В:Б:М

12.03.11
11:36

В период на чистене как мислите мога да ги разпределя.Смисъл белтъците или въглехидратите да увелича.До колкото знам за да старая запазване на мускулната маса се изисква да приемам 2,5 гр. протеин на телесно тегло (т.е на мен ми се получава 205 гр. дневно).Та като количество това ли ми е достатъчно или да ги увелича.По-скоро клоня между въглехидратите и белтъците да не е голяма разликата,а мазнините да ги намаля.Та изразете мнение.

Акo ще правиш НВД-ВМ, тогава мазнините ще са главния ти източник на енергия. Въглехидратите ще са намалени драстично. Не качвай белтъците ако смяташ, че няма да можеш да ги усвояваш.

12.03.11
12:30

Ами ако искаш можеш да приложиш въглехидратна ротация в тип 3:1 ниски/високи въглехидрати,като нисковъглехидратните съотношението на макронутриентите е 40:30:30 Б:В:М а във високовъглехидратния 30:55:15 Б:В:М
Или пък 5 дни 30:30:40 Б:М:В, и на 6тия зарежваш с 30:55:15 Б:В:М,но не бих карал няколко седмици на ниски въглехидрати.

12.03.11
13:21

Добре,ще пробвам да направя калориен дефицит с 2,5гр. белтъци на килограм или съвсем малко повечко.Да кажем 5-10% повече въглехидрати и мазнините ще ги оставя на най-малко количество.Ще ги сметна като грамаж и калории и ще ги напиша в тази тема.
П.П. ако има още мнения,казвайте.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 12.03.11 13:32.

Ако имаш за цел да чистиш бързо НВД или дори Кето по мое мнение е най- добрата опция-> http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1GHNma06j
Ако пък си малко по- търпелив, по принцип се препоръчва РБД. От калорийните ти нужди изваждаш калориите на белтъците /2.5г на килограм/, след това делиш на две и това са ти калориите, които трябва да вземаш от въглехидрати и също толкова и от мазнини. Като следвам от другата ти тема за дефицита, в тренировъчен ден когато ще правиш калориен дефицит чрез тренировка ще трябва да приемаш (3035-820)/2 ~ 1100 калории от мазнини /122гр./ и 1100 калории от въглехидрат /275гр./

Мнението беше редактирано от Павлин Павлов на 12.03.11 17:05.

Предлагам просто да си избереш готов режим...в смисъл РБД, НВД и т.н. При НВД има най-голям шанс за загуба на мускулна маса. :)

12.03.11
21:53

А има ли значение дали ще избера някакав хрантелен режим или просто аз да си направя ,като си набавям точните белтъци мазнини въглехидрати и калории за целта?

Принципно не, тъй като по един или друг начин следвайки разумни правила и граници ще се доближиш до или направо копираш един от изброените режими ;) Затова е и по- лесно да тръгнеш в обратен ред.

Има значение, но не толкова голямо. При вече известните хранителни режими, съотношенията са подбрани смислено и не са случайни. ВВД е бедна на мазнини, понеже въглехидрати и мазнини не е добра комбинация. РБД е бедна на въглехидрати, понеже мазнините при нея са повечко и т.н. И са все в съотношения, които най-добре предразполагат тялото към съответната цел. Ако ти си направиш примерно диета богата на въглехидрати и мазнини и бедна на белтъци, считай, че отслабването ще е ад. Даже може да надебелееш :) Ако целиш ниски въглехидрати, но не подбереш правилния процент от калориите за деня...въобще имам в предвид, че изпитаните режими са си изпитани и доказали се. Че си имат недостатъци си имат. Можеш и ти да си избереш съотношения, разбира се...нищо не ти пречи. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1