бягане бягане ?

09.03.11
07:37

Тренирал съм 4 месеца с прекъсвания ! И сега от началото на януари тренирам редовно 1,71 см съм висок но тежа 80 кг и искам да свалям малко ще почна да бягам но не искам да оставя фитнеса и реших така понеделник -фитнес ,вторник-бягане,сряда-фитнес, четвъртък-бягане , петък- фитнес ,събота и неделя почивка . И мисля да си взема някакъв Л-карнитин ако свалям поне 10 кг. мисля че ще е добре .

Ще получиш голям разход на енергия, но ако не обърнеш внимание и на храненето си резултатите може да са незадоволителни. :)

09.03.11
12:43

колкото  мога ям качествена храна

09.03.11
13:42

Трябва да ядеш не колкото можеш а колкото трябва. Защото при тичането се свалят много бързо килограми, и ако не се храниш правилно ще свалиш повече от доволно количество мускул, като резултата ще е смях в залата ;)

АЧ

09.03.11
16:42

И аз искам да качвам кг, но ще тичам 2-3 пъти в седмицата за тонус максимум по 30 мин. Надявам се, че няма да ми е голям проблем. Не спазвам диета. Ям каквото има на масата. Трудно качвам кг. С бърз метаболизъм съм.

Мнението на Иван е правилно, а аз имах в предвид, че трябва да си изчислиш калорийния баланс и да изравняваш калориите, които поемаш с храната с него. Така от големия енергоразход през седмицата ще си в отрицателен калориен баланс и ще сваляш килограми бавно, но качествено (т.е. само мазнини, без мускул).
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1G56k9kRT

казано от achkos на 09.03.11, 16:42:

И аз искам да качвам кг, но ще тичам 2-3 пъти в седмицата за тонус максимум по 30 мин. Надявам се, че няма да ми е голям проблем. Не спазвам диета. Ям каквото има на масата. Трудно качвам кг. С бърз метаболизъм съм.

Щом искаш да качваш и да тичаш 3 пъти в седмица ще ти трябва още храна. Тичането ще хаби калории, които ще трябват за градеж на мускул и ще трябва да си ги възвръщаш.

АЧ

09.03.11
17:02

Да знам, но един приятел ми каза, че най-добре в моя случай е да правя спринтове. Тоест ще си топя каквото имам мазно, но ще качвам и кг по краката и ще изчистя корема и ще е по-релефен. А и спринтьприте имат хубави,релефни тела. Надявам се, че няма да имам проблем със спринтовете. 2-3 пъти в седмицата ще ми е добре :)

Според мен това не подобрява нещата. За мен това, че ще изразходваш калории за тичане (кардио), независимо дали е джогинг или спринтове означава, че ако държиш да качваш маса ще трябва да ядеш допълнително. Можеш да си позволиш да паднеш най-много до твоя КБ, но не по-малко. А за спринтьорите е дълъг разговора защо са толкова релефни. Те и в зала блъскат яко, отделно и тренировки за спринтовете...те не тичат по 20-30мин. на ден, а доста повече, като с това топят адски много мазнини. Но пък и хапват много, защото интервалното кардио (спринтовете) са адски енергоемки. Все пак ако греша, нека някой да ме поправи. Не съм на 100% убеден в тезата си :P

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.03.11 17:14.

АЧ

09.03.11
17:21

Аз не спазвам хранителен режим, каквото има на масата това ям и когато ми се яде. :) Разбира се, че след такива трен ще ям по повечко :)

09.03.11
17:36

Като казах ям колкото мога качествена храна имах предвид че ям каквото трябва и колкото трябва : )))

казано от Jack Daniels на 09.03.11, 17:36:

Като казах ям колкото мога качествена храна имах предвид че ям каквото трябва и колкото трябва : )))

Щом ядеш каквото трябва и колкото трябва си ок ;)

АЧ

09.03.11
20:48

казано от Jack Daniels на 09.03.11, 17:36:

Какво ядеш ? Питам, защото ми стана интересно :)

09.03.11
22:44

първо да ти кажа кое не ям вафли , чипсове ,пуканки , разни луканкови салами и други .Ям месо , риба , картофи,яйца просто казано много неща ..

казано от Jack Daniels на 09.03.11, 22:44:

първо да ти кажа кое не ям вафли , чипсове ,пуканки , разни луканкови салами и други .Ям месо , риба , картофи,яйца просто казано много неща ..

