14.03.11
11:39
.. И така, преполовихме март, а аз чак сега се захванах с тялото си. На 17 години съм 1,85 висок и тежа 100 кг. Нов съм в форума и реших да попитам вас за съвет, а именно-какъв хранителен режим да спазвам, каква фитнес програма да ползвам (ходя на фитнес от 2 3 месеца), и дори какви добавки да взимам, за да мога да постигна желания ефект. Целта ми е да сваля 20 кг до лятото ( или да съм максимално близо)
Доста съм мотивиран, имам време така че кажете това което според вас ще има най голям ефект!
благодаря предварително :)
14.03.11
11:58
Доста е писано по темата - основнот за отслабването е калорийния баланс. Ако ядеш по-малко отколкото гориш - смъкваш!
Всички други неща, които помагат са - силова тренировка, кардио тренировка и чаак след това - добавки.
14.03.11
12:30
Ако не си се занимавал с абсолютно никаква физическа дейност килограмите ще почнат да падат бързо в началото, а мускулите ще влязат в тонус и въпреки това не сваляй повече от 12кг за три месеца, за да не е твърде рязка промяната - рискуваш много ако сваляш бързо - оптималното, за което знам е 4кг на месец (имай предвид, че първия месец могат и да са малко повече).
Реално до лятото (юни) би било на ръба на здравословното ако свалиш 12-15кг.
Имай и предвид, че не килограмите не са добра мярка - а калко е активното ти тегло - можеш да си 100кг мускули или 100кг сланини :)
Но така или иначе - ако сваляш твърде бързо ще загубиш много мускули и вода, от които водата се връща лесно, но мускулите - доста трудно. Минал съм по този път - свалих от 90 до 75 за месец и половина - бях слаб (като сила), с по-малки обиколки, но и отпуснат. Не прави тази грешка :)
А ти искаш да отслабнеш САМО за лятото? И после, като мине какво? Пак ще качим килограмите?
Не търси бързия и моментен успех, защото само ще си навредиш на здравето още повече. Вкарай малко воля и постоянство в храненето и тренировките.
И послушай какво ти казва Иван, за да няма после рев. :)
Прочети за отделните храни, за протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и т.н., виж в твоя случай на какво трябва да наблегнеш.
Научете се най-накрая, че добавките не са магическа пръчка, с която ХОП и вече сте яки и здрави. Първо наблегни на правилната храна.
14.03.11
15:11
казано от Dimzata на 14.03.11, 15:03:
А ти искаш да отслабнеш САМО за лятото? И после, като мине какво? Пак ще качим килограмите?
Не търси бързия и моментен успех, защото само ще си навредиш на здравето още повече. Вкарай малко воля и постоянство в храненето и тренировките.
И послушай какво ти казва Иван, за да няма после рев. :)
Прочети за отделните храни, за протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и т.н., виж в твоя случай на какво трябва да наблегнеш.
Научете се най-накрая, че добавките не са магическа пръчка, с която ХОП и вече сте яки и здрави. Първо наблегни на правилната храна.
Напълно подкрепям - като цяло е по-добре да се търси следната цел - промяна на начина на живот - по-добрп хранене, повече активносто, повече смях. Свалянето на килограмите ще бъде един от страничните и хубави ефекти на промяната!!!
18.03.11
10:21
мерси за отговорите, ще се постарая