11.03.11
22:38
Ако някой ти предложи да имаш перфектното тяло, но никога повече да не тренираш, ти би ли се съгласил(а)?
11.03.11
23:04
Твърдо и категорично НЕ!
11.03.11
23:07
Зависи. Това тяло няма ли да има нужда от поддръжка, че да си остане все така перфектно ? А и издръжливо и силно ли е, а и само от фитнеса ли ще трябва да се откажа?
11.03.11
23:12
Ако тялото няма да има нужда от поддръжка (защото няма да имам право на тренировки) естествено,че ще приема (перфектното тяло е 20 кг тегло над Дерек Паундстоун и 10% бодифат + ест физическата сила,която идва с него).Няма смисъл да си губим времето в тренировки оттам нататък.Почваме да го ползваме...за убиване. :)
11.03.11
23:16
Целия ми съзнателен живот е минал по залите и да се откажа от удоволствието на тренировката, от чувството в залата, от усещането след хубава тренировка, задоволството от постигнатите цели - никога и за нищо на света!
11.03.11
23:17
Не,няма да ми е кеф от постигнатото ,това е и една от причините да не използвам АС.
казано от Oranje на 11.03.11, 22:38:
Ако някой ти предложи да имаш перфектното тяло, но никога повече да не тренираш, ти би ли се съгласил(а)?
Да! Разбира се! Веднага!
Обаче ще го излъжа само за да получа перфектното тяло и после тайничко продължавам!
Има леко разминаване във въпроса в заглавието и този в поста или аз мисля изчанчено- по-скоро в заглавието е малко неуточнено. Аз го ръзбрах заглавието така- дали искам веднага да получа това към, което се стремя, но да съм длъжен цял живот да тренирам без да спирам- ползата веднага получаваш това, което искаш и после “задържаш ” магията, та отговорих с да... а то после прочетох поста друго било... как да е изписах 3 реда.
12.03.11
07:14
Не се вглеждайте в малките детайли и да измисляте всевъзможни варианти на това как въпроса не бил зададен правилно и имало уловка. Има послание, което се крие във въпроса, ако някой не го вижда, значи е отговорил “да” : ))) По темата...преди 2-3 месеца най-вероятно щях да отговоря с “да”, но вече не бих. Не бих заменил потта, която се стича по мен, опитвайки се да се изправя след последния клек както и не бих заменил вътрешния ми глас, който ми навиква как мога да вдигна лоста още веднъж, как не трябва да се предавам, защото едно от нещата, които вдигането на тежести може да научи човек е да се бори, за да постигне нещо, иначе ще бъде смазан...дали от живота, дали от щангата...въпрос на ситуация.
НЕ!
Не искам пътя да свършва!
Искам нови предизвикателства всеки ден. Искам да съм заслужил честно всички резултати. Никакви преки пътеки!
Амин!
Не знам, но гласувах с ДА. Предпочитам да не срещам вълшебния джин, че да не съжалявам. Каквото и да избера, ще се колебая дали това е бил правилният избор.
А ти?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.03.11 12:18.
Не. Нищо получено на готово, колкото и перфектно да е, не ме е радвало колкото моите собствени успехи.
12.03.11
11:10
казано от Maynard на 12.03.11, 10:58:
Не знам, но гласувах с ДА.
А ти?
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/595830
12.03.11
11:26
Отговорих “да” преди да прочета условията. Помислих си че офертата е да ми дадат тялото веднага, а аз да си тренирам цял живот в замяна и ми прозвуча като оферта
Всички отговори ми изглеждат изкуствени.. какво искате да сте слаби, дебели, болни, кекави, неиздържливи, задминавани от всички, на дъното на хранителната верига, само заради някакво си удоволствие от тъпата тренировка, като има толкова много други непознати, за повечето хора, привържаници на здравословното хранене и здравословният живот като цяло, блага наистина можещи да се опишат от тази дума в пълният и смисъл.. фитнесът не е всичко, че само на него да се крепи човек. Казвам ДА на анкетата, аз тренирам заради резултати, не заради удоволствие.. лишавам се от всичко друго отново заради резултати.. съмнявам се, че ако видите наистина тялото което искате, дори и вашето, но развито до невероятна степен който и да е от този форум ще откаже.. Или пък вие тренирате за удоволствие ?
Мнението беше редактирано от NRG на 12.03.11 11:58.
Еми, аз още не съм спрял да тренирам, значи отговорът ми е ясен ;)
NRG, много ясно, че тренирам за удоволствие. Резултатите са до време. Ако не ме кефеше, нямаше да го правя. Това не изключва и гоненето на резултати, напротив. Между другото, не се лишавам от нищо заради тренировките.
А тези множество други блага, за които говориш, не знам какво имаш предвид, но мисля, че съм ги пробвал повечето и не са ми харесали чак толкова :D
12.03.11
12:55
NRG,просто повечето хора в този форум са се отказали да се превръщат в супермени,къде защото не могат,къде защото не им стиска.
Давай да си бутаме 60 кг раменна преса цял живот...после “за тонус”,после ..де да знам,водна аеробика с жената и децата...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.03.11 12:56.
