Проблемна кожа

Здравейте, като цяло съм здрав, не съм от често боледуващите и нямам никакви здравни проблеми, само кожата на лицето ми е проблем.Решил съм да потърся причината отвътре.Смятам да взимам добавки - Рибено масло Ескимо-3 с витамин Е, 3 капсули (0,5 мг. всяка ) по 3 пъти на ден.Цинк на Walmark - 2 капсули (15 мг. всяка) и да попитам колко е дневната препоръчителна консумация на витамин А и кой са главните му източници.

24.02.11
17:24

Можеш ли да напишеш как се храниш и по колко вода пиеш на ден. Също така дали работиш/учиш и мястото където го правиш.

Ами сутрин като стана най-напред правя 30-40 мин. кардио.После -
закуска - 70 гр. овесени ядки с прясно мляко + някакъв плод
втора закуска (10.00 часа някаде) - 30 гр. ядки (фъстъци или тиквени семки)
обяд -  100 гр. варена леща (използвам зехтин и сол за лещата ако има значение) + 3 белтъка
тук отивам на училище и правя един скок - ям чак в 16.30 - 17.00 - зеленчуци (нося си една купа 300 гр. салата някаде) + 30 гр. ядки
вечеря - 200 гр. пилешко + някакви зеленчуци, ако се чувствам гладен
преди лягане - 100 гр. извара
Не пия никакви сокове или други напитки.Гледам да пия поне по 2 литра вода на ден.Уча в София(градска обстановка така да се каже).

P.S. - Само да добавя като казвам проблеми с кожата на лицето нямам предвид младежки пъпки или друг подобен тинейджърски проблем.

Мнението беше редактирано от Владислав Петков на 24.02.11 17:52.

24.02.11
17:51

Какви са точно проблемите с кожата ти? Много общо си го написал.

Мен ако питаш, на всяка цена трябва да потърсиш мнение на дерматолог и то добър! Това не е шега работа, която може да се оправи с няколко съвета във форума.

Ами аз преди бях на дерматолог.Постави ми диагноза себорея или нещо подобно.Предписа ми някакъв крем и един шампоан.Само че спрях да ги ползвам, след като лицето ми се възпали от тях.Няколко дена след като спрях си възвърна предишното състояние(така или иначе не ми помогнаха въобще).Сега някак си се регулирам.Появява се себореята за седмица и следващата седмица изчезва.После пак се появява и т.н.

24.02.11
18:20

пробвай да махаш от храната първо  (извара + мляко) - на много хора не им влияят добре млечните продукти. И видях и едни фъстъци, които все пак може да са алерген. И вкарай още малко вода.

Ехх... точно прясното мляко ми е слабост.Ама ще трябва да се пожертвам.С какво да заменя прясното мляко и изварата ??

24.02.11
19:17

След като един дерматолог не е помогнал, отиваш при друг.

Ако си от Варна, мога да ти препоръчам много добър.

24.02.11
19:37

казано от Владислав Петков на 24.02.11, 18:29:

Ехх... точно прясното мляко ми е слабост.Ама ще трябва да се пожертвам.С какво да заменя прясното мляко и изварата ??

е, това ще бъде за няколко седмици - за да установиш дали е фактор в случая. Иначе някакъв протеин без лактоза и примерно с по-натурален състав.

Знам че темата е отпреди 2 седмици, ама да съобщя резултатите.След дълго мислене реших до пия рибеното масло и цинк-а, млечните продукти не съм ги спирал, и прибавих към менюто си по 2-3 пъти на седмица риба.Една седмица по-късно ми изчезна проблема.Предполагам съм имал някакъв недостиг към нещо или някакъв дисбаланс.Изчаках една седмица преди да пиша тук за да съм сигурен.

11.03.11
16:38

Възможно е да си имал недостиг на витамин Е , рибеното масло и рибата са богати точно на него пък и е антиоксидант , като ти свърши рибеното масло можеш да си вземеш едни витамини - като Допел Хертз от А-Я да си ги пиеш редовно и да знаеш че нямаш проблеми с недостих на това и онова независимо от храненето, дано проблема ти с кожата повече да не се появи и успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1