Ех този далак

13.03.11
13:12

Бягам от 1 месец и нещо вече.Първите 2 седмици нямах проблем с далака и черния дроп.Сега от 2 седмици всеки път когато ходя да бягам и ме боли.Това ми прецаква цялото бягане,защото принципно бягам по 4-5км без почивка,а като ме боли на 2км и трябва да спра за почивка.Може би ме боли,защото не загравям преди това,а направо тръгвам да бягам.Споделете вашите мнения.Какви упражнения правите за разтягане ,загравяне преди да тичате ?

Не дишаш правилно.

13.03.11
13:22

от това ли е как е правилно да се диша ?

АН

13.03.11
14:25

През носа и устата. Как иначе?!

13.03.11
18:32

и при ммен го имасхе този проблем , защото се хранех неправилно ,Започни да ядеш повече месоо плодове зеленчуци..:)

13.03.11
18:38

казано от Михаел Иванов на 13.03.11, 13:13:

Не дишаш правилно.

Абсолютно!
Когато те заболи, пробвай да вдишаш и издишаш 2-3 пъти максимум капацитета на дробовете си - би трябвало да ти мине веднага.

13.03.11
19:12

баш веднага няма да мине ;) но дишането е важно
няма да спираш да бягаш - болката спира и после си като кенииски бегач - нямаш спиране .... след време изобщо няма и да почва да те боли ... предполагам, че не тичаш след хранене

13.03.11
19:21

казано от FRANKO1 на 13.03.11, 19:12:

баш веднага няма да мине ;) но дишането е важно
няма да спираш да бягаш - болката спира и после си като кенииски бегач - нямаш спиране .... след време изобщо няма и да почва да те боли ... предполагам, че не тичаш след хранене

Точно така, продължавай да тичаш - ще мине.
Когато тренирах футбол на това му викахме кризата - идва, продължаваш да тичаш и си заминава.
Госпожата ми по физическо пък ми е казвала, е ни е свършила енергията :)

27.09.13
12:07

Аз пък доста натоварих в разстояние на 3 дни 2 мача и то доста тежки. Заболя ме на последния доста (в понеделник) и си мислех, че като почина ще мине. Да обаче остана една хронична болка (а вече е петък). Незнам нещо да не е станало. Какво да правя като ми предстоят още мачове (в аматьорските лиги)?

казано от Dobromir Metodiev на 27.09.13, 12:07:

Аз пък доста натоварих в разстояние на 3 дни 2 мача и то доста тежки. Заболя ме на последния доста (в понеделник) и си мислех, че като почина ще мине. Да обаче остана една хронична болка (а вече е петък). Незнам нещо да не е станало. Какво да правя като ми предстоят още мачове (в аматьорските лиги)?

Вероятно имаш клубен или личен лекар...
Не бих очаквал след тичане да те боли 4-5 дена далака.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1