За плуването

09.03.11
09:22

Въпросът ми е следния ...

В момента гледам предимно да чистя, но успоредно си поддържам даже и качвам по малко (правилно хранене и се получава).
Та тренирам 4 пъти в седмицата без бедра (прасеца го правя с някоя от групите, корема също). Кардио правя 3+1 като единия е за 10-ина мин. Винаго го правя на интервали от 30 на 30 секунди. Забелязвам че много бавно става чистенето и реших да почна да плувам по 1-2 на седмица . Зле ли ще се отрази на фитнеса или ... ?

09.03.11
10:33

Чистенето зависи в 80% от храната - да не кажа и повече!

09.03.11
10:38

Ми избягвам сладкото и хляба. Храня се по 4-6 пъти на ден на разделно, така че с храненето се оправям. Сега питам за кардиото и в частност за плуването и фитнеса ;)

Достатъчно енергия изразходваш през седмицата. Плуването най-вероятно да те претовари. По - добре огледай храненето си и сметни калориите. Това, че се храниш с качествени храни не означава, че не можеш да надхвърлиш калорийния си баланс :)

09.03.11
10:57

казано от Kamen на 09.03.11, 10:38:

Ми избягвам сладкото и хляба. Храня се по 4-6 пъти на ден на разделно, така че с храненето се оправям. Сега питам за кардиото и в частност за плуването и фитнеса ;)

какво значи разделно? Като цяло ако се храниш 4-6 пъти е добре на всяко хранене да имаш всички макро съставки!!!

09.03.11
11:39

Ми наблягам на месо, яйца, млечни продукти, по млако боб и ориз. От време на време между храненията по 1 протеинова вафла .
Ми аз си мисля да намаля кардиото след тренировка за да вмъкна плуването - хубав спорт, развива, пък и за кардио е добро :?

09.03.11
13:17

Колко смяташ да плуваш и какъв стил?
Това е доста важно

09.03.11
16:03

Ми като за начало нз колко ще мога аз не съм правил дължини от 2 години иначе ще започна с 10 и така ма повече от 20-25 не мисля да правя. За стила 1-2 дължини и сменям с друг. Въртя си кроу, бруст и гръб.

09.03.11
16:54

To под 20 дължини си се брои за СПА , не за тренировка.
Аз плувах по 1 км (40 дължини) като въртях кроул-брус и бях много доволен,
но го ползвах плуването за възстановяване след травма, през период за качване не бих плувал.

10.03.11
10:46

Caleb, 1 дължина = 50м => 20 дължини = 1 км ;)
Това е за басейн с олимпийски размери, в какъвто смятам да плувам :)

13.03.11
05:27

Плуване-супер !
Т.к.не искам да качвам маса (напротив),гледам да вкарам поне 2 дни плуване в седмицата ( и 3-4 в залата). Мисля че до час плуване е Ок (основно кроул).
Към края 4-5 Х 50 м “спринт”,а ако задобрееш може и 100 метрови интервали.Следиш  за пулса разбира се.Почивка не повече от минута м/у спринтовете.За отпускане-плуване на гръб (бавно) Най -общо това,но можеш да се консултираш с треньорите при басейна.
Успех !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1