Храносмилателни ензими, Витамини и Рибено масло

09.03.11
19:54

Здравейте.Аз съм на 14 години, тренирам от 7 месеца и спазвам доста добър режим, също съм и постоянен(може да хвърлите око на дневника ми).До сега пия само витамини Now Daily Vits, които ми свършват и ще купувам нови, смятам да са същите.Реших обаче, този път да добавя и храносмилателни ензими Now Super Enzymes, а също и рибено масло, което също реших да е Now(за съжаление е на капсули, но това предполагам не е проблем).Излиза ми общо 52 лева, което е горе-долу приемливо за мен.Та молбата ми е, да хвърлите едно око на приемът им.

Витамините: сутрин 1 доза
Рибено масло:1 драже сутрин, обед и вечер.За жалост нямам възможност по 2 дражета, макар и да са евтини този тип добавки, аз си правя сметката, тъй като трябва да ми стигнат за 3 месеца, апък и съм малак и смятам, че тази доза е достатъчна
Храносмилателни ензими:1 доза сутрин, обед и вечер.Ще ги пия по 3 пъти, макар и храненията ми дневно да са 5, мисля че е напълно достатъчно

Като прием всичко е ок, но не съм сигурен дали честия и постоянен прием на ензими няма да наруши нормалната функция на тялото за произвеждането им. Нали се сещаш...когато заместваш определена функция на организма, той става мързелив и произвежда все по-малко. Като при стероидите и “мъжеството” :) Може и да не е така, аз също съм се интересувал от този въпрос, но така и не намерих точен отговор. Дано в тази тема да го намеря :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.03.11 07:51.

10.03.11
10:30

не мисля, че ще намалее собственото производство - ензимите и хормоните се произвеждат по различен начин (образно казано), но не мисля, че на 14г е необходим допълнителен прием, освен ако няма направени изследвания - с каква цел смяташ да ги пиеш?

10.03.11
16:34

+1 ензимите може да ги преосмислиш ;)
аз ползвам от тези на NOW , не почече от 2 на ден и то само когато съм увеличил драстично хранителния прием .
Паричките за ензими ,може да спестиш за друго

Евала , за постоянството ... аз на 14 като се сетя какъв бях безумец :D :D

10.03.11
16:46

Нищо лошо няма да си помага с някой ензим при по-обилните хранения.

10.03.11
16:51

казано от korpusito на 10.03.11, 16:46:

Нищо лошо няма да си помага с някой ензим при по-обилните хранения.

Ако няма някакъв конкретен признак за лошо храносмилане е напълно безмислено да се взимат ензими.

10.03.11
17:02

Какви ензими бе момче? Аз на твоята възраст хапвах по 12 филии с масло и мед/захар, след което се изстрелвах към площадката със силно положение! Ама, то тогава беше анти-конти...

10.03.11
17:09

Радвам се за включването.Еми просто така реших, тъй като поглъщам доста обилни количества пилешко и ориз дневно, та за всеки случай да се подсигуря.Аз съм на мнение, че всичко се усвоява, а не се изхвърля от организма.Просто по-големите количества се усвояват по-бавно, а по-малките по-бързо.Както споменахте, явно ще по-удачно да махна ензимите.Благодаря на всички отзовали се, темата може да се закрие :).

Пфу...бързо се приключи темата...надявах се да открия отговор на моя въпрос измежду мненията, но уви само мнението на FRANKO се появи. :)

10.03.11
22:21

казано от ProXxX на 10.03.11, 17:27:

Пфу...бързо се приключи темата...надявах се да открия отговор на моя въпрос измежду мненията, но уви само мнението на FRANKO се появи. :)

Ох вярно...Нека да направим леко отклонение тогава и да разберем отговорът и на твоя въпрос, надявам се

VEGATA: Всеки с възможностите и приоритетите си ;)

10.03.11
23:45

Рибеното масло сърдечно ти го препоръчвам :) От ензими не мися, че имаш особена нужда, да не кажа никаква. Витамините са ти ОК, недей минава на по-силните формули!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1