15.03.11
16:55
Последните дни ми се насъбра доста работа и напрежение и ниско въглехидратния режим ми се оказа недостатъчен като енергия.
Моля ви за съвети, какво да промения или добавя към дневния си режим, за да не посягам към “греха” - щоколади, бисквитки, солетки и т.н.
С няколко думи, за тези които не следят моя дневник - дневно хранене:
Закуска към 07.30 ч - 60 гр. мюсли с 300 гр. кисело мляко + 1 плод
Обяд към 12.30 ч. - зелена салата с риба тон, или салата от домати и краставици с пилешко филе, омлет от две яйца, салатка
Следобедна закуска към 16.00 ч - 30 гр. сурови ядки, или плод
Вечеря към 20.30 - 21.00 ч - една от опциите по-горе, различна от обяда
Нямам тонус и енергия, особенно след 14 ч. на обяд. Тренирам средно 5-6 пъти в седмицата.
Нещо, което със сигурност е важно - сънят ми е не повече от 5 часа.
Знам, че ще съдействате :)
Благодаря, предварително!
15.03.11
17:09
Аз бих намалил тренировките до 4. Опитай се да намериш повече време за сън. Все трябва да има начин. 5 часа сън са недостатъчни при стреса и напрежението , който описваш в ежедневието си :) Другият вариант е да смениш режима на хранене, но това няма да компенсира липсата на сън :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.11 17:11.
То това не е режим на хранене, щото аз не виждам кой знае колко храна. Трябват ти мазнини, а ти почти не ядеш такива. Калориите ти са доста малко, почти нямаш източници на енергия, освен 1 плод и мюслито сутринта (което не е много добър избор), другото е само протеин и талаш (така де, салата).
Като начало, пробвай да увеличиш малко храната и да добавиш някои източници на енергия и допълнителни калории:
1. Увеличи млякото до цяла кофичка, смени мюслито с овесени ядки и им добави мед (може и натурален тахан). Може да сложиш и 1-2 яйца. Плода го остави за по-късно.
2. Месото (рибата) на обяд нека е поне 150 грама, а салатите ги полей обилно със зехтин. Може да пробваш по-мазно свинско, вместо това пиле.
Ако ядеш омлет, удвои яйцата. Може да добавиш пълнозърнест хляб (картофи, ориз) или плода от сутринта за допълнително енергия.
3. Тук не виждам храна :) Направи си нещо като първата закуска, или като обяда, като евентуално може да намалиш количествата.
4. Тук отново като обяда, и може да добавиш извара и евентуално още някоя лъжица тахан или фъстъчено масло, ако си гладна или срадаш от липса на енергия.
Предполагам, че не си любителка на животинските мазнини, иначе щях да ти препоръчам масло и сметана ;)
Липсата на сън наистина не може да се компенсира. Освен чрез сън.
казано от Aktrisata на 15.03.11, 16:55:
Последните дни ми се насъбра доста работа и напрежение и ниско въглехидратния режим ми се оказа недостатъчен като енергия.
Моля ви за съвети, какво да промения или добавя към дневния си режим, за да не посягам към “греха” - щоколади, бисквитки, солетки и т.н.
С няколко думи, за тези които не следят моя дневник - дневно хранене:
Закуска към 07.30 ч - 60 гр. мюсли с 300 гр. кисело мляко + 1 плод
Обяд към 12.30 ч. - зелена салата с риба тон, или салата от домати и краставици с пилешко филе, омлет от две яйца, салатка
Следобедна закуска към 16.00 ч - 30 гр. сурови ядки, или плод
Вечеря към 20.30 - 21.00 ч - една от опциите по-горе, различна от обядаНямам тонус и енергия, особенно след 14 ч. на обяд. Тренирам средно 5-6 пъти в седмицата.
Нещо, което със сигурност е важно - сънят ми е не повече от 5 часа.
Знам, че ще съдействате :)
Благодаря, предварително!
Аз следя твоя дневник и едва ли съм човека, който най- много разбира, но според мен на обяд включи въглехидрат и следобед с ядките добави кисело мляко / това днес го получих като съвет/
15.03.11
17:41
Към 10 часа сутин можеш също да хапнеш 50-100 гр. ядки. Не е кой-знае-какво, но поне са калории и полезни мазнини :) За тази вечер спирам със съветите, че съм адски неадекватен :D Утре може пак да се включа ;)
15.03.11
22:01
Нисковъглехидратната диета не я свързвам само с ограничено количество въглехидрати,а и с качествени такива.Сутринта това мюсли е излишно според мен и на млеката не съм фен,защото не са качествени.На закуска ако можеш яж яйца с овесени ядки или с пълнозърнест хляб и плод.Плода е препоръчително да е кисел:зелена ябълка,киви или грейпфрут.Като втора закуска може да приемеш не голяма порция извара или 50 грама бадеми,орехи или лешници.На обяд задължително месо,ориз или картофи малко и салата.Следобяд може пак ядки и протеин ако пиеш.Вечерята е добре да е риба и салата.Не се ограничавай с мазнините,за вас жените са много важни за косата,ноктите и тн.Като цяло се получи едно РБД.Наваксвай със съня през деня.Успех!
