14.03.11
13:00
Ами предполагам, че и това ще е от полза. Да видим сега, започвам от днес. Сутрин-чаша топла вода, обед- чай неувкосен и сусамени солети, за вечеря по принцип не хапвам, но ако много ми се яде кисело мляко или филийка с мед и маргарин (tmi). Ходя пеша, напоследък нямам много време да спортувам но играя баскетбол, катеря се и признавам си доста ми се налага да седя :))))
казано от Моя Милост на 14.03.11, 13:00:
Сутрин-чаша топла вода
обед- чай неувкосен и сусамени солети
за вечеря по принцип не хапвам
?????? А кога точно хапваш?????
14.03.11
13:03
Здрасти!... ама докато не започнеш да се храниш, резултатите няма да ти харесат.
Защо гладуваш? Всъщност - кога хапваш по-точно?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.03.11 13:03.
14.03.11
13:11
Според мен базик си прави някой.. Това ако се поддържа над седмица би трябвало да получи припадаци човека :D
14.03.11
13:13
Чувал съм за хора, които издържат с малко храна (рядко срещано състояние :)))) ), но тук нещата са сериозни “за вечеря по принцип не хапвам, но ако много ми се яде”
Какви са целите на този дневник???
Мнението беше редактирано от entwickler на 14.03.11 13:13.
14.03.11
13:58
Това шега някаква ли е?
Моя Милост, почни отначало всичко, че така ни оставяш силно замислени:)))
коя си, що си, от къде си, от колко време спортуваш...е такива ми ти работи...
ако изобщо имаш силички да пишеш, че с така написаната храна, леко ме съмнява...да не взимаш наркотици някакви?
14.03.11
14:10
ауч! Не не се дрогирам, не пуша, не пия и признавам си зверски огладнявам към 2 3 вечерта и тогава вече изяждам наистина доста. А иначе не изпитвам кой знае какъв глад, в повечето случаи ям от скука и то само вредни неща. Та отначало.
Години-17
Височина-1.70
Тегло-65 килограма, не ям месо.
Цел- да отслабна с 5 килограма и по-добър начин на живот.
Упражнения- Катерене, бързо ходене, коремни преси по 150 на ден, нямам време за нещо повече. :))
По принцип ям много. Ама наистина МНОГО!!! Ще видите следващите дни като ми се отвори апетита.
14.03.11
14:19
Телеграфно:
Нормално е да изпитваш глад нощем при такова хранене.
Глупаво е да се тъпчеш нощем.
Разумно е да си промениш храненето завинаги.
Защо не ядеш месо?
След като знаеш, че ядеш боклуци, защо го правиш?
С глад няма да отслабнеш качествено.
детенце, давай да те вкарваме в правия път, че да не се задълбочават нещата...
как ти се отразяват коремните...имаш ли преса...:)
катеренето е супер, къде ходиш да катериш?
14.03.11
14:35
От доста малка не обичам месо. Става ми лошо, а и една леличка ме беше наплашила :D. Почти не изпитвам глад- ям колкото да регистирам нещо такова. Със сигурност с глад ще си навлека проблеми.Колкото до боклуците- знам ли?!?. Яде ми се просто. Идва и един такъв момент, че вкъщи рядко се намират плодове и зеленчуци, а и финансово няма голяма възможнжст. :).Повече се готви месото и следователно аз се тъпча с повече боклуци.
14.03.11
14:36
Коремните ми се отразяват страхотно!! Имам обаче малко да поизчистя като мазнини. Иначе за катереното - в квартала ми има кариери. Бедрата ми също са супер, но и там мазнини за чистене.
14.03.11
14:38
В дискусия за месото не ми се навлиза, но то съвсем не изчерпва възможностите за качествено хранене. Това, че не изпитваш глад, е много лош знак за мен. Поговори със семейството си и дай да видим какво може да се измисли за храненето. Ако имаш желание - ще се получи. Когато започнеш да намираш извинения - автоматично губиш каузата. Въпрос на избор.
Моя милост мисли, че Твоя милост не проявява милост към тялото си :D
Направи поне 3 полезни за организма ти хранения за деня. Вярно, че водата е полезна, но само тя в комбинация с въздух, са твърде недостатъчни за активен живот...абе въобще за живот.
Примерно:
Закуска - 1 яйце, 1 филия пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал + 1 краставица/домат/ябълка
Обед - риба със салата и малко картофи
Вечеря - салата маслини/маслинова паста с извара; може да си правиш салати с риба тон
Щом не ядеш месо, означава ли, че и рибане ядеш, защото ако отговора е да, става по-сложно.
Изчисли си BMR-a. Сметни колко калории гори организма ти при твоя начин на живот и ги сравни с калориите които ти приемаш (които гравитират около нулата) и ще разбереш самоубийствената мисия, с която си се заела.
Поздрави,
Милостивия
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.03.11 14:45.
14.03.11
14:44
казано от Стоянчо на 14.03.11, 14:40:
Моя милост мисли, че Твоя милост не проявява милост към тялото си :D
Направи поне 3 полезни за организма ти хранения за деня. Вярно, че водата е полезна, но само тя в комбинация с въздух, са твърде недостатъчни за активен живот...абе въобще за живот.
Примерно:
Закуска - 1 яйце, 1 филия пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал + 1 краставица/домат/ябълка
Обед - риба със салата и малко картофи
Вечеря - салата маслини/маслинова паста с извара; може да си правиш салати с риба тонЩом не ядеш месо, означава ли, че и рибане ядеш, защото ако отговора е да, става по-сложно.