12.03.11
13:03
Взимам тялото и ставам нинджа !
12.03.11
13:21
Защо ли ми се струва, че повечето просто искате да се направите на интересни ?
Аз определено не тренирам за супертялото с огромни бицепси и тн. Дори спортистите, на които най-много се възхищавам са щангистие от категорията 105+ Там Аполони няма, всички са пълни.
Това, което ми харесва е удоволствието, когато се набирам още веднъж,сложа още един килограм,пробягам още една обиколка. Понеже си падам и кросфитър харесвами и като се сгромолясам на земята, изморен,изпотен,вмирисан,с пресъхнала уста, с гадене,замаян и размазано виждане.
Е, разбира неполучавам душевен оргазъм докато ми се повръща и не знам къде се намирам, но след този момент наистина се чувствам страхотно, а не мисля че би било така само ако имам, изваяно дори до съвършеност, тяло!
Мнението беше редактирано от Overlord на 12.03.11 13:36.
казано от river ! на 12.03.11, 13:21:
Защо ли философстваш прекалено много и правиш прекалено малко?
И? Като постигнете великите резултати, какво правите? (Дедмен - ще убиваш, а? Няма нужда да се мориш с тренировки, не ти трябва да си як за да го правиш. :) )
Има и малко противоречие в поста на NRG - “фитнесът не е всичко, че само на него да се крепи човек. “
Съгласен. За мен е най-сериозното ми хоби.
За теб, NRG е средство за постигане на цели, заради които се лишаваш от всичко друго(дословно цитирано).
Според мен, противоречието е в това, че за теб “фитнесът не е всичко”, но се лишаваш от всичко за постигането на твоите фитнес цели.
И като ги постигнеш тия цели?
Ще се пропиеш, ще си татуираш зайче на задника и ще се снимаш с медал в ръка?
Ще се пръснеш от задоволство, ще зарежеш тренировките и тогава ще започнеш да наваксваш всичко друго?
А това нещо:
“какво искате да сте слаби, дебели, болни, кекави, неиздържливи, задминавани от всички, на дъното на хранителната верига,”
няма много общо с желанието ни да тренираме.
Но и постигането на великите спортни цели, не води до обратното на написаните от теб.
Нито ти гарантира вечно здраве, нито да си “на върха на хранителната верига”, нито да си харесван и уважаван от всички.
A рано или късно, всички ще сме болни, неиздържливи и кекави. Спортната кариера на “елитен спортист”, май не противодейства на това явление, а напротив.
За мен е далеч по-просто - харесва ми да тренирам, правя го заради себе си. Защото ми харесва!
Гласувах с “НЕ” в анкетата, защото за мен е по-важно да продължа да правя, това което обичам да правя. И предпочитам да продължа да правя това, което обичам да правя, отколкото да взема само резултат, който сам по себе си...не би бил нещо особено.
Подозирам, че и при вас, отговорът е НЕ, но все още не сте го осъзнали. :P
Подобен пример, не знам доколко уместен:
предпочитате да отгледате дете или да осиновите “дете”, което е на 30 годишна възраст :)
Едното е път, заедно с всичките предимства и недостатъци , радостни моменти и моменти на лишения И краен резултат(може би посредствен), а другото е вече готов резултат..
Мнението беше редактирано от 6th на 12.03.11 13:48.
казано от ProXxX на 12.03.11, 07:14:
Не се вглеждайте в малките детайли и да измисляте всевъзможни варианти на това как въпроса не бил зададен правилно и имало уловка. Има послание, което се крие във въпроса, ако някой не го вижда, значи е отговорил “да” : ))) По темата...преди 2-3 месеца най-вероятно щях да отговоря с “да”, но вече не бих. Не бих заменил потта, която се стича по мен, опитвайки се да се изправя след последния клек както и не бих заменил вътрешния ми глас, който ми навиква как мога да вдигна лоста още веднъж, как не трябва да се предавам, защото едно от нещата, които вдигането на тежести може да научи човек е да се бори, за да постигне нещо, иначе ще бъде смазан...дали от живота, дали от щангата...въпрос на ситуация.
Това е все едно да си в гората, да е студено да трябва да запалиш огън.. да имаш запалка, но не... ти трябва да се бориш, трябва да се научиш сам да се справяш, трябва да си спартанец, да убиеш вълка само с копие като го придебнеш на твоя територия, в пещерата един вид.. тогава вземаш 2 сухи парчета дърво и търкаш..
Щангата сама по себе си на нищо не учи, кажи ми иначе защо има толкова много неуки, прости хора, които по твои думи се борт с щангите и се учат от това и стават все по научени, все по борбени с времето.. а всъщност са си най-обикновенни, неразвити аматьори. Учи те околоната среда.. ежедневието.. учат те другите хора. Учи те опита.
За да искаш нещо, трябва да си го видял първо от някой друг, не може да искаш нещо което не подозираш, че съществува.. И ето влизате в залата.. защото виждате другите батковци с големи, здрави, силни тела.. искате да сте като тях.. кой е влязъл в залата защото някой му е казал, че било голям кеф и еякулирал на всяка тренировка ?
