11, 16:16:
За всяка стока пристигаща извън ЕС, на обявена стойност над 15 долара, се дължат необходимите митни сборове, както и 20% ДДС. Митото и ДДС-то се начисляват и върху цената на транспорта. Може да се уговориш с продавача да напише във фактурата стойност под 15 долара и тогава няма да плащаш нищо. А това безумие с Western Union аз не бих си го причинил за нищо на света. Прилича на отявлена измама. Не мога да си представя, че не приемат кредитни карти или PayPal. През Western Union нямаш абсолютно никаква защита и може да не получиш нищо.
Те ги приемат картите (или поне преди година го правеха) и paypal-а и после получаваш email че си едва лине престъпник. Аз доста им писах като целта ми е да ни изкарат от списъка на рисковите дестинации, но явно не са достигнали дотам bb.com
Не мога да разбера какъв е зора да се поръчва от тоя изтрещял сайт с хиляда проблеми.
Мнението беше редактирано от korpusito на 08.03.11 16:33.
В какъв смисъл си престъпник? Това може да стане само ако няма покритие картата ти, а през PayPal е невъзможно. Не мога да разбера какво им пречи да ти вземат парите? Лудост е да даваш толкова пари за трансфер на Western Union и същевременно да загубиш защитата си при изгубена, недоставена или неизпратена пратка. Аз не бих го направил. Не мога да си представя колко по-изгодна трябва да е тази цена.
08.03.11
16:47
netrition, orbitnutrition не правят проблем с картата, и на мен първия ми опит за поръчка от щатите беше от бб.ком, искаха да им удостоверявам по 1004 начина, че не съм престъпник и направих поръчката от нетришън. Тогава обаче от бб.ком си ми взеха парите и едва след това ми писаха, така че чаках 2 месеца да ми бъдат възстановени парите. Сега поне този проблем го няма очевидно.
Не знам в малките градове колко е процента, аз за София не съм поръчвал и въпреки това едната ми поръчка бе спряна, другата - не. От началото на годината обаче почти не съм чул за минала гратис поръчка. За мен не си струва вече поръчване от щатите, освен ако някой не ти носи нещо... чакаш в най-добрия случай 2-4 седмици, а и като си платиш ДДС-то и разликата в цената не си струва...
Ти остави ДДС-то, ама самия ад по митниците е голямата гадост. Цял един ден ще си затриеш. ЕОРИ номер, после митническа декларация (за нея също ще те изръсят едно 15-20 лв.) и висене по гишетата като гламав. Ако пратката е под 150 долара, тогава е малко по-лесно, защото не ти искат декларация, а само плащаш ддс-то.
08.03.11
18:29
казано от Anthony на 08.03.11, 16:53:
Ти остави ДДС-то, ама самия ад по митниците е голямата гадост. Цял един ден ще си затриеш. ЕОРИ номер, после митническа декларация (за нея също ще те изръсят едно 15-20 лв.) и висене по гишетата като гламав. Ако пратката е под 150 долара, тогава е малко по-лесно, защото не ти искат декларация, а само плащаш ддс-то.
Мисля, че сумата е 150 ЕВРО до която само ДДС се дължи.
08.03.11
19:43
Ясно общо взето няма голяма хава от тази работа след като платя ддс-то и и др. такси цената ще стане повече от бг!
Да се нaдяваме че и качеството ще е същото като в USA!
09.03.11
15:40
Май още не сте разбрали, че iherb e сайтът!
- тънки цени
- лесно плащане
- рядко минават през митница
- евтина и бърза доставка
- голямо разнообразие от продукти
Какво повече ви трябва?
Дори в момента има промоция и пратките от $40 до $80 и тежащи под 1.3 кг. са с безплатна доставка до България, а и може да ползваш и още $5 отстъпка ако въведеш кода за намаление, който е в подписа ми.
09.03.11
15:56
Freelancer, нещо ми се запънаха с верифицирането на картата. Сега ги чакам - пращах им сканирани документи. Май ebay е по-лесен в това отношение?
За рядкото минаване през митница не бих се съгласил, но други неща са си баш така.
09.03.11
16:46
казано от entwickler на 09.03.11, 15:56:
Freelancer, нещо ми се запънаха с верифицирането на картата. Сега ги чакам - пращах им сканирани документи. Май ebay е по-лесен в това отношение?
Да не си дал адрес за доставка , който е различен от този, който е посочен при регистрация на картата?
На мен не са ми искали да верифицирам нищо, може би нещо подозрително са видяли.
09.03.11
16:52
Сигурно е това :). Нищо де - ще се разберем :)