08.05.05
18:48
Доста статии съм прочел,включително и в bb-team.org където пише,че освен че сваляш мазнина - покачваш и мускулна маса.Дали?
Имам личен опит с Кленбутерол и не съм забелязал покаване на мускулните ми обеми.
Ползвах го 2 пъти по формулата 2 седмици със 2 без.
Ендоморф съм и не препоръчвам на такива употребата му. За жените се отнася същото. Според мен. Лично мнение.
Чао
Svetozar обоснови се защо не препоръчваш употребата му от ендоморфи ..то ако не се използва от тях ...от кого :? екто и мезо морфите нямат такива проблеми :)
За мен минусите при употребата на кленбутерол са много повече от плюсовете, а именно:
1. Понеже всяка година се снимам по 5-6 пъти и като сравних визуалните разликит м/у със и без - не съм доволен. Сиреч доста повече мускулни обеми бяха загубени при употребата на кленбутерол. Но пък имаше мускулна дефиниция, сепарация и др. ала-бала за двойно по-малко време.
2. Психологическата обремененост и дискомфорт от страничните му ефекти, водеща до демотивация на работа.
3. Имах за цел да не го ползвам хаотично и за това бях на принципа при нужда увеличи дозата с половинка, което следователно ме задължаваше да си меря температурата поне 2 пъти всеки ден на прием.
4. Ефектът на термогенезата се появаше около 40-50 мин. след приема му, което означава да го пия в 6:30 (след което естественно не мога да заспя “защото съм на клен”)за да мога около 7:30 да бягам, скачам на въже или изкачвам стълби след което къпане, закуска и на работа.
Т.е. всичката тази динамичност, прибързаност в продължение на 4 седмици тотално ме разби при положение ,че миналата година постигнах резултати от които се харесвам, по-балансироно и хармонично стоя и то без кленбутерол НО за 7-9 седмици.
Това е при мен, от 6 години тренирам от 5 експерементирам с кардио и храния за “чистене”, не знам всичко за тялото си но при положение че няма да се състезавам - с кленбутерол няма да се занимавам.
MiRaCuLiX надявам се че е достатъчно
Пичове, я ме светнете по един въпрос. Аз съм катерач и като такъв е нужно да поддържам ниско тегло. Мисля да пробвам с КЛЕН и аеробни тренировки. Чета насам-натам, че може да се качи и мускулна маса при приема му, което за мен не би било проблем ако се това стане, но само на горната част на тялото ми. Та, възможно е ли при бягане (джогинг около 30 мин) и прием на КЛЕН да кача мускулна маса на краката? Това ако стане би било катастрофално и обезсмисля всичко, защото не ми трябват мускули, които не ползвам и само ще ми тежат.
Втори въпрос: Има ли различни схеми на прием в зависимост от това дали искаш да качиш маса от КЛЕНА или искаш само да топиш мазнини? Останах с впечатлението, че ако се взима 14 дни поредни и после почивка поне още 14 дни ефектите се ограничават само до свалянето на мазнини, а ако приемът е 2 дни взимаш, 2 почиваш се качва и мускулна маса.
10.05.05
20:21
аз пъко го взимах около 2месеца без да спирам само чат пат през седмицата спирах и мисля че свалих доста подкожни мазнини но мускул особе не забелязвам да съм качил !!! Сега като го спрях обаче се чуствам супер - в тонус съм, жизнерадостен, непукист, докато когато го взимах бех яко агресивен - бех готов да пребия некой само щото ме е настъпил или нещо такова - но КЛЕНА ИМА ЕФЕКТ
Батка, клена не влияе на настроението ти и не ти повишава агресивността :) Не съм качвал мускулна маса с клен, а и не виждам как ще стане при отрицателен калориен баланс ;) Друг е въпросът при обратното...