14.03.11
20:14
Здр, искам да попитам колегите, които си правят кола маска ако може да споделят с какво я правят и също така с какво се мажат след това да не им излизат пъпчици и раздразнения.
Бебешката пудра много успокоява кожата. Хубаво е да се ползва преди и след колата маска. Принципно има и специални лосиони, които за точно за успокояване на кожата. Но, по-добре отиди на козметик и ще спестиш подобни терзания.
15.03.11
11:16
Пудрата е задължителна, а ако имаш чувствителна кожа или още не е привикнала към коламаската - продават едни успокояващи кремчета по аптеките - на мен в началото много ми помагаха. Другото полезно е слънце :)
Имай предвид, че дори да имаш силно раздразнителна кожа постепенно се привиква и пъпчиците стават много по-малко, да не говорим, че и космите изтъняват и се разреждат.
. Другото полезно е слънцеИм :)
Не съм съгласна за слънцето, на мен козметичката ми забранява солариума след кола :)
Според мен, след колата се измий само с хладка вода /без сапуни и душ гелове/ и бебешка пудра, но най добрия вариант е иди на козметик
15.03.11
11:25
Мда, да уточня - нямам предвид да се изпраскаш веднага след кола-та на плаж, камо ли в солариум :) Веднага след колата може да се вземе душ, но само с хладка вода и без сапун / шампоан. Слънцето е много полезно след 2-3 дни, за да “изгори” ако са останали пъпчици.
казано от Иван Божанов на 15.03.11, 11:25:
Мда, да уточня - нямам предвид да се изпраскаш веднага след кола-та на плаж, камо ли в солариум :) Веднага след колата може да се вземе душ, но само с хладка вода и без сапун / шампоан. Слънцето е много полезно след 2-3 дни, за да “изгори” ако са останали пъпчици.
Съгласна :)