Аз имам и левове, и долари, и евро... Но нямам яхти, бентлита и т.н.
Ти си като мен: ядеш яйца, картофи...но това не значи, че си 5% мазнини и вените ти могат да служат за часа по анатомия и физиология.
Всъщност критерият дали ядеш правилно е ясен - ако имаш ефекта, който търсиш, то значи ядеш правилно. Всичко останало са празни приказки.

10.03.11
00:07

Да питам и аз нещо че сетхи сега.. Значи мисля да бягам почти всеки ден след тренировка по около 10-20 минути крос и после 10-тина спринта по 100 метра... както и да е това де :D Въпроса ми е дали след силовата тренировка да ръфна нещо дребно преди бягането ? или да изчакам да приключа с бягането и чак тогава да хапна ?
Тренировката като ми е примерно 1 час и после още 30 минути бягане ми става доста изтощено положението и усещам че ми се топи мускул... Другия варинат е след силовата да си хапна банана.. после едни яйца и когато ми олекне след около час да бягам ? тоест като втора тренировка час и нещо след първата ? така добре ли е или всичко на едно е по добре ?

10.03.11
07:27

Аз бях чул че след силова тренировка поне 8 часа трябвало да се почива най малко .

10.03.11
07:29

ORANJE искаш да кажеш че ако свалям като почна да бягам значи ям качествена храна ?

Иска да каже, че всичко зависи и това, че казваш, че се храниш правилно, не гарантира непременно, че е така. Това, което определя дали се храниш сравнително правилно са резултатите, които получаваш от тренировките си :) А за 8 часа почивка след тренировка - всичко зависи от целите. Можеш да правиш кардио веднага след тренировка с цел по-голямо горене на мазнини поради изчерпания гликоген, можеш и да направиш почивка от 3-4 часа, за да излезне тялото от катаболен режим...можеш сутрин на гладно, сутрин, когато си ял...вариати бол...важна е целта :)

казано от Jack Daniels на 10.03.11, 07:29:

ORANJE искаш да кажеш че ако свалям като почна да бягам значи ям качествена храна ?

Искам да кажа, че храненето ти е правилно, ако постигаш какъвто и ефект искаш с тялото си. А не защото има качествена храна. Това ми е примерът с парите - всички имаме по някой лев, но не сме богати всички.
Т.е. два души могат да си делят яйцата, месото, картофите, но единият да е с перфектно тяло, а другият всяка седмица да получава нова покана от Мишлен да им стане рекламното човече. Всичко вече опира и по колко от храната, по кое време и т.н.
А това, че си чул да има 8 часа почивка...всички ние чуваме различни неща. Но без да ги вземем защо са казани и т.н., можем да си направим грешни изводи. Например рок-звезда решава да качи 10кг мускули и чува, че креатинът помага. Купува си голяма разфасофка и всеки ден си прави по няколко магистрали...

казано от Manigga на 10.03.11, 00:07:

Да питам и аз нещо че сетхи сега.. Значи мисля да бягам почти всеки ден след тренировка по около 10-20 минути крос и после 10-тина спринта по 100 метра... както и да е това де :D Въпроса ми е дали след силовата тренировка да ръфна нещо дребно преди бягането ? или да изчакам да приключа с бягането и чак тогава да хапна ?
Тренировката като ми е примерно 1 час и после още 30 минути бягане ми става доста изтощено положението и усещам че ми се топи мускул... Другия варинат е след силовата да си хапна банана.. после едни яйца и когато ми олекне след около час да бягам ? тоест като втора тренировка час и нещо след първата ? така добре ли е или всичко на едно е по добре ?

Зависи какво целиш. Ако целиш качване на маса, то почивката след тежката 60 минутна тренировка е задължителна. Ако целиш отслабване, то ще трябва да намалиш тренировката до 40-45мин. и можеш да добавиш 10-15мин. кардио. Можеш да пиеш протеин точно след тренировката и да изчакаш 30мин. и тогава да тичаш, но ако искаш да ядеш твърда храна, то ще ти трябва доста повече време докато започне да се смила и да навлизат нутриентите в кръвта.

АЧ

10.03.11
09:07

Другия начин е да правиш тичането в друг ден, в който нямаш силова трен. Аз така ще процедирам.

10.03.11
13:30

Един ден силова тренировка  1 час друг ден 1 час бягане и 8-9 часа сън това е при мен .

Мнението беше редактирано от Jack Daniels на 10.03.11 13:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1