и риба не ям, но мога да опитам това меню и мисля първо да започна да се храня по часове и определено пропускам шунката :D
Ок, шунката е моя грешка ;) Означава, че източниците ти на белтъч1ини ще са: яйца, извара и като цяло останалите млечни продукти - сирена, кашкавали, кисело и прясно мляко. Ако орежеш въглехидратите, за източник на енергия използвай мазнините (полезните такива) - зехтин, ленено семе, сусамов тахан, а и не толкова полезните - сметана. Те няма да ти се лепят, ако не надвишаваш калориите, които както горе споменах изчислиш. Напротив, ще използваш мазнините за енергия.
Жалко за рибата - отличен източник на белтъчини и полезни мазнини!
Други бързи рецепти:
-броколи със сметана и сирене/кашкавал
-задушени зеленчуци със същото
-сметана с извара и маслини
-закуска - варени овесени ядки с мед и сирене/ пълнозърнеста паста със сметана и сирене или мед и сирене
Ако се сетя нещо, по-натам ще пиша. Оправи си режима, Моя милост! Няма да постигнеш друго освен йо-йо ефект с настоящия ти! :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.03.11 14:51.
14.03.11
14:54
Тоя номер с месото винаги усложнява нещата... мляко и млечни продукти (включително извара) и яйца - гледай винаги да имаш под ръка. Също така - качествени мазнини - маслини, ленено семе и ядки. Да не забравяме подходящи въглехидрати - овесени ядки (не трици!), бобови култури (грах, боб, леща, бакла, нахут), пълнозърнеста паста. Балансирай си храната, дозирай я правилно и я разпредели. С малко търпение ще се получи нещо хубаво.
Стоянчо пише по-бързичко от мен... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.03.11 14:55.
14.03.11
15:03
Стоянчо, огладнях от всичко което изреди :D:D:D иначе много обичам млечни продукти. За въпроса с изчиляването -как става точно този номер? Колкото до маслините най-много тях ям, а броколли (sun)- отивам да ям :D
14.03.11
15:04
А видях, че си писал как. Нещо не ми излиза целия ти коментар и трябва да презареждам постоянно.
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/the_carb_cycling_codex
BMR = 655 + (9.6 x weight in kg) + (1.7 x height in cm) - (4.7 x age)
So for a 28 year old figure girl of 132lbs (60kg) at 5’6” (165cm) it comes up to:
BMR = 655 + (9.6 x 60kg) + (1.7 x 165cm) – (4.7 x 28)
BMR = 1380 calories per day
и после умножаваш с индекса за активност от 1 до 2 в зависимост от активността ти. Ако се затрудниш, ще помагаме. След като умножиш и получиш числото (примерно 1600кал), това ще бъдат калориите, които ако ти приемаш на ден, нито ще пълнееш, нито ще отслабваш. Съответно, ако искаш да отслабнеш намаляваш с 10% (до 20%) калорийния прием и теглото ще тръгне надолу.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.03.11 15:10.
14.03.11
15:10
Благодаря, сега ще го изчисля
Ама то полсе идва трудното - изчисляването на това колко и каква храна да подбереш и в какви количества да я ядеш за да достигнеш необходимите за деня калории. За тази цел се използва “Хладилника” (виж го, имаш го в профиа си) - там за всяка храна се намират хранителните й стоиности: примерно за 1 яйце - 50 калории; 7гр белтък; еди колко си мазнини и т.н. Абе занимавка си е. Но трудът си заслужава!
14.03.11
15:26
определено! мм аз си опържих яйца и сирене без мазнина с препечена филийка и кисела краставичка- вкусно :D след това се захващам с математиката
Стоянчо, смени я снимката...че ще се объркат нещата:)))
смятай, смятай твоя милост и почвай да се храниш...:))
казано от slavko на 14.03.11, 15:32:
Стоянчо, смени я снимката...че ще се объркат нещата:)))
хаха, нека е весело :)
казано от Желязко Желязков на 14.03.11, 15:37:
стояне почвай да ядеш
Аз?! Че аз ядох вече. Моя Милост е наред :)
14.03.11
22:45
Още една заблудена девойка с диета тип “Опази ме, Боже, да не се спомина от глад” е решила да изповядва мъките и желанията си във форума. Не ми се мисли какви деца ще раждаш... Ти дали въобще ще доживееш дотогава? Я започвай да четеш и да се поправяш...
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 14.03.11 22:46.
14.03.11
22:47
трябва ли да кача снимки, за да видите, как изглеждам :D:D:D
14.03.11
23:07
Моя милост би се радвала :D
15.03.11
12:58
Зравейте! Денят е страхотен, дано и вашия е!!! Днес закуската беше чаша топла вода и “Активия” с мюсли. Някъде се мернаха и сусамени солетки :D. Сега ще обядвам с ориз с маслини и моркови, салата “Апетитка”, която нямам представа какво е, :D да речем, че виждам доматен сос и сиренетаратор. За десерт портокалиии (sun) Ходих бързо час и половина, коремните ме очакват , но мисля да е за по-късно.Общо взето олях се в обяда:D
Мнението беше редактирано от Моя Милост на 15.03.11 13:07.
Активията е боклук - излишна захар...
Солетите също не са храна;
“Апетитката” не беше ли нещо като доматено пюре със сирене?
Абе да речем, че единствената истинска храна ти е ориза (което е въглехидрат)! А деги белтъчините в менюто?!
Трябва да преосмислиш менюто си! Ако не го направиш, нищо няма да постигнеш ;)
Поздрави!
15.03.11
19:13
Трябва аз да обърна голямото четене и да си направя режим, а иначе днес най-накрая се запасих с голямо количество картофи и яйца :D както и риба. То се е видяло, че ще я ям :D. Апетитката се оказаха парливи чушлета със сирене и чак бузките ми се зачервиха хахахаххаха. Аз същност преди малко ядох скрумия с лимон-гаден вкус :D