15.03.11
20:01
Значи направих си голям стак.No Explode+Cellmass+100%Whey protein Optimum Nutrition Gold Standard+Glutamin и сега мисля да си купя някакви аминокиселини но се колебая между бцаа и амино 3600 или 5600..какви ще ми препоръчате и какво мислите за стака?
Темата беше редактирана от Атанас Найденов на 15.03.11 20:10.
15.03.11
20:12
казано от Атанас Найденов на 15.03.11, 20:01:
и сега мисля да си купя някакви аминокиселини но се колебая между бцаа и амоно 3600 или 5600..какви ще ми препоръчате и какво мислите за стака?
Първо кристалното кълбо е на ремонт та 3600 и 5600 само си предполагаме какви са - Scitec. В тоя случай бих ти предложил лекичко да ги пропуснеш в случай, че целиш да минеш тъничко с парите.
Мисля, мисля за твоя стак и се чудя какво му е голямото /освен ако под “голям” не разбираш разфасовките/? Та това си е нормален стак. Пропуснал си да си споменеш и стажа в залата, хранителния и тренировъчния режим, та да мислиме трябва ли ти изобщо такъв стак или имаш нужда от предните две. Хайде сега ние чакаме да го измислиш.
Глутамина според мен е излишен, по-добре парите в амино, БЦАА, интратренировъчен продукт.
15.03.11
20:30
еми тренирам от 6 месеца,4 пъти седмично,имам си изграден хранителен режим..приемам около 120-160 грама протеин на ден висок съм 178 тежа 74 килограма
15.03.11
20:33
а в протеина се съдържа бцаа и глутамин и ме е страх да не предозирам с аминотата...защото съм на 15…..и затова се чудих какви да си взема..понеж еи глутамин пия отделно
Ако това е от храна само - ОК, добавките би трябвало да ти помогнат, въпреки че за този ти стаж и години, ти е рано за такива добавки. Ти си знаеш...Няма как да предозираш с амино и протеин. Въобще бих те посъветвал само на протеин и амино да караш, дори в моите очи това е много, въпреки че каквото и да кажа, ти ще направиш това което искаш.
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 15.03.11 20:35.
15.03.11
20:47
еми за сега си карам на тези добавки :) а колко грама бцаа на ден да взимам-чудя се 8 или 10 дали ще са достатъчно..и в протеина се съдържат 2-4 грама мисля че 8-12 някъде гр. ще е достатъчно и 10 гр. глутамин добре ли ще е така
15.03.11
20:57
На 15 години нищо не ти трябва! И стак се прави, когато си пробвал всеки от продуктите по отделно. На 15 и за 6 месеца не смятам, че си отработил движенията, тренировъчната програма и хранителния режим. За последното съм убеден, че е “каквото сготви мама или баба”. Да се върнем на хранителните добавки - азотен бустер на 15 за мен това е пълна глупост и то най-малко поради неоправдан риск от високо кръвно. Креатиновата матрица - също неоправдано.
За мен остава само суруватъчния протеин, глутамина /доста полезен при начинаещите/, аминото /комплексно или за предпочитане БЦАА/ и мултивитамини /не спортни естествено.