специализация за баниците

12.03.11
18:42

Момчета, мечтата ми е до лятото да направя 40 баница, сега е почти 37. Казаха ми направи един месец специализация на ръцете, но и представа си нямам какво треа да рече това.. Как би трябвало да излгежда една такава програма. Твърдо съм решен да кача поне 1-2см. Заделил съм 80 лева за 5-10 кила пилешко, кашкавал, сирене и се чудя бял или пълнозърнест хляб да ям :?

Темата беше редактирана от head_hunter на 13.03.11 00:22.

12.03.11
18:46

Oranje е човека, когото търсиш. Ако не пише тук, погледни в блога му.

BR

12.03.11
18:52

http://www.bb-team.org/articles/3789_spetsializatsii-za-izostavashti-muskulni-grupi#axzz1GPDhRfYr

специализацията изисква
- поне 4 тренировки за ръце в седмицата 
- работи се с тежести  по-малки от нормалните работни за да не се претренира ( около 80-85% от тези с които тренираш в съответния диапазон от повторения ... НЕ ОТ МАКСА а от съответните повторения )
- има и ден за цялото тяло
- всеки ден прави различни упражнения за ръцете сменяй подходите ( стандартна тренировка, три-сет, гигантски и супер серии трябва да има от всичко )
- има и други компоненти попитах Юли както ти препоръчаха по-горе
аз съм правил специализация за рамене
от понеделник до четвъртък - рамене
петък - почивка
събота - цялото тяло в малък обем и средна до ниска интензивност
неделя - почивка

не завърших 4 седмици и от 113см на 116см на рамене ( мерките са приблизителни но разтежа си е 100 процентов )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.03.11 18:54.

DE

12.03.11
22:14

4 пъти за ръце не е ли множко или се заблуждавам нещо :)

е специализацията не е :) ако се спазват правилата всичко ще е окей..

DE

12.03.11
22:20

Е специализация неспециализация пак храната е определящ фактор :P поне според мен

13.03.11
00:16

По принцип до сега със специализации не съм се занимавал но като човек който е горе долу с голяма баница мога да ти кажа 2та фактора важни за големи ръце са.
Първо ядене минимума  белтък на ден не трябва да пада под 160 грама на ден (зависи от теглото но това е горе долу минимума)
Второ работни тежести не можеш да правиш 40 кила бицепсово трябва да се мъчиш с колкото се може по голяма тежест но без да разваляш техниката ако трябва праве 6тици качественни и тежки
И като за последно гледай да не претренираш лично аз правя само 2 упражниeния рядко 3 за бицепс седмично и са предостатъчни.

HE

13.03.11
00:24

Редактирал съм ти заглавието, но следващия път преди да пишеш не е лошо да прочетеш Условията за ползване на форума и изданието в тази част, където е обяснено какво нарушение е писането с главни букви!

13.03.11
00:39

Има различни варианти тук

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 13.03.11 00:42.

13.03.11
19:43

http://www.t-nation.com/article/bodybuilding/the_edt_arm_specialization_mesocycle       ето нещо интересно за ръцете, понеже и аз точно започвам спец за ръце ще пробвам този вариант и след 1 месец ще видим

13.03.11
22:56

Ако ще се правиш специализация, за да не се хабиш на вятъра, напъни се с белтъчините и гледай да ги докарваш по 2гр и нагоре на кг телесно тегло. Ако не възстановяваш добре, ако ще да специализираш цял живот, няма да отлепиш много-много.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.11 22:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1