Проблем с ръста и килограмитее !

12.03.11
00:32

Начи , аз съм момиче на 13 години . Висока съм 1.50 м и съм 51 кг. Четох много статии и други и в повечето места пишеше , че за да си по-висок трябва да играеш волейбол , баскетбол , да скачаш на въже или да плуваш ! Като изключим плуването - скачане , баскетбол и волейбол всичко мога . Даже всяка вечер се преструвам , че скачам на въже от около 3 седмици , а като играем физическо си играя волейбол , а обичам и баскетбола . Въпросът ми е следния :
Дали трябва да отслабна или трябва да порастна и по-точно ИСКАМ да порастна с поне 3-4 см , защото съученичките ми са около 1.55 м 1.58 , който ме види за пръв път си мисли , че съм 5 клас , а всъщност съм 6 ! Знам ,че имам още много време ,но за сега искам понее с 3 см да порастнаа ! Как мога да стана по -висока или да отслабна ? Някъква диета или някъкъв спорт (програма) за растежа? Знам , че в този период трябва да не спазвам някъква диета , но повярвайте ми много го искам.Не може да се каже ,че съм много дебела , но все пак ако не се взема в ръце другата година може да стана колкото майка ми 58 - 60 килограма ! Майками беше 98 кг , а сега е 56 и е на 30 ! В нашето семейство няма висок човек освен вуйчо ми ! Моля за помощ ! Много ще съм ви благодарна , благодаря предварително !

12.03.11
00:42

казано от pozito pozito на 12.03.11, 00:32:

Майками беше 98 кг , а сега е 56 и е на 30 !

Е нали уж братчедка ти бе...

казано от pozito pozito на 11.03.11, 23:43:

Имам братовчедка на 30 години има 2 деца (12г и 5 г) беше 98 кг и за 2 години отслабна 40 кг и стана 58 кг сега даже е 56 .
След това (около 1 година) установиха , че има киста. Почна да пие противозачатъчни ( 3 месеца ), за премахването на кистата .

12.03.11
00:51

казано от Стоянчо на 12.03.11, 00:42:

казано от pozito pozito на 12.03.11, 00:32:

Майками беше 98 кг , а сега е 56 и е на 30 !

Е нали уж братчедка ти бе...

казано от pozito pozito на 11.03.11, 23:43:

Имам братовчедка на 30 години има 2 деца (12г и 5 г) беше 98 кг и за 2 години отслабна 40 кг и стана 58 кг сега даже е 56 .
След това (около 1 година) установиха , че има киста. Почна да пие противозачатъчни ( 3 месеца ), за премахването на кистата .

:D ся вие какво се бъркате на личния живот :D искам отг моляя :(

12.03.11
00:53

хахахахаах :D

12.03.11
00:58

Ами бъркам се защото за 3-ти път лъжеш в рамките на 3 поста :D :D :D

12.03.11
01:00

О, Боже! Те си мислят, че си пети клас, но всъщност си шести! Как може?

Шегата и иронията на страна, но наистина това не е нещо странно. В крайна сметка не ти пише на лицето на колко години си и кой клас си, не е само до ръстта. Ще ти дам пример, че съм много висок, но тъй като съм слаб и лицето ми не е грубовато мога да мина и за 19 годишен, нищо че съм на 23. Трябва ли да се съсипвам и да се чудя какво да направя по-въпроса, освен да напълнея разбира се, което се опитвам и да направя.

Да си ударя лицето в стената няколко пъти и може би ще ме направи по възрастен? Или да търся как да порастна още?

Колкото до растежа и аз съм чувал, че тези спортове спомагат по-високия ръст, но ефекта идва повече от изправянето на гръбначния стълб (не съм сигурен, моля поправете ме) а не толкова от към растеж. Тоест, след като както казваш нямата много високи хора в семейството, не искам да те обнадеждавам, но не очаквай да станеш много висока каквото и да правиш. От друга страна си още на 13 години и не си завършила напълно развитието си, мисля че е рано да съдиш.

И не на последно място, ефекта от издължаването от горепосочените спортовете със сигурност не е особено бърз и ще мине повече от година в сериозно практикуване, преди да усетиш нещо. Понеже имам чувството, че искаш да порастнеш едва ли не за няколко месеца и да се мериш със съученичките си, ами не става. Тук забравих да спомена, че всеки се развива различно - някои израстват по-бързо и после спират. Наскоро се видях със стара позната от детството ми, която по това време беше значително по-висока от всички момчета и момичета, буквално огромна. Ами това момиче е 158см високо, но тогава на всички ни се струваше толкова огромна. Общо взето от тогава не е порастнала повече, а аз съм с 30 см над нея.

Други пък избиват на ръст по-късно, няма да се очудя ако станеш 160-165 до 18 годишна възраст и това си е един приличен ръст.

Относно хранителния режим, явно не си чела толкова много колкото казваш. Няма да е зле да се поровиш малко из статиите написани от колектива на bb-team, както и стотиците теми с жени, които искат да отслабват. Думата диета според мен е добре да я забравиш, а просто да си оправиш храхнителния режим към нещо по-здравослвно. Спомням си училищните дни и пощурелите ми съученички разменяйки си диети и съвети, как ще гладуват и ще ядат по-една ябълка на ден защото това било диетата на ‘Еди Кого Си’, просто го забрави това.

