Формула 1

14.03.11
00:37

Наскоро разбрах,че температурата във болида обикновенно е 20 градуса над температурата на асвалта.. В Турция например разбрах за  температура на асвалта от порядъка на 41 градуса.. И сега въпросът ми: Пилотите пият някакъв специален сок който им помага да се чустват свежи и да не им прилошава.. въпреки това не мога да си представя 2 часа на температура 60 градуса.. Някой има ли представа какъв е този сок,от какво се прави.. (знам ,че има морков) Мисля,че ще ми е много полезен при интензивните тренировки лятото. Ако някой от администраторите сметне темата за интересна би било много хубаво след време да прочетем някоя статия по въпроса. :)

П.П Ако някой реши сега да напише в google “formula 1 juice” и след това да напише нещо,по добре да не се прави на разбирач,защото няма нищо по темата. :)

14.03.11
00:54

Ами да беше пробвал с Formula 1 drink ;) Част от статия, която намерих (от 2004-та) - явно е различно дори според условията:

“In this situation isotonic drinks, which have the same electrolyte concentration as the body, are useful. However in hotter climates, where sweat loss is greater, hypotonic drinks are perhaps more appropriate as rapid fluid replacement takes priority.”

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 14.03.11 00:59.

14.03.11
00:59

хаха, формула 1 джус :D
По-рано съм се интересувал от формула и знам, че пилотите преди състезания в по-топли страни, пият по над 6-8 литра вода в дните преди състезанието. По време на състезание предполагам пият напитки с високо електролитно съдържание. Какво точно, уви не мога да кажа.

14.03.11
06:32

Съмнява ме всички да пият една и съща напитка. Всеки сигурно си има определена марка изотонична спортна напитка. Марки и вариации колкото искаш. 
Пий си Изостар през лятото.
Пише се асФалт.

Мнението беше редактирано от Anelia на 14.03.11 06:38.

14.03.11
10:04

После при всяко спиране в бокса,бяга до тоалетната.

14.03.11
10:46

Ето и къде се събира водата. Ако сте забелязали след състезание често им висят съмнително екипите :))))).
http://postimage.org/image/80nei1v9g/

Мнението беше редактирано от entwickler на 14.03.11 10:46.

Благодаря за отговорите,аз бях разбрал ,че има определена рецепта за сок,който да се пие, но може и да не е така.
Извинявам се за правописни грешки, случва се дори на гении като мен :D

14.03.11
11:49

Попринцип следя спорта и съм забелязал, че към hemlet-те имат бутилки с напитка, но каква точно никаква идея, може би ще мога да кажа по-късно, но със сигурност губят много течности и все пак каране 2 часа без някъква течност... направо си е убийство при тези температури .

Каквото и да пият, при всяко състезание отслабват в порядъка на 5-8кг. Пият различни напитки за концентрация и регулация на кръвно и т.н.Професията им е ужасно опасна, сложна откъм диети и физическо натоварване и дори бих казал,че един културист дори не търпи такива огромни промени в тялото си за толкова кратко време.

Мнението беше редактирано от Кристиян Кичев на 14.03.11 11:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1