малко се забави този пост във времето не съм сметнал другите коментари
Мнението беше редактирано от NRG на 12.03.11 14:01.
6ти - има хора и хора. Примера ти не мисля, че е съвсем уместен. Някои искат да си имат дете за тях си, че да му се радват. Повечето родители биха отрекли, но това на мен звучи като добра аналогия да си вземеш куче. Тук таме, обаче, се намират и хора (в това число и аз), които искат да дадат на света това дете. Да изваят характера му докато е още податливо на възпитание така, че като порасне да бъде от този тип хора, които ако бяха повече като количество, биха помогнали драстично за промяната на света към по-добро. Затова и не искам деца - та аз се кефя на трагедията в Япония, що за родител бих бил... Но мисълта ми беше, че мотивите на различните родители са различни. Кой както е бил възпитаван (т.е. изобщо не е бил възпитаван), така и възпитава собствените си деца (въобще не го прави). После защо глупците са мнозинство, защо света е такъв и онакъв. Еми не знам със сигурност, но си залагам единия тестис, че това е голяма част от причината.
п.п. В този пост направих съпоставка на тая логика с родителството и трениращите, но звучи твърде абсурдна. :)
Абе, много филосовствате, малко тренирате ;)
NRG, ако имам запалка, ясно е, че ще я ползвам. Обаче, ако нямам и въпреки това успея да запаля огън...някак си, ще съм доста по-удовлетворен от това, че въпреки трудните условия съм се справил.
Нали знаеш, човек рядко цени нещата, които получава на готово или безплатно.
12.03.11
14:18
казано от Андриан К на 12.03.11, 13:42:
казано от river ! на 12.03.11, 13:21:
Защо ли философстваш прекалено много и правиш прекалено малко?
Защото така искам. Проблем ли има? Представи си един класически билдър, който отива във фитнеса, за да напомпа бицарата и след това да си тръгне доволен от там. И така в продължение на години. Дали този човек, според теб, тренира за здраве и тонус, както уш тренират 100% от форума? Едва ли... На същия този човек ако му предложиш перфектното тяло според преставите му, ще зачука всичко - само, за да го получи. След като вече се сдобие с него - няма да му пука как се храни, дали ще има здравословни ползи от това му хранене и т.н. Искам да кажа, че над 50% от хората във форума тренират не, за да са здрави, а за да имат 50см. ръка. Ся ще кажеш, че ще откажеш това предложение за идеалното тяло, нали ? Просто го пишеш, за да се направиш на интересен, а и защото знаеш, че това е просто тема, а няма да имаш възможност найстина да се възползваш от това нещо.
Мнението беше редактирано от picco ' на 12.03.11 14:19.
Все едно си катерач - избираш да те качат на планината с вертолет, вместо да се изкатериш. Или колоездач - правиш обиколка на страната..с влак. :)
Maynard - това и вчера го беше писал, ама не го схванах. Кефиш се за земетресението в Япония? Защо? Картинките ли те кефят или просто не харесваш японците? К’во те бърка, всъщност?
Петко - то се растяло извън залата/ докато се философства :D
12.03.11
14:27
Тея сравнения нямат нищо общо с тая тема, нали схващаш ?
Те и картинките ме кефят - голямомащабнозрелищни са. Но като цяло не харесвам японци. Не е като да няма защо, ама не е за тая тема. Не съм расист, и бели да бяха, щях същото отношение да имам.
river - не, аз не схващам. Каква е разликата?
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.03.11 14:31.
12.03.11
14:34
Всеки трениращ иска да мине през лесния път и колкото се може по-бързо да достигне целта си, доколкото катерачите например... Те биха избрали по-трудни пътища, но защо ли пиша, нали съм на 14, а 14годишните са келеши. Къф ви е проблема не мога да разбера? Ако го беше написал някой друг, бяхте ли да обърнете внимание на мнението,а ?
river ! - не е нещо лично или дискриминация по възраст.
Обръщаме ти внимание, защото отговаряш за “всеки трениращ”, което според мен поне, не е коректно. Защото, вместо да отговориш от свое име, първо упрекваш в “правене на интересни”, а после обясняваш ...”за всички”, дори и с някакъв упрек към “гонещите 50см ръка”.
А според мен, ти не си много наясно с целитете, мотивите и приоритетите си. Затова е странно, че дефинираш същите за всички трениращи.
12.03.11
17:30
Еми да,мога да убия лесно и без да съм корав,с други средства,ама тогава задоволството (както казаха преди мен) е по-малко. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.03.11 17:31.
12.03.11
21:26
Категорично НЕ!
За мен този спорт е удоволствие. Не съм от индивидите, които ходят с отвращение във фитнеса, само защото искат да изглеждат добре на плажа пред перхидролените кифли.
12.03.11
22:05
Ако бях неизлечимо болен- щях да приема.
Идеалното тяло не е толкова трудно за постигане, ще се прецакам с доживотна скука :D
Добре сте разнообразили темата : )
Гласувах с “не” - не държа да имам перфектно тяло, но тренировките са нещо доста приятно като усещане и на тях държа.