Прегледай и женските дневници, много можеш да научиш и от там.

Искрено се надявам, да не си поредния потребител, който се чуди как да пълни форума с глупости далеч от реалността.

Мнението беше редактирано от Somenone на 12.03.11 01:07.

Мойто момиче човек не може да порасне на височина от упражнения,това си е до ген ! Аз съм на 15 години и съм висок 1,92 ! Еми,да баща ми е 1,98,майка ми е 1,77,дядо ми е 1,85,пра баба ми е била 178 и от мен не се очаква да съм 1,60…

казано от Bojidar Yagodin на 12.03.11, 01:52:

Мойто момиче човек не може да порасне на височина от упражнения,това си е до ген ! Аз съм на 15 години и съм висок 1,92 ! Еми,да баща ми е 1,98,майка ми е 1,77,дядо ми е 1,85,пра баба ми е била 178 и от мен не се очаква да съм 1,60…

Да , но виж,например в нашето семейство е така :
Дядо ми е  1.70 м
Баба ми е 1.65м
Майка ми е 1.61м
Вуйчо ми е 1.84
Как тогава в такова ниско семейство вуйчо ми може да е 1. 84 м ??

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 12.03.11 10:48.

12.03.11
11:22

Вуйчо ти се е метнал на прадядо ти примерно.
Съветвам те да престанеш да се тревожиш за неща, които по никакъв начин не зависят от теб самата. Просто няма смисъл.
Ще пораснеш когато му дойде времето. Престани да се сравняваш с другите. Нямаш друг избор освен да се приемеш такава каквато си.

казано от ЛюбенК на 12.03.11, 11:22:

Съветвам те да престанеш да се тревожиш за неща, които по никакъв начин не зависят от теб самата. Просто няма смисъл.
Ще пораснеш когато му дойде времето. Престани да се сравняваш с другите. Нямаш друг избор освен да се приемеш такава каквато си.

Но тя иска да каже , че иска да порастне с 3 см поне . Защо да не ? Моят съученик , който е на 15 миналата година започна да тренира баскетбол . Беще колкото мен , а след ваканцията , когато го видя беше станал някакъв маркуч + пръстите в ръцете му бяха станали като пръчки :D !

12.03.11
12:28

Абе Златинче, ти да не страдаш от раздвоение на личността? Почна да говориш сама със себе си :D

DE

12.03.11
12:38

Невменяема е :D

12.03.11
12:38

Оле, малките кифли са много зле :D

12.03.11
12:46

Съжалявам, че не видях по рано, но сега като разгледах форума...
Абе, височината май не ти е най-сериозния проблем в този тежък живот.

Защо се вкарваш в някакви филми ? 150, еми 150 толкова дал Господ, ако беше по-малко оО. Залягай си над уроците, та ти си на 13 има още време докато порастнеш, а и не вярвам да станеш повече от 160, което си е нормално за момиче ...

12.03.11
15:21

Това е като изповедалня хаха

Иначе до момичето, писало в раздела за мъже - на 13 години си, има още много да растеж.Това че съученичките ти са по-високи означава че по-рано са започнали да растат. Връзка между спорта и растежа не е открита. Така че си спортувай каквото искаш, а не каквото някой ти казва че ще те направи по-висока

Щях да ти кажа и да пишеш по-правилно, но ти още основно образование не си завършила :D

казано от Златина Юджел на 12.03.11, 12:18:

Но тя иска да каже , че иска да порастне с 3 см поне . Защо да не ? Моят съученик , който е на 15 миналата година започна да тренира баскетбол . Беще колкото мен , а след ваканцията , когато го видя беше станал някакъв маркуч + пръстите в ръцете му бяха станали като пръчки :D !

Има нещо вярно, докато мен ме водеха по височина най-вече от набирания и висене по-лоста сега съм 2-ри по височина преди бях доста по-назад

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 14.03.11, 22:05:

казано от Златина Юджел на 12.03.11, 12:18:

Има нещо вярно, докато мен ме водеха по височина най-вече от набирания и висене по-лоста сега съм 2-ри по височина преди бях доста по-назад

А дали със скачане всяка вечер или игране на волейбол ще порастне с 2-3 см ?? Тази тема ме поинтересува и реших да попитам някои мои познати и да потърся в интернет. Моята приятелка от началното ми каза , че тя е порастнала с 2-3 см , когато започнала да скача на въже,а когато оставила , нямал никакъв резултат дълго вренме ! Затова позито, аз мисля ,че може да станеш по - висок/а с 6-7 см , но ако скачаш продължително , но да попитаме и другите. :)

02.04.11
02:05

А не е ли по-логично,като скачаш не да се издължиш,а да се набиеш надолу от натоварването при приземяването?Според мен тези ваши приятели на по 15 години не са порастнали от висене и скачане,а просто на тези години им е времето за растеж.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1