Мнението беше редактирано от Brute на 16.03.11 10:44.
Щях да ти напиша точно това, което и ProXxX ти е предложил - намали тренировките до 4. :)
5-6 според мен лично са доста, аз рядко си позволявам 5. Особено, както аз се занимавам с многоставен “спорт”. :)
1-2 часа преди тренировки може да си позволяваш сладичко, най-добре натурален шоколад (дава страхотна енергия и е един от най-добрите антиоксиданти).
Повече въглехидрати в първата част на деня. Включи ориз, картофи, бобови разни и т.н. :)
Закуската трябва да е старта ти за деня, добрия старт в бягането например може да ти даде голяма преднина. Не случайно стартирането се тренира отделно и по много пъти. Това важи и за храненето - смени мюслито с овесени ядки, 1 кофичка кисело мляко поне и после може м/у закуската и обяда да вкараш някакви ядки.
16.03.11
10:32
Аз бих намалил тренировките до 4. Опитай се да намериш повече време за сън. Все трябва да има начин. 5 часа сън са недостатъчни при стреса и напрежението , който описваш в ежедневието си Другият вариант е да смениш режима на хранене, но това няма да компенсира липсата на сън
Префектно казано,по точно от това здраве!
Като допълнение,предполагам знаеш какво точно причинява безсънието със кожата на дамите...на работоспособността,либидото,общото състояние и вътрешните органи
Като храна аз бих препоръчал да вкараш обезателно 50тина грама качествен МЕД някъде преди обяд,чудесен стимулат е,а може и след тренировката ти...както и пшеничен зародиш,и или елда
17.03.11
14:27
Благодаря за съветите!
За сега ще запазя темпото от 5-6 тренировки седмично. Ще увелича храната.
Сутрин ще слагам чисти овесени ядки с 1 кофичка мляко и една супена лъжица мед.
Плодът ще го хапвам към 10 ч.
Обядът - ще се опитам да хапвам ориз или картофи към салатката и месото. Омлетът вчера си го направих с 3 яйца.
Сънят вече се старя да е поне 6 часа на денонощие.
Какво хапване ми препоръчвате 1-2 часа преди тренировка - към суровите ядки до сега от 50 гр. да добавя ли мляко и колко?
Какво мислите за хапване на плод към 15 ч, когато рязко ми пада тонуса?
17.03.11
14:53
По мои груби сметки имаш аванс от 700 калории, които трябва да ядеш в повече хем, за да си доставяш достатъчно енергия, хем да си в калориен дефицит, за да “гориш” мазнини. Та...към суровите ядки можеш да си позволиш цяла кофичка мляко...даже 2 ако имаш апетит :D Плод също можеш да си позволиш към 15 часа. Препоръчвам ти или да увеличиш закуската, за да имаш максимално енергия до обяда, или да вкараш към 10 часа някакво ядене. Плодът е слаба работа, когато е самостоятелно приет при положение, че в сутрешните часове до обед се организма се нуждае най-много от енергия. Преди тренировка можеш да си купуваш консерва сладка царевица. Гледай да има 20гр. въглехидрати на 100гр. Боб също става. Можеш и да ги омешаш боб с царевица. Звучи странно, но е много вкусно. Поне на мен ми харесва. Към тях прибави малко месце...пилешко или телешко и ще си като реактивен самолет на пътеката ;) С всичката храна дето ти я добавих към менюто ти се събират около 2000 калории, като твоя КБ е към 2100-2200. Заедно с физическото натоврване си в калориен дефицит на 100% ;)
Към суровите ядки от 50 гр. може да добавиш 1 кофичка кисело мляко(нямам доверие на прясното, не че киселото е много по-хубаво) и да добавиш примерно 1 лъжица или 2 мед, може да настърчеш и 2 парченца натурален шоколад.
А за плод към 15:00 е добре. Тъкмо храната от обяда ще ти е олегнала и малко плодове ще ти се отразят много добре. :)
Аз лично си ям свинско и въобще не ми пука, дава ми много по-добра енергия от пилешкото. Да не говорим колко по-вкусно е. :)
Сега се сменят сезоните и на организма му трябват повече микроелемнти, за да се справи със стреса от температурните промени. Не се лишавай. :)